5 nasvetov pred ustanovitvijo podjetja

V kolikor se pripravljate na vstop v podjetniške vode, potem gotovo že imate izdelano idejo, za katero ste prepričani, da se bo dobro prodajala. Še preden se lotite odpiranja podjetja, pa si preberite 5 nasvetov izkušenih ameriških podjetnikov, ki so predstavljeni v nadaljevanju.
5 nasvetov pred ustanovitvijo podjetja

5 nasvetov pred ustanovitvijo podjetja (slika: sxc.hu).

1. Raziskava trga je obvezna

Pomembno je, da imate še pred ustanovitvijo podjetja dobro predstavo o trgu, na katerega se podajate, o konkurenci in potencialnih strankah.

Poznavanje ciljne skupine je ključno pri vstopanju na trg, saj pripomore k večji učinkovitosti trženja in oglaševanja.

2. Nikar ne pozabite napisati poslovnega načrta

S pisanjem poslovnega načrta si boste izoblikovali načrt za prihodnost podjetja, ki mu boste lahko sledili.

3. Osredotočite se na zastavljene cilje

Sliši se precej preprosto in logično, vendar veliko podjetnikov izgubi osredotočenost na zastavljene cilje. Glavni razlog so drugi zanimivi projekti in želja ustreči vsaki stranki.

Še en razlog več, zakaj je dobro imeti napisan poslovni načrt, po katerem se zgledujete.

4. Bodite potrpežljivi

Nikar ne pričakujte takojšnjega uspeha – ne glede na to, kako dobra je vaša poslovna ideja. Nikar ne verjemite vsem zgodbicam o takojšnjem uspehu (tako rekoč čez noč), saj večina ljudi uspe šele po nekaj letih trdega dela in mnogih neuspelih poizkusih.

5. Ohranjajte dobre odnose

Zelo pomembno je, da ohranjate dobre odnose s prodajalci in ostalimi, s katerimi poslujete. Od časa do časa je to težko, predvsem zaradi stresa, vendar nikoli ne veste, kdaj se vam bo obrestovalo.

Nikoli ne veste, kdaj boste potrebovali pomoč pri čim hitrejši pošiljki, pri pogajanju za ugodno ceno itd. Z dobrimi odnosi boste v dobrem položaju, ko boste prosili za uslugo.

Vir: smallbizbee.com.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje