5 nasvetov za mlade podjetnike: Matej Žagar – mimateam

Tokrat je 5 nasvetov za naše bralce spisal Matej Žagar iz podjetja mimateam. Matej se ukvarja z izdelavo spletnih strani, izdelavo poslovnih aplikacij, s Facebook kampanjami in ostalim. Do ideje o lastnem podjetju, ki ga je odprl v času študija, je prišel že v otroštvu.
5 nasvetov za mlade podjetnike: Matej Žagar - mimateam

5 nasvetov za mlade podjetnike: Matej Žagar – MIMAteam

1. Bodite pošteni – do sebe in do drugih.

Z drugimi besedami, “igrajte fairplay”. V poslu je na dolgi rok zelo pomembno, da ste pošteni, da veste, kakšne so vaše prednosti, vaše omejitve, kaj lahko pričakujete od drugih, od sebe in kako boste reagirali na izzive iz okolice. Bistveno je, da vselej premislite, kaj bo vaš naslednji korak.

Vedno naj bo odziv premišljen in pošten do vseh – ravnajte namreč tako, kot bi sami želeli, da drugi ravnajo z vami in ne obljubljajte nekaj, česar veste, da ne boste mogli izpolniti oz. je za izpolnitev malo možnosti. Raje naredite korak nazaj in zajemite sapo, saj bo to veliko bolje za vas, prav tako pa tudi za vašega partnerja oz. sogovornika.

2. Bodite zgled.

Kaj je lepšega kot to, da vas drugi vidijo kot vzornika, sodelavca, vodjo, šefa, managerja … ki mu 110-odstotno zaupajo in sledijo, vas želijo posnemati ali vam biti podobni? To bi moral biti cilj vsakega.

Namesto, da sedite v varnem zavetju svojega naslonjača in se pritožujete, tarnate, stopicate na mestu, raje naredite prvi korak. Kot pravijo: “Bodite sprememba, ki jo želite videti v svetu okoli sebe”.

3. Poslušajte!

Včasih je to najtežje, ampak je nujno potrebno. Te veščine žal ne obvlada vsak, čeprav bi jo moral. Prevečkrat se zgodi, da ljudje ne poslušajo okolice in tako ne slišijo, kaj jim govori, sporoča. To lahko vodi tudi v propad podjetja ali vsaj do neželenih situacij. Zato se potrudite in naučite poslušati okolico, trg. Resnično uspešni so tisti, ki znajo poslušati in se nato znajo pravilno odzvati. Še pravočasno.

4. Bodite pogumni. Upajte si.

Iz lastnih izkušenj vam lahko povem, da so me tveganja in pogumne odločitve v preteklosti pripeljale zelo daleč. Morda celo tja, kamor sicer ne bi prišel. Zato lahko z veliko gotovostjo trdim, da je sreča res na strani pogumnih. Iz tveganih (seveda v mejah razuma) in pogumnih odločitev boste prišli do najboljših poslov. Veliko več vrat se vam bo odprlo kot bi se jih sicer. Upajte si.

Priporočamo tudi branje MP intervjuja: mimateam, Matej Žagar s.p.

5. Mreženje.

Mreženje, mreženje in še enkrat mreženje. Več ljudi kot boste spoznali, več možnosti za uspeh boste imeli. Udeležujte se dogodkov in se povezujte z ljudmi, ki vas zanimajo. Vprašajte za pomoč, če ne veste kako naprej oz. ne poznate odgovora. Večje, kot bo vaše lastno socialno omrežje, bolje bo za vas.

Avtor prispevka je Matej Žagar, mimateam.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje