45 milijonov dolarjev kapitala za Joost

Spletna televizija Joost poroča o pridobitvi 45 milijonov dolarjev s strani vlagateljev v tvegani kapital ter partnerjev, ki jim bodo priskrbeli vsebine za predvajanje.

Med pomembnejšimi vlagatelji sta tako tudi CBS in Viacom. Svoje vlaganje utemeljujeta z besedami, da podpirata način, ki ga je Joost izbral. Ta internetna televizija bo namreč za vse vsebine, ki jih bo predvajala plačala avtorske pravice. Financirali se bodo iz oglaševanja, vendar poudarjajo, da delež reklam ne bo presegal 3 minute na uro programa (na komercialnih televizijskih programih je ponavadi vsaj 15 minut reklam na uro).

Lastniki podjetja so že napovedali, da bodo denar vložili v prepoznavnost televizije (torej v oglaševanje), poskušali pa bodo tudi pridobiti nove sponzorje. Podjetje Joost je bilo registrirano v Luxemburgu pred 18 meseci. Za njim stojijo ljudje, ki so ustvarili revolucionarni Skype.

Oddaje, ki jih bodo predvajali bodo trajale od pol ure do ene ure, torej bodo veliko daljše od vsebin na YouTube. Primer oddaj, ki bodo predvajane na njihovem programu je sklop zelo uspešnih serij C.S.I.

Joost ima že sklenjene pogodbe z mnogimi ustvarjalci televizijskih vsebin kot sta že prej omenjena CBS in Viacom, poleg tega pa še s Turner Broadcasting in Warner Brothers Television. Za oglaševanje pa so se že uspeli dogovoriti z giganti kot so Coca-cola, Nike in Intel. V svojo bazo so v testnem obdobju uspeli privabiti kar pol milijona ljudi.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje