5 najbolj pogostih napak pri SEO

Prav zastrašujoče je, kako hitro brskalniki spreminjajo enačbe za rangiranje spletnih vsebin. Ker se zavedamo, da vsak podjetnik ni strokovnjak za SEO, vam predstavljamo pet najpogostejših napak, katerim se lahko izognete.
5 orodij za boljši SEO

5 orodij za boljši SEO. (Vir slike: sxc.hu)

Napaka številka 1: Zanemarjate pomen ključnih besed.

Kaj so ključne besede (angl. Keywords)? Ključne besede so besede in kombinacije besed, ki jih uporabnik vtipka v brskalnik.

Internetno brskanje deluje na podlagi omenjenih ključnih besed in vam prikaže določene spletne strani zgolj, če le-te vsebujejo ključne besede, ki ste jih iskali.

V kolikor boste na svoji spletni strani pisali o različnih stvareh, ki ne bodo temeljile na ključnih besedah, si boste s tem omejevali svoje možnosti. Pri iskanju ključnih besed si lahko pomagate z brezplačnim orodjem Google Adwords Keyword Research.

Napaka številka 2: Preveliko število slabih povezav.

Dobro je, da ima vsebina na vaši spletni strani veliko povezav, vendar naj bodo le-te kvalitetne. Držite se pravila: kvaliteta je pomembnejša od kvantitete.

Napaka številka 3: Vaše spletne strani ni mogoče ustrezno indeksirati.

Vaša stran mora biti indeksirana s strani SEO programa, ki prebere vašo spletno stran in ji določi pravilen indeks.

Najbolj pogosta napaka, ki onemogoča pravilno indeksiranje spletnih strani je preveč slik in video vsebin. V kolikor imate pomembne podatke o podjetju in njegovi dejavnosti na spletni strani v obliki slike ali v video vsebini, je veliko verjetnosti da bo le-ta nepravilno indeksirana.

Napaka številka 4: Premalokrat posodobite spletna stran.

Dodajanje svežih vsebin na vaši spletni strani vam bo prineslo višje mesto v rezultatih brskalnika, poleg tega pa bo to všeč tudi vašim strankam.

Napaka številka 5: Preveč pozornosti posvečate SEO namesto vašim strankam.

Nadvse pomembno je, da pri vsebini upoštevate pravila SEO, vendar imejte v mislih, da je zadovoljstvo strank še vedno najbolj pomembno.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje