5 nenavadnih in poceni idej za trženje vašega podjetja

Avtor — 06.09.2011
Nobena skrivnost ni, da gospodarstvo preživlja težke čase, zaradi česar podjetniki postajajo bolj varčni in previdni. Za male podjetnike, ki si želijo drobtinico tržnega deleža, je lahko takšno obdobje pogubno - ali pa tudi ne! V nadaljevanju si preberite, kako tržiti z malo denarja.
5 nenavadnih in poceni idej za trženje vašega podjetja

5 nenavadnih in poceni idej za trženje vašega podjetja (slika: sxc.hu).

V kolikor se ne pustite prestrašiti črnim napovedim, je lahko obdobje gospodarske krize vaša priložnost za uspeh. Vse, kar morate storiti, je biti pripravljeni tvegati z malo drugačnimi pristopi in norimi idejami.

V nadaljevanju je naštetih nekaj idej, ki se morda ne nanašajo povsem na vaš posel – lahko pa katera izmed njih pripomore k novi in za vaš posel primerni ideji.

1. Oglaševalski prostor ob prometni cesti

Podjetnik, ki je želel pozornosti kupcev avtomobilov, je pristopil do krajevne avtoprodaje z velikim elektronskim oglaševalskim prostorom (ob prometni cesti). V zameno za oglaševanje je avtoprodaji ponudil oglase na svoji spletni strani pod rubriko vozila.

2. Študentje

V kolikor so vaša ciljna skupina študentje, se lahko lotite oglaševanja v študentskih časopisih, kar je občutno ceneje od oglaševanja v običajnih časopisih, študentskih domovih, na fakultetah in na spletnih straneh, namenjenih študentom. Prav tako lahko izdelujete različne poceni pripomočke za učenje (z vašim oglasom), npr. označevalce strani.

3. Virtualni dogodki

Potrebujete več obiska na vaši spletni strani? Hitra in učinkovita rešitev so virtualni dogodki. Podjetnik iz ZDA se je domislil virtualnega zaposlitvenega sejma. Krajevne agencije je nato prosil, če lahko objavi njihove ponudbe za delo, in kasneje oglaševal dogodek z omembo prisotnosti različnih agencij.

4. Partnerstva

Če bi radi podpirali kakšno neprofitno organizacijo in resnično verjamete v njihov namen, pričnite sodelovanje – nenavadno partnerstvo vas lahko popelje v druge dimenzije.

5. Nalepke na embalaži za pico

Za majhen denar lahko natisnete veliko samolepilnih nalepk. Nato se dogovorite s krajevnimi dostavljavci in jim v zameno za sodelovanje ponudite brezplačni oglasni prostor na vaši spletni strani, ali pa morda brezplačno storitev oz. izdelek. Tako boste za nizko ceno dosegli veliko ljudi.

Vir: venturebeat.com.

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje