5 nasvetov pred ustanovitvijo podjetja

V kolikor se pripravljate na vstop v podjetniške vode, potem gotovo že imate izdelano idejo, za katero ste prepričani, da se bo dobro prodajala. Še preden se lotite odpiranja podjetja, pa si preberite 5 nasvetov izkušenih ameriških podjetnikov, ki so predstavljeni v nadaljevanju.
5 nasvetov pred ustanovitvijo podjetja

5 nasvetov pred ustanovitvijo podjetja (slika: sxc.hu).

1. Raziskava trga je obvezna

Pomembno je, da imate še pred ustanovitvijo podjetja dobro predstavo o trgu, na katerega se podajate, o konkurenci in potencialnih strankah.

Poznavanje ciljne skupine je ključno pri vstopanju na trg, saj pripomore k večji učinkovitosti trženja in oglaševanja.

2. Nikar ne pozabite napisati poslovnega načrta

S pisanjem poslovnega načrta si boste izoblikovali načrt za prihodnost podjetja, ki mu boste lahko sledili.

3. Osredotočite se na zastavljene cilje

Sliši se precej preprosto in logično, vendar veliko podjetnikov izgubi osredotočenost na zastavljene cilje. Glavni razlog so drugi zanimivi projekti in želja ustreči vsaki stranki.

Še en razlog več, zakaj je dobro imeti napisan poslovni načrt, po katerem se zgledujete.

4. Bodite potrpežljivi

Nikar ne pričakujte takojšnjega uspeha – ne glede na to, kako dobra je vaša poslovna ideja. Nikar ne verjemite vsem zgodbicam o takojšnjem uspehu (tako rekoč čez noč), saj večina ljudi uspe šele po nekaj letih trdega dela in mnogih neuspelih poizkusih.

5. Ohranjajte dobre odnose

Zelo pomembno je, da ohranjate dobre odnose s prodajalci in ostalimi, s katerimi poslujete. Od časa do časa je to težko, predvsem zaradi stresa, vendar nikoli ne veste, kdaj se vam bo obrestovalo.

Nikoli ne veste, kdaj boste potrebovali pomoč pri čim hitrejši pošiljki, pri pogajanju za ugodno ceno itd. Z dobrimi odnosi boste v dobrem položaju, ko boste prosili za uslugo.

Vir: smallbizbee.com.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje