5 nenavadnih in poceni idej za trženje vašega podjetja

Nobena skrivnost ni, da gospodarstvo preživlja težke čase, zaradi česar podjetniki postajajo bolj varčni in previdni. Za male podjetnike, ki si želijo drobtinico tržnega deleža, je lahko takšno obdobje pogubno - ali pa tudi ne! V nadaljevanju si preberite, kako tržiti z malo denarja.
5 nenavadnih in poceni idej za trženje vašega podjetja

5 nenavadnih in poceni idej za trženje vašega podjetja (slika: sxc.hu).

V kolikor se ne pustite prestrašiti črnim napovedim, je lahko obdobje gospodarske krize vaša priložnost za uspeh. Vse, kar morate storiti, je biti pripravljeni tvegati z malo drugačnimi pristopi in norimi idejami.

V nadaljevanju je naštetih nekaj idej, ki se morda ne nanašajo povsem na vaš posel – lahko pa katera izmed njih pripomore k novi in za vaš posel primerni ideji.

1. Oglaševalski prostor ob prometni cesti

Podjetnik, ki je želel pozornosti kupcev avtomobilov, je pristopil do krajevne avtoprodaje z velikim elektronskim oglaševalskim prostorom (ob prometni cesti). V zameno za oglaševanje je avtoprodaji ponudil oglase na svoji spletni strani pod rubriko vozila.

2. Študentje

V kolikor so vaša ciljna skupina študentje, se lahko lotite oglaševanja v študentskih časopisih, kar je občutno ceneje od oglaševanja v običajnih časopisih, študentskih domovih, na fakultetah in na spletnih straneh, namenjenih študentom. Prav tako lahko izdelujete različne poceni pripomočke za učenje (z vašim oglasom), npr. označevalce strani.

3. Virtualni dogodki

Potrebujete več obiska na vaši spletni strani? Hitra in učinkovita rešitev so virtualni dogodki. Podjetnik iz ZDA se je domislil virtualnega zaposlitvenega sejma. Krajevne agencije je nato prosil, če lahko objavi njihove ponudbe za delo, in kasneje oglaševal dogodek z omembo prisotnosti različnih agencij.

4. Partnerstva

Če bi radi podpirali kakšno neprofitno organizacijo in resnično verjamete v njihov namen, pričnite sodelovanje – nenavadno partnerstvo vas lahko popelje v druge dimenzije.

5. Nalepke na embalaži za pico

Za majhen denar lahko natisnete veliko samolepilnih nalepk. Nato se dogovorite s krajevnimi dostavljavci in jim v zameno za sodelovanje ponudite brezplačni oglasni prostor na vaši spletni strani, ali pa morda brezplačno storitev oz. izdelek. Tako boste za nizko ceno dosegli veliko ljudi.

Vir: venturebeat.com.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje