5 načinov kako letos povišati cene

Ste se tudi vi znašli pred težko nalogo povišanja cen svojih produktov, zaradi naraščajočih stroškov plač, materiala ali ostalih naraščajočih stroškov? V nadaljevanju si preberite 5 načinov, kako zvišati cene, ne da bi pri tem povzročili slabo voljo pri vaših kupcih.
5 načinov kako letos povišati cene

5 načinov kako letos povišati cene. (Vir slike: sxc.hu)

1. Obvestite svoje stranke

Svoje stranke obvestite približno 1 mesec v naprej, da se bodo cene povišale. S tem jim omogočite, da kupijo malo več in na zalogo pred povišanjem cene. Na ta način bodo stranke imele občutek, da so produkte kupile po akcijski ceni in se kasneje še vračale k vam.

2. Svojim zvestim strankam ponudite nižjo ceno

Oblikujte dve ceni, eno za zveste stranke in drugo za ostale kupce. Na tak način boste obdržali svoje zveste stranke. Vendar nikar ne razglašajte dvojnih cen na okoli, s tem boste povzročili mnogo slabe volje.

3. Pomladite, prenovite ali prepakirajte vaše stare produkte ali storitve

Dodajte nove funkcije ali novo embalažo, s tem boste dodali vrednost vašim produktom.

4. Predstavite nove produkte

Razmislite kaj lahko prodate potrošnikom, česar vaši konkurenti ne zmorejo oz. se niso domislili. Pomembno je da pomladite obstoječo ponudbo tako, da ji dodate novosti.

5. Obnovite vaš asortiment

Preglejte kateri produkti imajo najvišje in kateri najnižje marže in ukinite tiste, ki ne gredo v promet. Prav tako preglejte cene konkurence – morda prodajate določene produkte po nepotrebnem prepoceni.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje