5 nasvetov za mlade podjetnike: Domen Česnik – Zabec.net

O tem, katerih 5 nasvetov bi dal mladim podjetnikom, smo tokrat povprašali izkušenega podjetnika Domna Česnika. Pod njegovim vodstvom se je podjetje Žabec prelevilo iz majhne in neznane agencije v takšno, ki ima v vseh svojih tržnih nišah pomembno vlogo v slovenskem prostoru.
5 nasvetov za mlade podjetnike: Domen Česnik - Zabec.net

5 nasvetov za mlade podjetnike: Domen Česnik – Zabec.net (Vir slike: sxc.hu)

1. Stoj na vsaj dveh nogah

Nikoli ne veži večine posla na eno stranko – čeprav je to mnogokrat lažje, se s tem izpostavljaš odvisnosti od ene stranke in podjetje spravljaš v slab položaj. Če imaš možnost, najdi celo dva ločena posla: enega B2B in enega B2C. Idealno pa posle loči še po več državah.

2. Delaj s srcem

Če ne uživaš v tem kar delaš, končaj, ker ti bo manjkalo energije za “vleči” naprej.

3. Ni vsaka stranka vredna energije

Velike stranke niso vedno mana iz neba. Ceni stranke, s katerimi lepo sodeluješ in delaš, saj bo delo obema v zadovoljstvo in bo hitreje opravljeno. Presenečenje sledi – take stranke so ponavadi celo bolj profitabilne!

4. Načrtuj finance

Če obvladuješ finančni tok, lahko vnaprej predvidevaš težave in možnosti za investicije. Sam sem na začetku uporabljal preprosto Excel tabelo s pričakovanimi prihodki in odhodki. Vedno je mogoče doseči dobre pogoje, če poveš točno kdaj bo plačano in ti stranke zaupajo.

Preberite tudi kolumno: Kako je Žabec prišel do kredita

5. Investiraj!

Zaslužen denar od podjetja ni tvoj! Investiraj ga v podjetje in ne vase. Pa kaj, če imaš nizko plačo – tvoja naloga je zagotoviti rast podjetja in šele kasneje tvoje denarnice. To bo zagotovilo podjetju rast in dolgoletni obstoj.

Avtor prispevka je Domen Česnik, Zabec.net

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje