5 načinov kako letos povišati cene

Ste se tudi vi znašli pred težko nalogo povišanja cen svojih produktov, zaradi naraščajočih stroškov plač, materiala ali ostalih naraščajočih stroškov? V nadaljevanju si preberite 5 načinov, kako zvišati cene, ne da bi pri tem povzročili slabo voljo pri vaših kupcih.
5 načinov kako letos povišati cene

5 načinov kako letos povišati cene. (Vir slike: sxc.hu)

1. Obvestite svoje stranke

Svoje stranke obvestite približno 1 mesec v naprej, da se bodo cene povišale. S tem jim omogočite, da kupijo malo več in na zalogo pred povišanjem cene. Na ta način bodo stranke imele občutek, da so produkte kupile po akcijski ceni in se kasneje še vračale k vam.

2. Svojim zvestim strankam ponudite nižjo ceno

Oblikujte dve ceni, eno za zveste stranke in drugo za ostale kupce. Na tak način boste obdržali svoje zveste stranke. Vendar nikar ne razglašajte dvojnih cen na okoli, s tem boste povzročili mnogo slabe volje.

3. Pomladite, prenovite ali prepakirajte vaše stare produkte ali storitve

Dodajte nove funkcije ali novo embalažo, s tem boste dodali vrednost vašim produktom.

4. Predstavite nove produkte

Razmislite kaj lahko prodate potrošnikom, česar vaši konkurenti ne zmorejo oz. se niso domislili. Pomembno je da pomladite obstoječo ponudbo tako, da ji dodate novosti.

5. Obnovite vaš asortiment

Preglejte kateri produkti imajo najvišje in kateri najnižje marže in ukinite tiste, ki ne gredo v promet. Prav tako preglejte cene konkurence – morda prodajate določene produkte po nepotrebnem prepoceni.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje