5 ključev za ustanovitev uspešnega igričarskega podjetja

Preden je Philip Holt ustanovil podjetje Orlando, je imel cilj postati tako uspešen kot Zynga. To mu je tudi uspelo s strateško igro Woodland Heroes. Pišemo o preverjenih nasvetih, ki jih je ob postavitvi igre upošteval tudi sam in zato postal uspešen podjetnik.
5 ključev za ustanovitev uspešnega igričarskega podjetja

5 ključev za ustanovitev uspešnega igričarskega podjetja (slika: sxc.hu)

Bodite v koraku s časom

Pred začetkom snovanja same igre so člani njegove ekipe dobro raziskali tržišče, prebrali na tisoče člankov in zgodb, analizirali več poročil in se posvetovali s strokovnjaki, ki poznajo igričarsko industrijo. Bistveno je, da so za izvedbo svoje igrice izbrali Facebook, torej platformo, ki jo uporablja zelo širok krog ljudi in je neprestano aktualna.

Zagotovite konkurenčnost

Polovica njegovega časa je bila namenjena najemanju pravih ljudi, saj so se mu pomembnejše kot tehnološke sposobnosti zdele lastnosti, kot so strast, inteligenca in sposobnost reševanja problemov. Tehnologija se namreč spreminja čez noč in tehnološke veščine so minljive, dobre ideje pa ostanejo večno. Ekipa se ne sme ozirati na marketinške razmere, omejitve in vplive tekmecev, zavedati se mora le svojih moči in edinstvenosti, saj sta lastni samo vašemu podjetju!

Zagotovite si prave svetovalce

Mentor naj postane nekdo, ki vas je pripravljen voditi in vam svetovati,ko iščete investitorje. Za primer, imate dobro idejo, vendar je ne znate dobro predstaviti vlagateljem, saj ne veste, kaj pravzaprav iščejo. Tu vam pomaga mentor, saj se spozna na to, kaj investitorji želijo. Če torej o nekem področju ne veste veliko, naj vam glede problema ali najema drugih svetovalcev svetuje mentor, saj ima več izkušenj kot vi.

Pravi partner

Postopek preden sprejmete investitorjev denar je podoben zakonu. Sprva spoznavanje, s katerim se prepričate, da si z investitorjem delite iste cilje in vrednote. Prepričati se morate, da v vas verjame in podpira vaše odločitve, še posebno kadar sodelujete s tako velikim podjetjem kot je Facebook.

Ustanovite tako podjetje, v katerem ste si vedno želeli delati. Apple in Google sta družbi, ki zagovarjata svobodo, cenita izvirnost in spodbujata zaposlene, da se povezujejo in tako ustvarjajo prijetno okolje, v katerem se ustvari uspeh. In ravno zato sta tako uspešna. Poskušajte tudi vi ustvariti ekipo, ki bo cenila drug drugega in opogumljala sodelavce, da se lotijo novih drznih izzivov.

Vir: Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje