5 kreativnih idej za bolj opazno embalažo

Majhna podjetja nimajo veliko sredstev za trženje, vendar lahko kljub temu izstopajo. Večina podjetnikov vidi pakiranje in embaliranje kot nepotreben strošek, ki ga je potrebno minimizirati. V kolikor ste tudi vi takega mnenja, razmislite, saj morda zamujate priložnost, da bi izstopali.
5 kreativnih idej za bolj opazno embalažo

5 kreativnih idej za embalažo. (Vir slike: sxc.hu)

O embalaži in pakiranju ne razmišljajte zgolj kot o vreči, s katero lahko prenašate to kar ste proizvedli, temveč kot o skritem prodajalcu. Vaš proizvod z embalažo (oz. v paketu) stoji na polici in komunicira s potencialnimi kupci.

Že res, da embalaža komunicira s kupci, vendar kaj naj sporoča? V nadaljevanju vam predstavljamo 4 ideje za pakiranje ali embaliranje, ki vam bodo pomagale, ne samo, da boste dobili pozornost strank ampak jih boste celo pozitivno presenetili.

1. Naj izgleda, kot, da je ročno izdelano.

Kupce privlačijo izdelki, ki izgledajo personalizirani – počutijo se, kot, da v roki držijo ročno izdelan proizvod.

2. Zelen/eko/bio/trajnostni pristop

Kupci se želijo počutiti kot, da so z nakupom naredili nekaj dobrega. V kolikor uporabljate recikliran material, takšnega, ki se lahko večkrat uporabi ali takšnega, ki se bo lahko recikliral, še toliko bolje. Z organskimi materiali, s fair-trade embalažo ali recikliranim papirjem boste trgu sporočali, da ste okoljsko ozaveščeni.

3. Dodajte funkcionalnost

Kupci imajo radi embalažo, ki je uporabna, saj to predstavlja dodano vrednost.

Primer takšnega pakiranja je funkcionalna embalaža za čips podjetja Boxerchips Co. iz Irske. Omenjeno podjetje je svoj čips pričelo pakirati v embalažo, ki služi kot skleda.

4. Naj embalaža vašega proizvoda pove njegovo zgodbo.

Dober primer embalaže, ki namiguje, kaj boste v njej dobili je ideja podjetnice, ki izdeluje čokoladne praline. Podjetnica Wassung je želela trgu ponuditi svojo novo kolekcijo čokoladnih pralinov polnjenih z vinom, zato je izbrala embalažo v obliki vinske steklenice, pakirano v podobno škatlo, kot so pakirana vina.

Vir: entrepreneur.com

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje