5 nasvetov za mlade podjetnike: Matej Žagar – mimateam

Tokrat je 5 nasvetov za naše bralce spisal Matej Žagar iz podjetja mimateam. Matej se ukvarja z izdelavo spletnih strani, izdelavo poslovnih aplikacij, s Facebook kampanjami in ostalim. Do ideje o lastnem podjetju, ki ga je odprl v času študija, je prišel že v otroštvu.
5 nasvetov za mlade podjetnike: Matej Žagar - mimateam

5 nasvetov za mlade podjetnike: Matej Žagar – MIMAteam

1. Bodite pošteni – do sebe in do drugih.

Z drugimi besedami, “igrajte fairplay”. V poslu je na dolgi rok zelo pomembno, da ste pošteni, da veste, kakšne so vaše prednosti, vaše omejitve, kaj lahko pričakujete od drugih, od sebe in kako boste reagirali na izzive iz okolice. Bistveno je, da vselej premislite, kaj bo vaš naslednji korak.

Vedno naj bo odziv premišljen in pošten do vseh – ravnajte namreč tako, kot bi sami želeli, da drugi ravnajo z vami in ne obljubljajte nekaj, česar veste, da ne boste mogli izpolniti oz. je za izpolnitev malo možnosti. Raje naredite korak nazaj in zajemite sapo, saj bo to veliko bolje za vas, prav tako pa tudi za vašega partnerja oz. sogovornika.

2. Bodite zgled.

Kaj je lepšega kot to, da vas drugi vidijo kot vzornika, sodelavca, vodjo, šefa, managerja … ki mu 110-odstotno zaupajo in sledijo, vas želijo posnemati ali vam biti podobni? To bi moral biti cilj vsakega.

Namesto, da sedite v varnem zavetju svojega naslonjača in se pritožujete, tarnate, stopicate na mestu, raje naredite prvi korak. Kot pravijo: “Bodite sprememba, ki jo želite videti v svetu okoli sebe”.

3. Poslušajte!

Včasih je to najtežje, ampak je nujno potrebno. Te veščine žal ne obvlada vsak, čeprav bi jo moral. Prevečkrat se zgodi, da ljudje ne poslušajo okolice in tako ne slišijo, kaj jim govori, sporoča. To lahko vodi tudi v propad podjetja ali vsaj do neželenih situacij. Zato se potrudite in naučite poslušati okolico, trg. Resnično uspešni so tisti, ki znajo poslušati in se nato znajo pravilno odzvati. Še pravočasno.

4. Bodite pogumni. Upajte si.

Iz lastnih izkušenj vam lahko povem, da so me tveganja in pogumne odločitve v preteklosti pripeljale zelo daleč. Morda celo tja, kamor sicer ne bi prišel. Zato lahko z veliko gotovostjo trdim, da je sreča res na strani pogumnih. Iz tveganih (seveda v mejah razuma) in pogumnih odločitev boste prišli do najboljših poslov. Veliko več vrat se vam bo odprlo kot bi se jih sicer. Upajte si.

Priporočamo tudi branje MP intervjuja: mimateam, Matej Žagar s.p.

5. Mreženje.

Mreženje, mreženje in še enkrat mreženje. Več ljudi kot boste spoznali, več možnosti za uspeh boste imeli. Udeležujte se dogodkov in se povezujte z ljudmi, ki vas zanimajo. Vprašajte za pomoč, če ne veste kako naprej oz. ne poznate odgovora. Večje, kot bo vaše lastno socialno omrežje, bolje bo za vas.

Avtor prispevka je Matej Žagar, mimateam.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijon evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijon evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitrorastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje