5 nasvetov za mlade podjetnike: Domen Česnik – Zabec.net

O tem, katerih 5 nasvetov bi dal mladim podjetnikom, smo tokrat povprašali izkušenega podjetnika Domna Česnika. Pod njegovim vodstvom se je podjetje Žabec prelevilo iz majhne in neznane agencije v takšno, ki ima v vseh svojih tržnih nišah pomembno vlogo v slovenskem prostoru.
5 nasvetov za mlade podjetnike: Domen Česnik - Zabec.net

5 nasvetov za mlade podjetnike: Domen Česnik – Zabec.net (Vir slike: sxc.hu)

1. Stoj na vsaj dveh nogah

Nikoli ne veži večine posla na eno stranko – čeprav je to mnogokrat lažje, se s tem izpostavljaš odvisnosti od ene stranke in podjetje spravljaš v slab položaj. Če imaš možnost, najdi celo dva ločena posla: enega B2B in enega B2C. Idealno pa posle loči še po več državah.

2. Delaj s srcem

Če ne uživaš v tem kar delaš, končaj, ker ti bo manjkalo energije za “vleči” naprej.

3. Ni vsaka stranka vredna energije

Velike stranke niso vedno mana iz neba. Ceni stranke, s katerimi lepo sodeluješ in delaš, saj bo delo obema v zadovoljstvo in bo hitreje opravljeno. Presenečenje sledi – take stranke so ponavadi celo bolj profitabilne!

4. Načrtuj finance

Če obvladuješ finančni tok, lahko vnaprej predvidevaš težave in možnosti za investicije. Sam sem na začetku uporabljal preprosto Excel tabelo s pričakovanimi prihodki in odhodki. Vedno je mogoče doseči dobre pogoje, če poveš točno kdaj bo plačano in ti stranke zaupajo.

Preberite tudi kolumno: Kako je Žabec prišel do kredita

5. Investiraj!

Zaslužen denar od podjetja ni tvoj! Investiraj ga v podjetje in ne vase. Pa kaj, če imaš nizko plačo – tvoja naloga je zagotoviti rast podjetja in šele kasneje tvoje denarnice. To bo zagotovilo podjetju rast in dolgoletni obstoj.

Avtor prispevka je Domen Česnik, Zabec.net

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje