5 načinov nagrajevanja za vaše zaposlene, kadar ni denarja za povišico

Veliko zaposlenih te dni dela dvojno delo največkrat zato, ker si v podjetju ne morejo privoščiti dodatne pomoči. Prav zaradi tega pa je toliko bolj pomembno, da zaposlene primerno nagradite – v nasprotnem primeru namreč tvegate, da boste izgubili najboljše delavce.
5 načinov nagrajevanja za vaše zaposlene, kadar ni denarja za povišico

5 načinov nagrajevanja za vaše zaposlene, kadar ni denarja za povišico. (Vir slike: sxc.hu)

Kljub temu, da si morda želite nagraditi svoje zaposlene z bonusom ali povišico pa to žal ni vedno mogoče. Kaj torej narediti, ko nimate denarja in si vseeno želite nagraditi zaposlene.

1. Dodatni projekti

Nekateri zaposleni uživajo v delu na projektih, ki ne spadajo ravno pod njihovo delovno področje, vendar jih projekt zanima, ker je povezan z njihovim hobijem ali osebnimi interesi. Na tak način bodo vaši zaposleni še vedno opravljali delo, ki ga morajo, poleg tega pa bodo imeli še nekaj dodatnih zanimivih in razvedrilnih projektov.

2. Zamenjava delovnega mesta

Manjša delavnica za popravilo elektronskih naprav v ZDA svojim zaposlenim ponuja ugodnost zamenjave delovnega mesta. Tako lahko nekdo zamenja položaj z nekom drugim v podjetju (na katerikoli lokaciji) za nekaj časa. Zaposleni si sami plačajo stroške prevoza, vendar imajo tako možnost nekaj časa preživeti v tujini ali na drugem koncu države – kot nekakšne delovne počitnice.

3. Treningi in izobraževanja

Treningi in izobražvanja so velik bonus za vse zaposlene v manjših podjetjih, kjer zaposleni ponavadi niso deležni izobraževanj in treningov.

Za nagrado lahko najboljše zaposlene pošljete na trening, ki si ga izberejo po svojih željah.

4. Vesele urice

Veliko zaposlenih komaj čaka, da se malo sprosti po napornem dnevu na delovnem mestu. Poskrbite, da se bodo nečesa veselili – občasno organizirajte lastne vesele urice z glasbo, pico in pivom.

V kolikor imate zelo majhne pisarniške prostore ali si jih delite, lahko povabite zaposlene v bližnji bar (predhodno se z lastnikom bara dogovorite za dobro ponudbo in količinski popust).

5. Osebne prednosti

Nekateri podjetniki so mnenja, da je nagrajevanje, ki temelji na individualnih lastnostih posameznega zaposlenega, najboljše. Možnosti imate veliko: najljubša slaščica, glasba, restavracija… tako lahko zaposlenemu priskrbite vrednostni bon za določeno restavracijo ali ogled nogometne tekme.

Mlada mamica bo morda najbolj vesela nagrade, kjer lahko delovno mesto cel teden zapušča 1 uro prej.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje