BLOG MARKETING DELAVNICA

5 skrivnosti dobrega logotipa

Logotip je obraz vašega podjetja. Velikokrat bo prva stvar, ki jo bodo ljudje videli in ena izmed glavnih stvari, ki si jih bodo zapomnili. Samo pomislite, če bi vas kdo vprašal, verjetno bi brez problema opisali nekaj najbolj prepoznavnih logotipov (kot so na primer Coca-Cola, Apple, Nike ipd.).
5 skrivnosti dobrega logotipa

5 skrivnosti dobrega logotipa. (Vir slike: foter.com)

Verjamemo, da imate radi svoje podjetje in ste prepričani, da je odlično. Pa vam to pomaga, če si vas ljudje ne zapomnijo.

Najboljši logotipi imajo mariskaj skupnega – preberite si pet takšnih stvari, ki vam bodo pomagale, da bo tudi vaš logotip prepoznaven.

1. Preprostost

Prvo pravilo nekaterih najbolj prepoznavnih logotipov je preprostost. Poglejmo primer znane blagovne znamke Apple, katere logotip je bil nekdaj jabolko v barvi mavrice. Kasneje so logotip pri podjetju spremenili in danes je jabolko preprosto črno.

Lažje, kot so stvari za razumeti, raje jih imamo – zato je večini blagovnih znamk v interesu, da imajo kar se da preproste in estetske logotipe. Če pogledamo priznane blagovne znamke, kot so IKEA, IBM in Coca-Cola, lahko opazimo, da so njihovi logotipi zelo preprosti in ne vsebujejo več kot dve barvi.

2. Skladnost z blagovno znamko

Logotip bo komuniciral z vašimi strankami, zato morate poskrbeti, da je njegova oblika skladna s splošnim sporočilom vašega podjetja. Zopet si poglejmo logotip podjetja Apple. Nekdaj je bil logotip obarvan v barve mavrice in je sporočal sproščenost in borbo proti visokotehnološkim gigantom. Apple je danes ena izmed vodilnih korporacij na svetu, kar zahteva eleganten in futurističen logotip – takšnega, kot ga ima danes.

Preberite še Ime podjetja in logotip.

Kljub temu je logotip podjetja Apple bolj prijazen od podjetja IBM, in sicer zato, ker javnosti sporoča, da je podjetje visokotehnološko, vendar kljub temu pa uporablja prijazno in preprosto tehnologijo.

3. Zlahka si ga je zapomniti

Ena ključnih lastnosti dobrega logotipa je tudi ta, da si ga ljudje preprosto zapomnijo. Vaš logotip naj bo preprost, z dodatkom nenavadnosti – če boste imeli preveč preprost logotip, si ga ljudje ne bodo zapomnili, ker bo izgledal ravno tako kot tisoč ostalih, ki jih vidijo vsak dan.

4. Izjemnost

Vaš logotip mora biti vsaj toliko poseben, da je vreden omembe. Poglejmo si primer brskalnika TalentBin, namenjenega podjetjem, ki iščejo nov kadere. Logotip brskalnika TalentBin je sestavljen iz vijolične veverice, ki jezdi na samorogu. Čeprav je logotip na prvi pogled nesmiseln, ima poseben pomen – v ameriški panogi iskanja talentiranih posameznikov »vijolična veverica« predstavlja osebo, ki jo je zelo težko najti. Na tak način je podjetje pokazalo, da poznajo kulturo te industrije.

5. Testirajte trg

Ko boste oblikovali logotip, ne smete zaupati zgolj in samo svojim občutkom. Raziščite trg. Eden izmed najboljših načinov je, da sestavite anketo, ki vam bo dala povratne informacije glede tega, kakšni logotipi so všeč vaši ciljni skupini.     

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje