5 korakov za oživitev vaše poslovne ideje

Avtor — 16.12.2013
Ste na trgu zasledili priložnost in se domislili zanimive poslovne ideje? Pot od ideje do podjetja je dolga in naporna, a večina podjetnikov je mnenja, da je vredna vsega tega truda. Poglejmo si 5 korakov, ki so nujni za to, da bo vaša poslovna ideja nekega dne lahko oživela.
Posvet za računovodje

Posvet za računovodje (Vir slike: sxc.hu)

Predstavljamo vam pet korakov, s pomočjo katerih boste svoji poslovni ideji dali pravi zagon in iz nje naredili uspešno podjetje z zdravimi temelji.

1. Sestavite pravo ekipo.

Ne glede na to, da ste morda vi tisti, ki je zaznal določeno poslovno priložnost, pa to še ne pomeni nujno, da ste tudi vi tisti, ki jo bo najbolje in najhitreje rešil. Poiščite pravo ekipo in z novimi sodelavci združite moči. 

2. O svoji poslovni ideji se pogovorite s čim večjim številom ljudi. 

Pomembno je, da v svoj poslovni proces že zgodaj vključite tudi druge ljudi, ki niso del vaše podjetniške ekipe. Tako boste kasneje za sabo imeli večje število podpornikov, ki se bodo počutili kot del novoustanovljenega podjetja, saj so bili prisotni že ob nastanku same podjetniške ideje dalje.  

3. Spoznajte panogo, v katero se podajate.

Ljudje zaupajo mnenju strokovnjakov. Berite knjige, družite se z ostalimi strokovnjaki s tega področja, udeležujte se različnih izobraževanj ali predavanj, ki vas bodo še bolj obogatile z znanjem, ipd. Z naraščanjem vašega znanja bo rasla tudi vaša samozavest, s tem pa boste postali še bolj prepričljivi pri iskanju novih kupcev vaših izdelkov ali storitev. 

4. Zgradite prvi prototip.

Ni potrebno, da v izdelavo prototipa vložite veliko časa in energije. Ponavadi zadostuje, da si vzamete le nekaj dni, saj gre zgolj za preizkus, ali bo vaša poslovna ideja sploh naletela na plodna tla. Ko izdelate prvi prototip, poprosite prijatelje in znance, da ga testirajo in vam sporočijo svoje občutke.

5. Ugotovite, kakšni so vaši cilji glede poslovne ideje.

Dejstvo je, da velik odstotek startupov propade že v prvih nekaj mesecih delovanja. Ste pripravljeni tvegati in sprejeti dejstvo, da vam morda v prvem poskusu ne bo uspelo? Bistveno je, da se lotite razvoja takšne poslovne ideje, ki vas veseli, saj vam bo to v težkih časih odlična spodbuda, da ne boste odnehali.

Vir: Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

MP delavnica: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje