5 nasvetov za dober vsebinski marketing

Velikokrat se izkaže, da je vsebinski marketing (ang. content marketing) najboljši način trženja produktov ali storitev. Vsebinski marketing se najbolje izkaže na področju ustvarjanja prodaje pa tudi povečanja prepoznavnosti blagovne znamke.
Poslovanje družb in podjetnikov v letu 2011

Poslovanje družb in podjetnikov v letu 2011 (Vir slike: sxc.hu)

Preberite si 5 nasvetov za dober vsebinski marketing.

1. Ugotovite, katera mesta so najprimernejša za objavo.

Pogosto ni vsebina tista, ki je najpomembnejša, temveč mesto, na katerem bo ta vsebina objavljena. Želite namreč, da bo vaše pisanje prebralo čim večje število ljudi iz vaše ciljne publike, to pa se ne bo zgodilo, če ga boste objavili na napačnih mestih.

2. Poskrbite, da bo vaša vsebina objavljena na izredno branih medijih.

Najprej napišite odličen sestavek, nato pa poskrbite, da bo dostopen čim več ljudem. Izkoristite dobro brane spletne strani in tiskane medije, prepričajte jih, da bo vaš članek za bralce zelo zanimiv in poučen in da bodo od objave profitirali tudi oni.

3. Za sodelovanje prosite znane blogerje in lastnike spletnih strani.

Dokažite jim, da ste odličen pisec in da vaše vsebine ljudje zelo radi preberejo. Pokažite jim svoje dosedanje uspehe, nato pa jih prosite, da bi tudi oni objavili enega od vaših člankov. Poudarite, da nimajo nič za izgubiti, lahko le pridobijo nove obiskovalce na svojo spletno stran!

4. Poskrbite za čimvečje število bralcev.

Uspelo vam je prepričati lastnike blogov ali spletnih strani, sedaj pa morate poskrbeti, da bo vaš članek prebralo čim več ljudi. Svojim zvestim strankam pošljite povezavo do članka, saj želite povečati obisk gostujoči spletni strani in si zagotoviti sodelovanje tudi v prihodnosti!

5. Ne pozabite se zahvaliti.

Zahvala je zelo pomemben faktor vsebinskega marketinga. Zahvaliti se morate prav vsem – najprej bralcem, ki so prebrali vaš članek, pa tudi lastnikom spletnih strani, ki so ga bili pripravljeni objaviti. Zahvala je namreč zagotovo eden od pogojev za nadaljnje sodelovanje pri izmenjavi člankov.

Vir: Young Entrepreneur

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje