5 osnovnih korakov marketinga

Veliko marketinške teorije ljudi zmede, saj stvari velikokrat izgledajo bolj zapletene, kot so v resnici. Pri marketingu imejte v mislih: enostavno je tisto, kar vam bo dalo konkurenčno prednost, hitrost in profitabilnost.
5 osnovnih korakov marketinga

5 osnovnih korakov marketinga. (Vir slike: sxc.hu)

Prodajalec je srečen, ko je srečen kupec. Zato se morate potruditi in osrečiti kar se da veliko vaših strank. Preprosto, kajne? V nadaljevanju vam predstavljamo pet preprostih korakov s katerimi boste bolj učinkovito tržili:

1. Prisluhnite

Prvi korak je popolnoma enostaven, saj ne potrebujete ničesar razen vaših ušes.

V kolikor boste prisluhnili boste našli problem, ki ga lahko rešite, zato bodite pozorni na probleme drugih ljudi, spremljajte množične medije in pogovore ljudi. Slej ko prej boste odkrili, kakšni problemi tarejo ljudi.

Nikar se ne obremenjujte s problemi, ki jih ne znate rešiti, osredotočite se na tiste, ki jih lahko rešite.

2. Cena rešitve

Drugi korak je, da ugotovite, koliko vas bo stalo, da rešite problem. Torej, koliko vas bo stalo, da rešitev izdelate oz. jo kupite?

3. Marketing

Ko enkrat določite ceno vaše rešitve, nikar ne spreglejte stroške marketinga. In nikar ne mislite, da ga ne potrebujete.

V kolikor boste izdelali najboljšo past za miši to še ne pomeni, da jo boste lahko prodali. Če ljudje ne vedo, da je bila izdelana najboljša past za miši je ne bodo niti iskali.

Ne pozabite na blagovno znamko – tako si boste pridobili zaupanje. Potrošniki bodo, v primeru, da boste dovolj tržili vašo blagovno znamko le-to prepoznali in kupovali vaše izdelke. Ne, nismo pozabili na kakovost. Tudi s pomočjo kakovostnih izdelkov in storitev boste od potrošnikov dobili zaupanje, ki ga potrebujete.

4. Storitev

Dobra storitev kot podpora izdelkom, ki jih prodajate ni poceni in zahteva veliko vašega truda – vendar se obrestuje.

5. Dobiček

Peti korak je cilj marketinga. To ni prodaja, ni promet, ni obisk spletne strani in niso nagrade. Temveč je dobiček. V kolikor boste imeli vsakoletni dobiček boste lahko svoje podjetje gradili in svojim zaposlenim ter sebi omogočali dobro plačo.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje