5 nasvetov za dober vsebinski marketing

Avtor — 02.01.2013
Velikokrat se izkaže, da je vsebinski marketing (ang. content marketing) najboljši način trženja produktov ali storitev. Vsebinski marketing se najbolje izkaže na področju ustvarjanja prodaje pa tudi povečanja prepoznavnosti blagovne znamke.
Poslovanje družb in podjetnikov v letu 2011

Poslovanje družb in podjetnikov v letu 2011 (Vir slike: sxc.hu)

Preberite si 5 nasvetov za dober vsebinski marketing.

1. Ugotovite, katera mesta so najprimernejša za objavo.

Pogosto ni vsebina tista, ki je najpomembnejša, temveč mesto, na katerem bo ta vsebina objavljena. Želite namreč, da bo vaše pisanje prebralo čim večje število ljudi iz vaše ciljne publike, to pa se ne bo zgodilo, če ga boste objavili na napačnih mestih.

2. Poskrbite, da bo vaša vsebina objavljena na izredno branih medijih.

Najprej napišite odličen sestavek, nato pa poskrbite, da bo dostopen čim več ljudem. Izkoristite dobro brane spletne strani in tiskane medije, prepričajte jih, da bo vaš članek za bralce zelo zanimiv in poučen in da bodo od objave profitirali tudi oni.

3. Za sodelovanje prosite znane blogerje in lastnike spletnih strani.

Dokažite jim, da ste odličen pisec in da vaše vsebine ljudje zelo radi preberejo. Pokažite jim svoje dosedanje uspehe, nato pa jih prosite, da bi tudi oni objavili enega od vaših člankov. Poudarite, da nimajo nič za izgubiti, lahko le pridobijo nove obiskovalce na svojo spletno stran!

4. Poskrbite za čimvečje število bralcev.

Uspelo vam je prepričati lastnike blogov ali spletnih strani, sedaj pa morate poskrbeti, da bo vaš članek prebralo čim več ljudi. Svojim zvestim strankam pošljite povezavo do članka, saj želite povečati obisk gostujoči spletni strani in si zagotoviti sodelovanje tudi v prihodnosti!

5. Ne pozabite se zahvaliti.

Zahvala je zelo pomemben faktor vsebinskega marketinga. Zahvaliti se morate prav vsem – najprej bralcem, ki so prebrali vaš članek, pa tudi lastnikom spletnih strani, ki so ga bili pripravljeni objaviti. Zahvala je namreč zagotovo eden od pogojev za nadaljnje sodelovanje pri izmenjavi člankov.

Vir: Young Entrepreneur

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial.

Preberite več >>
Vse za podjetje