5 napak, ki jih ponavljate vsako jutro

Prehod iz spečega v budno stanje v zgodnjih jutranjih urah, je za večino ljudi eno izmed najtežjih vsakodnevnih nalog. Ker se po jutru dan pozna, je kakovosten začetek dneva lahko najpomembnejše opravilo, ki ga opravite. Izogibajte se naslednjim napakam.
5 napak, ki jih ponavljate vsako jutro

5 napak, ki jih ponavljate vsako jutro (Vir: Unsplash.com)

1. Bujenje spreminjate v neprijetno opravilo

Tudi če mislite, da vas bo to hitreje spravilo iz postelje, pa izbira najbolj nadležnega zvoka za jutranjo budilko ni najboljša odločitev. Zvok budilke je prvi dražljaj napornega dneva. Zakaj bi za uvod v nov dan izbrali nadležen hrup?

Pripravite se do tega, da bo vstajanje iz postelje prijetno opravilo, tudi v nemogočih situacijah. Prebujanje naj bo postopno, brez nenadnih hrupov. Za bujenje izberite vašo najljubšo glasbo, izključite dremež in pojdite v posteljo malo prej, da boste pridobili nekaj kakovostnega spanca.

2. Hitite od postelje do službe

Pridejo jutra, ko je hitenje, da bi na delo prispeli pravočasno, neizogibno. Izjeme ne predstavljajo problema, a če to postane vaša vsakodnevna rutina, lahko nastanejo škodljive posledice. Možganom ne dopuščate časa, da bi se ogreli in pripravili na dan. Poskusite se prebuditi pol ure prej, da se boste neobremenjeno pripravili na dan. A ne pozabite na prvo točko.

Testiranje različnih metod jutranjega obredja

3. Ne zajtrkujete

Nekateri ne zajtrkujejo zaradi naglice, za nekatere pa je zajtrk preprosto nepotreben obrok ali pa ga nadomestijo s skodelico kave ali čaja. Če vam kava doda nekaj jutranjega zagona, pa vam ne bo prinašala energije, ki jo boste potrebovali čez cel dan. Zajtrk naj sestavljajo sadje, ogljikovi hidrati in beljakovine. Za pripravo vam vzame največ petnajst minut.

4. Delo, delo, delo..

Je prva stvar, ki jo storite zjutraj pregled e-pošte ali reševanje največjih problemov v poslu? Čeprav bi mislili, da tako povišujete produktivnost, pa jo dolgoročno znižujete, saj si ne pustite, da bi se v miru pripravili na dan. Vzemite si raje nekaj časa za meditacijo ali telovadbo. Tako boste možgane sprostili in jih pripravili da se bolje osredotočijo na svoje delo, ko pride pravi čas za to.

5 stvari, ki jih uspešni ljudje naredijo še pred zajtrkom

5. Izogibate se največjim izzivom

Ko prispete na delo, vas verjetno čakajo težje in lažje naloge. Puščate najtežje za preostanek dneva? Poskusite ravno obratno in delovni dan začnite z reševanjem najtežjih nalog. To vas lahko motivira za preostanek dela, vse ostale naloge pa se vam bodo zdele še bolj enostavne.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje