4 nasveti za mlade podjetnike

Ob ustanovitvi podjetja mnogi neizkušeni podjetniki delajo napake, ki v njihovi kredibilnosti puščajo hude posledice, v najslabšem primeru pa lahko celo uničijo mlado podjetje. Preberite si 4 nasvete, ki vam bodo pomagali uresničiti vaše sanje - ustvariti uspešno mlado podjetje!
4 nasveti za mlade podjetnike

4 nasveti za mlade podjetnike (Vir slike: sxc.hu)

1. Počakajte na pravi trenutek.

Eden najpogostejših zaviralcev uspeha pri mladih podjetnikih je njihova prevelika zagnanost in posledično tudi neučakanost. Ta jim namreč lahko napravi veliko škode pri sklepanju poslov, saj velikokrat prehitro vprašajo za potrditev sklenitve posla, s čimer odženejo potencialne kupce njihovih storitev ali produktov. Še posebej je to pogosto pri večjih poslih, kjer se obračajo višje vsote denarja.

Uspešna prodaja je namreč proces, ki poteka po določenem zaporedju. Odnos s potencialnim kupcem si je potrebno zgraditi počasi in postopoma, šele nato jih lahko »vprašate« za denar. V nasprotnem primeru se bodo ustrašili in stopili korak nazaj.

Vas mika ustanovitev podjetja?

2. Ne predvidevajte o interesih vaših strank.

Mladi podjetniki pogosto izgubijo posel tudi zaradi napačnega predvidevanja, ko menijo, da je stranka, kljub temu, da pokaže interes za njihov produkt oz. storitev, tega že takoj pripravljena tudi kupiti. Če bo potencialni kupec menil, da v mislih že štejete njegov denar, bo skoraj zagotovo odkorakal stran, saj bo menil, da niste več osredotočeni na njegove potrebe in zahteve, temveč zgolj na povečanje dobička.

3. Kljub temu, da je vaš produkt odličen, ga gotovo ne bo kupil prav vsak.

Ne glede na to, kako dober je vaš produkt, je dejstvo, da gotovo ni popoln in povsem v celoti brez napak. Veliko mladih podjetnikov napravi napako, ko menijo, da je njihov produkt najboljši in da ga bodo želeli kupiti prav vsi, ki bodo zanj slišali. Sicer je zelo pomembno, da do svojega podjetja gojite pozitivno mnenje, a morate kljub temu ostati tudi ponižni in svoje storitve oz. produkte venomer izboljševati. Kar najhitreje ob ustanovitvi podjetja morate ugotoviti, katere stranke so prave za vas in katere je bolje izpustiti, saj lahko v nasprotnem primeru v očeh javnosti izgubite kredibilnost, to pa ima lahko za vas zelo hude posledice.

4. Ne dajajte obljub, ki jih ne morete držati.

Velikokrat se zgodi, da podjetniki zaradi prevelike navdušenosti in neučakanosti nad sklepanjem poslov dajejo obljube, ki jih kasneje ne morejo držati. Gotovo ste navdušeni, ko pridobite svoje prve kupce, a nikar ne privolite v pogoje, ki vam ne ustrezajo, samo zato, da bi sklenili posel. Pogosto se namreč zgodi, da mladi podjetniki lovijo tako rekoč nedosegljive roke ali pa delajo izgubo, zgolj zaradi tega, ker so obljubili preveč. Raje uberite nasprotno taktiko: obljubite manj, nato pa popolnoma presezite pričakovanja stranke!

Vir: Youngentrepreneur

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje