5 nasvetov za uspeh vašega startupa

Kljub temu, da se dandanes ustanovi več podjetij kot kadarkoli doslej, je uspeti izredno težko. Podjetnik zato mora znati ustvariti primerno okolje, ki bo njegovemu startupu dalo zagon in ga izstrelilo proti uspehu.
5 nasvetov za uspeh vašega startupa

5 nasvetov za uspeh vašega startupa (Vir slike: sxc.hu)

Poglejmo si pet nasvetov, ki vam bodo pomagali, da se bo vaše mlado podjetje izkazalo in premagalo konkurenco.

1. Poiščite pravo ekipo.

Morda ste našli primerno rešitev za problem, s katerim se ukvarja vaše podjetje, toda to še ne pomeni, da ste vi tisti, ki bi jo znal najbolje izvršiti. Poiščite primerne osebe, ki bi vam lahko pomagale, nato pa jih poskušajte prepričati, da bi se pridružile vaši podjetniški ekipi.

2. Širite svojo mrežo poznanstev.

V proces širjenja in rasti svojega mladega podjetja vključite čim več ljudi, saj boste tako pridobili ne le potencialne stranke in njihova sveža mnenja o morebitnih izboljšavah vašega produkta ali storitve, temveč tudi bodoče podpornike in ambasadorje, ki vam bodo zaradi občutka pripadnosti podjetju rade volje pomagali tudi v prihodnosti.

3. Postanite strokovnjak na svojem področju.

Ljudje radi poslušajo mnenja strokovnjakov, ki se na svoje področje dobro spoznajo. Znanje vam bo odprlo mnoga vrata in vam dalo veliko mero samozavesti, s katero boste lahko prepričali tudi največje skeptike in na ta način pridobili nove potencialne stranke

4. Zgradite enostaven prototip.

Preden se resno lotite razvoja novega produkta, zgradite enostaven prototip in nato poprosite prijatelje, da ga preizkusijo. Ni potrebno, da za njegovo izdelavo porabite veliko časa in denarja, saj gre navsezadnje le za prototip in vaša naloga je le ugotoviti ali sploh ima potencial.

Imaš idejo, ki bi jo rad pretvoril v posel? Pridi v MP šolo >>

5. Vprašajte se, kakšni so vaši cilji.

Že velikokrat se je izkazalo, da v podjetništvu dovolj dolgo vztrajajo le tisti, ki svoje delo opravljajo s srcem. Zelo pomembno je, da poiščete poslovno idejo, ki vam je pisana na kožo in na razvoju katere boste radi delali.

Vir: Entrepreneur

Oznake: , , ,