5 marketinških strategij

Kljub temu, da morate za pozornost strank tekmovati s tradicionalnimi mediji, pa tudi s spletnimi mediji in z družbenimi omrežji, to še ne pomeni, da morate v marketing vložiti veliko denarja. Oglejte si 5 spletnih marketinških strategij, namenjenih podjetnikom, ki nimajo veliko sredstev.
5 marketinških strategij

5 marketinških strategij. (Vir slike: sxc.hu)

Preberite si 5 ugodnih in domiselnih načinov, kako tržiti svoje podjetje v digitalnem svetu.

1. Naj vas oglašuje lokalni zvezdnik.

Veliko podjetnikov sanja o tem, da bi njihovo podjetje oglaševali svetovno znani zvezdniki. Namesto tega se v prvem koraku zadovoljite s katerim izmed lokalnih zvezdnikov.

Kdo pravzaprav sploh spada v kategorijo lokalnih zvezdnikov? To so ljudje, o katerih piše vaš lokalni časopis – morda kakšen učitelj ali sokrajan, ki dela nekaj dobrega za druge.

2. Ustvarite LinkedIn skupino.

Ne samo, da LinkedIn skupino ustvarite popolnoma brezplačno, poživila bo tudi vašo profesionalno mrežo in vašim kolegom nudila koristne informacije in vire ter povečala obisk vaše spletne strani. Samo ne uporabljajte skupine za prodajo izdelkov!

LinkedIn skupina ne bo zaživela čez noč, vanj bo potrebno vložiti kar nekaj časa. Vaš cilj naj bo ustanoviti skupino, kjer obiskovalci lahko dobijo koristne informacije s področja, na katerem dela vaše podjetje.

3. Objavljajte na nišnih blogih.

Glede na to, da boste težko prišli na naslovnico kakšne znane revije ali imeli članek objavljen v dnevnem časopisu, se raje osredotočite na priljubljene nišne bloge.

Pobrskajte po spletu in si izberite 3 do 5 blogov, ki jih bere vaša ciljna skupina in stopite v stik z avtorji. Predstavljamo vam nekaj idej, kako sodelovati z blogerji.

Podarite jim manjše količine vaših izdelkov ali storitev, ki jih lahko nato avtorji podelijo svojim bralcem. To je drugačen način od ocenjevanja produktov, saj ocene bralcem ponudijo zgolj informacije.

Pošljite jim ideje oz. osnutke člankov, ki bi si jih želeli objaviti na njihovih blogih in jim razložite, zakaj bi bila objava za njih in njihove bralce koristna.

Vprašajte jih, če lahko z njimi opravite intervju za vašo spletno stran. Na tak način bodo blogerji bolj dovzetni za promocijo vašega podjetja, saj podpirate njihovo dejavnost.

4. Ustvarite video vsebine za YouTube.

Z več kot 800 milijoni mesečnih obiskovalcev je YouTube izredno močna platforma za trženje podjetja preko spleta. Izkoristite YouTube in objavljajte več kot zgolj predstavitvene video vsebine vaših produktov.

Video posnetki, s katerimi boste promovirali podjetje, naj vključujejo:

  • naslov s ključnimi besedami,
  • jasno in jedrnato sporočilo in
  • poziv k akciji (gledalcu povejte, naj nekaj naredi, se na primer naroči na vaš YouTube kanal).

Več o tem, kako ustvariti YouTube kanal in kaj naj ta vsebuje, si preberite v novici YouTube kanal za podjetja.

Seveda lahko zapravite celo premoženje za kamere, osvetljavo in programsko opremo, vendar to ne bo potrebno. Kamera, vgrajena v vašem pametnem mobilnem telefonu, bo zadostovala. Kar se tiče montaže, pa lahko uporabniki Apple prenosnikov uporabite iMovie, ostali pa lahko brezplačne aplikacije za montažo poiščete na spletu ali pa najamete profesionalnega urednika na spletni strani, kot je na primer Fiverr.com, tudi za zgolj 5 USD, odvisno od količine dela.

5. Napišite elektronsko knjigo o največjih problemih v vaši industriji.

Dandanes pisatelji ne potrebujejo založb ali ogromno denarja, da bi izdali knjigo. Amazon vam bo brezplačno objavil elektronsko knjigo, seveda pa bo od vsake prodaje vzel 33 odstotkov. To pa vam ne sme predstavljati ovire, saj vaš cilj ni zaslužiti s prodajo knjige, temveč spodbuditi bralce, da obiščejo vašo spletno stran.

Tudi podjetniki, ki nimajo veliko časa in niso nadarjeni pisci, bi morali razmisliti o e-knjigi. Če spadate v to skupino, potem vam svetujemo, da si najamete pomoč – nekoga, ki bo vaše blog objave in članke združil v knjižni format.

Ko boste imeli knjigo že napisano, vam priporočamo, da jo prodajate od 1 EUR do 5 EUR, tako da bo brez problema dosegljiva vsem.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje