5 načinov kako letos povišati cene

Ste se tudi vi znašli pred težko nalogo povišanja cen svojih produktov, zaradi naraščajočih stroškov plač, materiala ali ostalih naraščajočih stroškov? V nadaljevanju si preberite 5 načinov, kako zvišati cene, ne da bi pri tem povzročili slabo voljo pri vaših kupcih.
5 načinov kako letos povišati cene

5 načinov kako letos povišati cene. (Vir slike: sxc.hu)

1. Obvestite svoje stranke

Svoje stranke obvestite približno 1 mesec v naprej, da se bodo cene povišale. S tem jim omogočite, da kupijo malo več in na zalogo pred povišanjem cene. Na ta način bodo stranke imele občutek, da so produkte kupile po akcijski ceni in se kasneje še vračale k vam.

2. Svojim zvestim strankam ponudite nižjo ceno

Oblikujte dve ceni, eno za zveste stranke in drugo za ostale kupce. Na tak način boste obdržali svoje zveste stranke. Vendar nikar ne razglašajte dvojnih cen na okoli, s tem boste povzročili mnogo slabe volje.

3. Pomladite, prenovite ali prepakirajte vaše stare produkte ali storitve

Dodajte nove funkcije ali novo embalažo, s tem boste dodali vrednost vašim produktom.

4. Predstavite nove produkte

Razmislite kaj lahko prodate potrošnikom, česar vaši konkurenti ne zmorejo oz. se niso domislili. Pomembno je da pomladite obstoječo ponudbo tako, da ji dodate novosti.

5. Obnovite vaš asortiment

Preglejte kateri produkti imajo najvišje in kateri najnižje marže in ukinite tiste, ki ne gredo v promet. Prav tako preglejte cene konkurence – morda prodajate določene produkte po nepotrebnem prepoceni.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje