5 nenavadnih in poceni idej za trženje vašega podjetja

Nobena skrivnost ni, da gospodarstvo preživlja težke čase, zaradi česar podjetniki postajajo bolj varčni in previdni. Za male podjetnike, ki si želijo drobtinico tržnega deleža, je lahko takšno obdobje pogubno - ali pa tudi ne! V nadaljevanju si preberite, kako tržiti z malo denarja.
5 nenavadnih in poceni idej za trženje vašega podjetja

5 nenavadnih in poceni idej za trženje vašega podjetja (slika: sxc.hu).

V kolikor se ne pustite prestrašiti črnim napovedim, je lahko obdobje gospodarske krize vaša priložnost za uspeh. Vse, kar morate storiti, je biti pripravljeni tvegati z malo drugačnimi pristopi in norimi idejami.

V nadaljevanju je naštetih nekaj idej, ki se morda ne nanašajo povsem na vaš posel – lahko pa katera izmed njih pripomore k novi in za vaš posel primerni ideji.

1. Oglaševalski prostor ob prometni cesti

Podjetnik, ki je želel pozornosti kupcev avtomobilov, je pristopil do krajevne avtoprodaje z velikim elektronskim oglaševalskim prostorom (ob prometni cesti). V zameno za oglaševanje je avtoprodaji ponudil oglase na svoji spletni strani pod rubriko vozila.

2. Študentje

V kolikor so vaša ciljna skupina študentje, se lahko lotite oglaševanja v študentskih časopisih, kar je občutno ceneje od oglaševanja v običajnih časopisih, študentskih domovih, na fakultetah in na spletnih straneh, namenjenih študentom. Prav tako lahko izdelujete različne poceni pripomočke za učenje (z vašim oglasom), npr. označevalce strani.

3. Virtualni dogodki

Potrebujete več obiska na vaši spletni strani? Hitra in učinkovita rešitev so virtualni dogodki. Podjetnik iz ZDA se je domislil virtualnega zaposlitvenega sejma. Krajevne agencije je nato prosil, če lahko objavi njihove ponudbe za delo, in kasneje oglaševal dogodek z omembo prisotnosti različnih agencij.

4. Partnerstva

Če bi radi podpirali kakšno neprofitno organizacijo in resnično verjamete v njihov namen, pričnite sodelovanje – nenavadno partnerstvo vas lahko popelje v druge dimenzije.

5. Nalepke na embalaži za pico

Za majhen denar lahko natisnete veliko samolepilnih nalepk. Nato se dogovorite s krajevnimi dostavljavci in jim v zameno za sodelovanje ponudite brezplačni oglasni prostor na vaši spletni strani, ali pa morda brezplačno storitev oz. izdelek. Tako boste za nizko ceno dosegli veliko ljudi.

Vir: venturebeat.com.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje