5 nasvetov pred ustanovitvijo podjetja

V kolikor se pripravljate na vstop v podjetniške vode, potem gotovo že imate izdelano idejo, za katero ste prepričani, da se bo dobro prodajala. Še preden se lotite odpiranja podjetja, pa si preberite 5 nasvetov izkušenih ameriških podjetnikov, ki so predstavljeni v nadaljevanju.
5 nasvetov pred ustanovitvijo podjetja

5 nasvetov pred ustanovitvijo podjetja (slika: sxc.hu).

1. Raziskava trga je obvezna

Pomembno je, da imate še pred ustanovitvijo podjetja dobro predstavo o trgu, na katerega se podajate, o konkurenci in potencialnih strankah.

Poznavanje ciljne skupine je ključno pri vstopanju na trg, saj pripomore k večji učinkovitosti trženja in oglaševanja.

2. Nikar ne pozabite napisati poslovnega načrta

S pisanjem poslovnega načrta si boste izoblikovali načrt za prihodnost podjetja, ki mu boste lahko sledili.

3. Osredotočite se na zastavljene cilje

Sliši se precej preprosto in logično, vendar veliko podjetnikov izgubi osredotočenost na zastavljene cilje. Glavni razlog so drugi zanimivi projekti in želja ustreči vsaki stranki.

Še en razlog več, zakaj je dobro imeti napisan poslovni načrt, po katerem se zgledujete.

4. Bodite potrpežljivi

Nikar ne pričakujte takojšnjega uspeha – ne glede na to, kako dobra je vaša poslovna ideja. Nikar ne verjemite vsem zgodbicam o takojšnjem uspehu (tako rekoč čez noč), saj večina ljudi uspe šele po nekaj letih trdega dela in mnogih neuspelih poizkusih.

5. Ohranjajte dobre odnose

Zelo pomembno je, da ohranjate dobre odnose s prodajalci in ostalimi, s katerimi poslujete. Od časa do časa je to težko, predvsem zaradi stresa, vendar nikoli ne veste, kdaj se vam bo obrestovalo.

Nikoli ne veste, kdaj boste potrebovali pomoč pri čim hitrejši pošiljki, pri pogajanju za ugodno ceno itd. Z dobrimi odnosi boste v dobrem položaju, ko boste prosili za uslugo.

Vir: smallbizbee.com.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje