5 načinov, kako prihraniti pri vaši spletni strani

Če si lastite svojo spletno stran, morate po vsej verjetnosti plačevati določene naročnine, da jo sploh lahko imate. Stroški, povezani z gostovanjem spletnih strani (zakup strežnika, domena,...) lahko mnoge prisilijo v to, da jih preprosto ukinejo.
5 načinov, kako prihraniti pri vaši spletni strani

Prihranite! (slika: smallbizbee)


Webmasterji tako pogosto spletni strani zaprejo raje kot pa da bi “podpirali” izgubo denarja vsak mesec znova. Torej, če imate spletno stran in morate zanjo vsak mesec odšteti določen znesek denarja, potem je morda pametno premisliti o naslednjih petih korakih, da bi nekoliko privarčevali.  

1. Plačajte manj za vašo domeno

Vsekakor potrebujete posebno in značilno domensko ime in ime vaše znamke, nikakor pa ne rabite plačevati preveč za privilegije. Tukaj je dober primer. Če bi vaše domensko ime registrirali preko Register.com, bi v enem letu za domeno s končnico .com odšteli natanko 35 dolarjev. Če bi enako domensko ime registrirali pri registratorju GoDaddy.com, bi plačali zgolj 10,69 dolarjev. Temu se reče pravo zmanjševanje stroškov, privarčevali pa bi skoraj 70 odstotkov. Predstavljajte si prihranke, če si lastite več domenskih imen za vaše spletne strani.

2. Plačajte manj za gostovanje vaše spletne strani 

Absolutno boste potrebovali tudi odlično spletno gostovanje. A zakaj plačevati za nekaj, česar ne potrebujete? Če na primer poganjate enostavno WordPress spletno stran, potem zagotovo ne potrebujete gostovanja, ki vam mesečno zaračuna 89,95 dolarjev (kot je v navadi pri nekaterih ponudnikih spletnega gostovanja). Odlična spletna gostovanja so na voljo že za manj kot 15 dolarjev mesečno. Prebrskajte po spletu in začnite privarčevati – še posebej če plačujete več kot 50 dolarjev mesečno za osnovna gostovanja.   

3. Najdite si oglaševalca (ali dva)

Ne glede na to, kakšna je tema vaše spletne strani ali njena vsebina, skoraj zagotovo obstaja oglaševalec, ki vam je pripravljen plačati, da bi se predstavil javnosti. Premislite o tem, katero nišo predstavljate in pristopite k nekaj podjetjem ter jim predstavite vaše ideje o oglaševanju. Naj vam poguma ne vzame beseda “ne”. To je preprosto potrebno, da preidete k “da”, ki ga bo izrekel idealen oglaševalec. Premislite lahko tudi o tem, da vam za oglaševanje na vaši spletni strani plača določena tretja partija. Na primer, tako Play per post kot tudi reviewme bosta plačala od nekaj pa do nekaj sto dolarjev za recenzijo spletne strani ali prispevek na blogu na temo njihovih oglaševalcev, ki plačujejo. Oglejte si njihovi spletni strani za podrobnejše informacije. 

4. AdSense 

Še ena odlična opcija, da na vašo stran spravite plačane oglase, je uporaba Googlovega AdSense programa za založnike. Sistem je praktično prisoten povsod na internetu in od lastnika spletne strani ne zahteva prodajanja. Pravzaprav bo Google celo sam ugotovil, kateri oglasi najbolje pristajajo vaši spletni strani. Preprosto se prijavite na program in nekaj AdSense kode kopirate na vašo spletno stran. Oglasi se bodo prikazovali avtomatsko. Vse podrobnejše informacije najdete na naslovu: http://www.google.com/services/adsense_tour/index.html. Pomanjkljivost: AdSense še ne podpira slovenščine.

5. Vprašajte za donacije

Glede na vašo občinstvo in vsebine spletne strani je morda primerno, da prosite za donacije, ki vam bodo pomagale pri upravljanju in vzdrževanju spletne strani. Velike spletne strani kot je na primer Wikipedia, delujejo ravno na ta način, prav tako pa tudi nekatere manjše, neprofitne. PayPal je vsem, ki jih zanima omenjeno pridobivanje denarja, celoten proces zelo olajšal, saj je ustvaril poseben gumb za donacije. Podobno kot pri AdWord, tudi gumb za donacije postavite na vašo spletno stran tako, da zgolj kopirate nekaj html kode, ki vam jo priskrbi PayPal. Ko ste enkrat sistem postavili, lahko začenjate sprejemati donacije, ki so ustvarjene s kreditnimi in debetnimi karticami ali s PayPalom. Za gumb za donacije ni potrebno plačevati nič – a za vsako transakcijo je potrebno plačati manjši davek. Oglejte si PayPalovo spletno stran za podrobnejše informacije. 

 

Vso srečo pri vaši spletni strani!   

 

Vir: Smallbizbee

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje