45 milijonov dolarjev kapitala za Joost

Spletna televizija Joost poroča o pridobitvi 45 milijonov dolarjev s strani vlagateljev v tvegani kapital ter partnerjev, ki jim bodo priskrbeli vsebine za predvajanje.

Med pomembnejšimi vlagatelji sta tako tudi CBS in Viacom. Svoje vlaganje utemeljujeta z besedami, da podpirata način, ki ga je Joost izbral. Ta internetna televizija bo namreč za vse vsebine, ki jih bo predvajala plačala avtorske pravice. Financirali se bodo iz oglaševanja, vendar poudarjajo, da delež reklam ne bo presegal 3 minute na uro programa (na komercialnih televizijskih programih je ponavadi vsaj 15 minut reklam na uro).

Lastniki podjetja so že napovedali, da bodo denar vložili v prepoznavnost televizije (torej v oglaševanje), poskušali pa bodo tudi pridobiti nove sponzorje. Podjetje Joost je bilo registrirano v Luxemburgu pred 18 meseci. Za njim stojijo ljudje, ki so ustvarili revolucionarni Skype.

Oddaje, ki jih bodo predvajali bodo trajale od pol ure do ene ure, torej bodo veliko daljše od vsebin na YouTube. Primer oddaj, ki bodo predvajane na njihovem programu je sklop zelo uspešnih serij C.S.I.

Joost ima že sklenjene pogodbe z mnogimi ustvarjalci televizijskih vsebin kot sta že prej omenjena CBS in Viacom, poleg tega pa še s Turner Broadcasting in Warner Brothers Television. Za oglaševanje pa so se že uspeli dogovoriti z giganti kot so Coca-cola, Nike in Intel. V svojo bazo so v testnem obdobju uspeli privabiti kar pol milijona ljudi.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje