5 nasvetov pred ustanovitvijo podjetja

Avtor — 13.07.2011
V kolikor se pripravljate na vstop v podjetniške vode, potem gotovo že imate izdelano idejo, za katero ste prepričani, da se bo dobro prodajala. Še preden se lotite odpiranja podjetja, pa si preberite 5 nasvetov izkušenih ameriških podjetnikov, ki so predstavljeni v nadaljevanju.
5 nasvetov pred ustanovitvijo podjetja

5 nasvetov pred ustanovitvijo podjetja (slika: sxc.hu).

1. Raziskava trga je obvezna

Pomembno je, da imate še pred ustanovitvijo podjetja dobro predstavo o trgu, na katerega se podajate, o konkurenci in potencialnih strankah.

Poznavanje ciljne skupine je ključno pri vstopanju na trg, saj pripomore k večji učinkovitosti trženja in oglaševanja.

2. Nikar ne pozabite napisati poslovnega načrta

S pisanjem poslovnega načrta si boste izoblikovali načrt za prihodnost podjetja, ki mu boste lahko sledili.

3. Osredotočite se na zastavljene cilje

Sliši se precej preprosto in logično, vendar veliko podjetnikov izgubi osredotočenost na zastavljene cilje. Glavni razlog so drugi zanimivi projekti in želja ustreči vsaki stranki.

Še en razlog več, zakaj je dobro imeti napisan poslovni načrt, po katerem se zgledujete.

4. Bodite potrpežljivi

Nikar ne pričakujte takojšnjega uspeha – ne glede na to, kako dobra je vaša poslovna ideja. Nikar ne verjemite vsem zgodbicam o takojšnjem uspehu (tako rekoč čez noč), saj večina ljudi uspe šele po nekaj letih trdega dela in mnogih neuspelih poizkusih.

5. Ohranjajte dobre odnose

Zelo pomembno je, da ohranjate dobre odnose s prodajalci in ostalimi, s katerimi poslujete. Od časa do časa je to težko, predvsem zaradi stresa, vendar nikoli ne veste, kdaj se vam bo obrestovalo.

Nikoli ne veste, kdaj boste potrebovali pomoč pri čim hitrejši pošiljki, pri pogajanju za ugodno ceno itd. Z dobrimi odnosi boste v dobrem položaju, ko boste prosili za uslugo.

Vir: smallbizbee.com.

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial.

Preberite več >>
Vse za podjetje