5 računovodskih napak, ki vas lahko pokopljejo

Lastniki manjših podjetij pogosto, poleg vsega ostalega, prevzamejo v svoje roke tudi vajeti računovodstva. Morda zato, ker menijo, da bodo prihranili nekaj denarja, ali pa so prepričani, da bodo računovodstvu tudi sami kos. Poglejmo si 5 računovodskih napak, ki lahko pokopljejo vaše podjetje.
Razpis: Pomoč podjetjem, ki so utrpela škodo v poplavah

Razpis: Pomoč podjetjem, ki so utrpela škodo v poplavah (Vir slike: sxc.hu)

1. Neprimerna programska oprema

Računovodstvo, ki ga ne želite najeti, morda zato, da bi prihranili nekaj denarja, ali pa, ker menite, da imate dovolj znanja, ima za sabo ponavadi več let, morda celo desetletij, izkušenj v svoji panogi. A znanje in izkušnje niso njihova edina prednost – zagotovo imajo prav vsi računovodski servisi odlična in preverjena orodja, ki jih uporabljajo za lažje poslovanje podjetij. Vi, kot začetnik, se torej ne boste soočali zgolj z neizkušenostjo na področju računovodstva, oviralo vas bo tudi dejstvo, da boste brez primernega orodja za vodenje računovodstva. In prav to bo odlična priložnost za vašo konkurenco, da vas prehiti! V kolikor torej ne nameravate najeti računovodskega servisa, poskrbite vsaj za najem računovodske programske opreme!

2. Premalo časa, namenjenega računovodstvu

Mnogi mladi podjetniki, ki so na začetku svoje podjetniške poti, se žal ne zavedajo pomembnosti računovodstva. Prav zato vodenju knjig in ostalim stvarem ne posvečajo dovolj časa. Težave pa se pojavijo tik pred zakonskimi roki, ki so določeni za oddajo določenih poročil, saj v primeru, da nimajo dovolj urejenih podatkov, prihaja do zamud, te pa imajo za posledico tudi plačilo kazni. Prihranite si stres in računovodstvu namenite dovolj časa – priporočljivo je, da odvisno od velikosti podjetja temu področju namenite vsaj 20 minut tedensko.

3. Zamujanje s plačili

Še ena izmed pogostih napak, ki se dogajajo neizkušenim računovodjem, je zamujanje s plačili. Takšno poslovanje vam zagotovo ne bo prineslo nič dobrega, prav nasprotno – pri kupcih in naročnikih se boste znašli na črni listi neplačnikov! Bi si vi želeli poslovati s podjetjem, ki stalno zamuja s plačili? Zagotovo ne. Poskrbite za redno plačevanje izdanih računov in svojemu podjetju zgradite ugled, ki si ga zasluži!

4. Nesistematizirano izdajanje računov

Vsako podjetje mora poskrbeti tudi za izdajanje računov in kasneje tudi preverjati, ali so bili izdani računi zares plačani. Prav to je ena izmed lastnosti računovodske programske opreme, ki avtomatizira izdajanje računov, hkrati pa pošilja tudi opozorila pozabljivim neplačnikom.

5. Mešanje zasebnega in poslovnega denarja

Tudi če ste lastnik svojega malega podjetja, morate znati potegniti mejo in ločevati zasebni denar od denarja vašega podjetja. V nasprotnem primeru vas zagotovo čakajo težave! Ogrožena bo vaša finančna varnost, težave pa se bodo pojavljale tudi pri vodenju bilanc in kasnejšem pojasnjevanju nakupov davčni upravi.

Vir: Young Entrepreneur

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje