4 ovire na poti uspeha podjetnic

Avtor — 17.01.2012
Ženske vse pogosteje vstopajo v podjetniške vode in so prav tako uspešne kot njihovi moški kolegi. Na žalost pa nekatere podjetnice ne razvijejo posla do stopnje, ki bi ga lahko, saj na poti naletijo na določene ovire, ki jih ne znajo ali ne zmorejo premagati.
4 ovire na poti uspeha podjetnic

4 ovire na poti supeha podjetnic. (Vir slike: sxc.hu)

Revija Forbes, ki vsako leto objavlja seznam najbogatejših zemljanov, je objavila tudi štiri najpogostejše ovire na katere naletijo podjetnice.

1. Podjetnice si prevečkrat postavijo prenizke ambicije

Dokler ste še mladi in nimate ničesar za izgubiti tvegajte in se popolnoma predajte poslu – naj vas ne skrbi, kakšen urnik boste imeli čez 10 let, za takšne stvari boste poskrbeli, ko bo čas za to.

2. Ženska odločnost se zamenjuje za „tečnobo”

Ko moški sprejmejo težko odločitev so močni in odločni, vendar, ko to stori ženska… Nikar ne poizkušajte ugajat vsem, saj boste na tak način le s težka prišli do zastavljenih ciljev.

3. Podjetnice imajo doma premalo podpore

Moški se bodo morali začeti prilagajati svojim ženam, ki so podjetnice. Morali se bodo zavedati, da je njihova služba ravno tako pomembna, kot je služba njihovih soprog in se malce več časa posvetiti vzgoji otrok in radostim očetovstva.

4. Podjetnice morajo več časa posvetiti mreženju

Vir: business-opportunities.biz

Oznake: ,