5 načinov nagrajevanja za vaše zaposlene, kadar ni denarja za povišico

Veliko zaposlenih te dni dela dvojno delo največkrat zato, ker si v podjetju ne morejo privoščiti dodatne pomoči. Prav zaradi tega pa je toliko bolj pomembno, da zaposlene primerno nagradite – v nasprotnem primeru namreč tvegate, da boste izgubili najboljše delavce.
5 načinov nagrajevanja za vaše zaposlene, kadar ni denarja za povišico

5 načinov nagrajevanja za vaše zaposlene, kadar ni denarja za povišico. (Vir slike: sxc.hu)

Kljub temu, da si morda želite nagraditi svoje zaposlene z bonusom ali povišico pa to žal ni vedno mogoče. Kaj torej narediti, ko nimate denarja in si vseeno želite nagraditi zaposlene.

1. Dodatni projekti

Nekateri zaposleni uživajo v delu na projektih, ki ne spadajo ravno pod njihovo delovno področje, vendar jih projekt zanima, ker je povezan z njihovim hobijem ali osebnimi interesi. Na tak način bodo vaši zaposleni še vedno opravljali delo, ki ga morajo, poleg tega pa bodo imeli še nekaj dodatnih zanimivih in razvedrilnih projektov.

2. Zamenjava delovnega mesta

Manjša delavnica za popravilo elektronskih naprav v ZDA svojim zaposlenim ponuja ugodnost zamenjave delovnega mesta. Tako lahko nekdo zamenja položaj z nekom drugim v podjetju (na katerikoli lokaciji) za nekaj časa. Zaposleni si sami plačajo stroške prevoza, vendar imajo tako možnost nekaj časa preživeti v tujini ali na drugem koncu države – kot nekakšne delovne počitnice.

3. Treningi in izobraževanja

Treningi in izobražvanja so velik bonus za vse zaposlene v manjših podjetjih, kjer zaposleni ponavadi niso deležni izobraževanj in treningov.

Za nagrado lahko najboljše zaposlene pošljete na trening, ki si ga izberejo po svojih željah.

4. Vesele urice

Veliko zaposlenih komaj čaka, da se malo sprosti po napornem dnevu na delovnem mestu. Poskrbite, da se bodo nečesa veselili – občasno organizirajte lastne vesele urice z glasbo, pico in pivom.

V kolikor imate zelo majhne pisarniške prostore ali si jih delite, lahko povabite zaposlene v bližnji bar (predhodno se z lastnikom bara dogovorite za dobro ponudbo in količinski popust).

5. Osebne prednosti

Nekateri podjetniki so mnenja, da je nagrajevanje, ki temelji na individualnih lastnostih posameznega zaposlenega, najboljše. Možnosti imate veliko: najljubša slaščica, glasba, restavracija… tako lahko zaposlenemu priskrbite vrednostni bon za določeno restavracijo ali ogled nogometne tekme.

Mlada mamica bo morda najbolj vesela nagrade, kjer lahko delovno mesto cel teden zapušča 1 uro prej.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje