5 najbolj pogostih napak pri SEO

Prav zastrašujoče je, kako hitro brskalniki spreminjajo enačbe za rangiranje spletnih vsebin. Ker se zavedamo, da vsak podjetnik ni strokovnjak za SEO, vam predstavljamo pet najpogostejših napak, katerim se lahko izognete.
5 orodij za boljši SEO

5 orodij za boljši SEO. (Vir slike: sxc.hu)

Napaka številka 1: Zanemarjate pomen ključnih besed.

Kaj so ključne besede (angl. Keywords)? Ključne besede so besede in kombinacije besed, ki jih uporabnik vtipka v brskalnik.

Internetno brskanje deluje na podlagi omenjenih ključnih besed in vam prikaže določene spletne strani zgolj, če le-te vsebujejo ključne besede, ki ste jih iskali.

V kolikor boste na svoji spletni strani pisali o različnih stvareh, ki ne bodo temeljile na ključnih besedah, si boste s tem omejevali svoje možnosti. Pri iskanju ključnih besed si lahko pomagate z brezplačnim orodjem Google Adwords Keyword Research.

Napaka številka 2: Preveliko število slabih povezav.

Dobro je, da ima vsebina na vaši spletni strani veliko povezav, vendar naj bodo le-te kvalitetne. Držite se pravila: kvaliteta je pomembnejša od kvantitete.

Napaka številka 3: Vaše spletne strani ni mogoče ustrezno indeksirati.

Vaša stran mora biti indeksirana s strani SEO programa, ki prebere vašo spletno stran in ji določi pravilen indeks.

Najbolj pogosta napaka, ki onemogoča pravilno indeksiranje spletnih strani je preveč slik in video vsebin. V kolikor imate pomembne podatke o podjetju in njegovi dejavnosti na spletni strani v obliki slike ali v video vsebini, je veliko verjetnosti da bo le-ta nepravilno indeksirana.

Napaka številka 4: Premalokrat posodobite spletna stran.

Dodajanje svežih vsebin na vaši spletni strani vam bo prineslo višje mesto v rezultatih brskalnika, poleg tega pa bo to všeč tudi vašim strankam.

Napaka številka 5: Preveč pozornosti posvečate SEO namesto vašim strankam.

Nadvse pomembno je, da pri vsebini upoštevate pravila SEO, vendar imejte v mislih, da je zadovoljstvo strank še vedno najbolj pomembno.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje