45 milijonov dolarjev kapitala za Joost

Spletna televizija Joost poroča o pridobitvi 45 milijonov dolarjev s strani vlagateljev v tvegani kapital ter partnerjev, ki jim bodo priskrbeli vsebine za predvajanje.

Med pomembnejšimi vlagatelji sta tako tudi CBS in Viacom. Svoje vlaganje utemeljujeta z besedami, da podpirata način, ki ga je Joost izbral. Ta internetna televizija bo namreč za vse vsebine, ki jih bo predvajala plačala avtorske pravice. Financirali se bodo iz oglaševanja, vendar poudarjajo, da delež reklam ne bo presegal 3 minute na uro programa (na komercialnih televizijskih programih je ponavadi vsaj 15 minut reklam na uro).

Lastniki podjetja so že napovedali, da bodo denar vložili v prepoznavnost televizije (torej v oglaševanje), poskušali pa bodo tudi pridobiti nove sponzorje. Podjetje Joost je bilo registrirano v Luxemburgu pred 18 meseci. Za njim stojijo ljudje, ki so ustvarili revolucionarni Skype.

Oddaje, ki jih bodo predvajali bodo trajale od pol ure do ene ure, torej bodo veliko daljše od vsebin na YouTube. Primer oddaj, ki bodo predvajane na njihovem programu je sklop zelo uspešnih serij C.S.I.

Joost ima že sklenjene pogodbe z mnogimi ustvarjalci televizijskih vsebin kot sta že prej omenjena CBS in Viacom, poleg tega pa še s Turner Broadcasting in Warner Brothers Television. Za oglaševanje pa so se že uspeli dogovoriti z giganti kot so Coca-cola, Nike in Intel. V svojo bazo so v testnem obdobju uspeli privabiti kar pol milijona ljudi.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje