4 nasveti za mlade podjetnike

Ob ustanovitvi podjetja mnogi neizkušeni podjetniki delajo napake, ki v njihovi kredibilnosti puščajo hude posledice, v najslabšem primeru pa lahko celo uničijo mlado podjetje. Preberite si 4 nasvete, ki vam bodo pomagali uresničiti vaše sanje - ustvariti uspešno mlado podjetje!
4 nasveti za mlade podjetnike

4 nasveti za mlade podjetnike (Vir slike: sxc.hu)

1. Počakajte na pravi trenutek.

Eden najpogostejših zaviralcev uspeha pri mladih podjetnikih je njihova prevelika zagnanost in posledično tudi neučakanost. Ta jim namreč lahko napravi veliko škode pri sklepanju poslov, saj velikokrat prehitro vprašajo za potrditev sklenitve posla, s čimer odženejo potencialne kupce njihovih storitev ali produktov. Še posebej je to pogosto pri večjih poslih, kjer se obračajo višje vsote denarja.

Uspešna prodaja je namreč proces, ki poteka po določenem zaporedju. Odnos s potencialnim kupcem si je potrebno zgraditi počasi in postopoma, šele nato jih lahko »vprašate« za denar. V nasprotnem primeru se bodo ustrašili in stopili korak nazaj.

Vas mika ustanovitev podjetja?

2. Ne predvidevajte o interesih vaših strank.

Mladi podjetniki pogosto izgubijo posel tudi zaradi napačnega predvidevanja, ko menijo, da je stranka, kljub temu, da pokaže interes za njihov produkt oz. storitev, tega že takoj pripravljena tudi kupiti. Če bo potencialni kupec menil, da v mislih že štejete njegov denar, bo skoraj zagotovo odkorakal stran, saj bo menil, da niste več osredotočeni na njegove potrebe in zahteve, temveč zgolj na povečanje dobička.

3. Kljub temu, da je vaš produkt odličen, ga gotovo ne bo kupil prav vsak.

Ne glede na to, kako dober je vaš produkt, je dejstvo, da gotovo ni popoln in povsem v celoti brez napak. Veliko mladih podjetnikov napravi napako, ko menijo, da je njihov produkt najboljši in da ga bodo želeli kupiti prav vsi, ki bodo zanj slišali. Sicer je zelo pomembno, da do svojega podjetja gojite pozitivno mnenje, a morate kljub temu ostati tudi ponižni in svoje storitve oz. produkte venomer izboljševati. Kar najhitreje ob ustanovitvi podjetja morate ugotoviti, katere stranke so prave za vas in katere je bolje izpustiti, saj lahko v nasprotnem primeru v očeh javnosti izgubite kredibilnost, to pa ima lahko za vas zelo hude posledice.

4. Ne dajajte obljub, ki jih ne morete držati.

Velikokrat se zgodi, da podjetniki zaradi prevelike navdušenosti in neučakanosti nad sklepanjem poslov dajejo obljube, ki jih kasneje ne morejo držati. Gotovo ste navdušeni, ko pridobite svoje prve kupce, a nikar ne privolite v pogoje, ki vam ne ustrezajo, samo zato, da bi sklenili posel. Pogosto se namreč zgodi, da mladi podjetniki lovijo tako rekoč nedosegljive roke ali pa delajo izgubo, zgolj zaradi tega, ker so obljubili preveč. Raje uberite nasprotno taktiko: obljubite manj, nato pa popolnoma presezite pričakovanja stranke!

Vir: Youngentrepreneur

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje