5 načinov kako letos povišati cene

Ste se tudi vi znašli pred težko nalogo povišanja cen svojih produktov, zaradi naraščajočih stroškov plač, materiala ali ostalih naraščajočih stroškov? V nadaljevanju si preberite 5 načinov, kako zvišati cene, ne da bi pri tem povzročili slabo voljo pri vaših kupcih.
5 načinov kako letos povišati cene

5 načinov kako letos povišati cene. (Vir slike: sxc.hu)

1. Obvestite svoje stranke

Svoje stranke obvestite približno 1 mesec v naprej, da se bodo cene povišale. S tem jim omogočite, da kupijo malo več in na zalogo pred povišanjem cene. Na ta način bodo stranke imele občutek, da so produkte kupile po akcijski ceni in se kasneje še vračale k vam.

2. Svojim zvestim strankam ponudite nižjo ceno

Oblikujte dve ceni, eno za zveste stranke in drugo za ostale kupce. Na tak način boste obdržali svoje zveste stranke. Vendar nikar ne razglašajte dvojnih cen na okoli, s tem boste povzročili mnogo slabe volje.

3. Pomladite, prenovite ali prepakirajte vaše stare produkte ali storitve

Dodajte nove funkcije ali novo embalažo, s tem boste dodali vrednost vašim produktom.

4. Predstavite nove produkte

Razmislite kaj lahko prodate potrošnikom, česar vaši konkurenti ne zmorejo oz. se niso domislili. Pomembno je da pomladite obstoječo ponudbo tako, da ji dodate novosti.

5. Obnovite vaš asortiment

Preglejte kateri produkti imajo najvišje in kateri najnižje marže in ukinite tiste, ki ne gredo v promet. Prav tako preglejte cene konkurence – morda prodajate določene produkte po nepotrebnem prepoceni.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje