5 stvari, ki jih morate razumeti preden vstopite v podjetništvo

Preberite si, kako so trije študentje ustanovili svoj startup, ki je dobičkonosen že od samega začetka in danes zaposluje kar 80 ljudi. Eden izmed ustanoviteljev podjetja Weebly, David Rusenko, mladim podjetnikom svetuje, kaj morajo le-ti razumeti preden ustanovijo svoje podjetje.

Tako kot mnogo drugih startupov, je tudi Weebly – oblikovanje spletnih strani, nastal v študentskem domu. Leta 2006 so ustanovitelji David Rusenko, Chris Fanini in Dan Veltri, želeli storitev, ki jim bo omogočala lično predstavitev njihovega dela na spletni strani. Ker niso bili zadovoljni s takratno ponudbo, so se odločili izdelati lastno storitev. Čez eno leto je bil njihov projekt sprejet v podjetniški inkubator Y Combinator, do danes pa je že kar 15 milijonov ljudi uporabilo njihovo storitev in 100 milijonov jih obišče njihove spletne strani. Podjetje je bilo dobičkonosno že od vsega začetka (leta 2009) in trenutno zaposluje 80 ljudi.

Preberite si, kaj eden izmed ustanoviteljev in direktor Weebly, David Rusenko, predlaga bodočim podjetnikom.

1. Začnite še danes.

David Rusenko je mnenja, da je največja ovira analiziranje, “največkrat ljudje raje razmišljajo o tem, kaj vse bi lahko naredili namesto, da bi začeli z delom”.

Ni treba, da je vaša poslovna ideja popolna – popolnost je tako ali tako nemogoče doseči. Z idejo morate čim prej na trg in jo potem prilagajati in izboljševati.

2. Ne pričakujte uspeha čez noč.

Mediji so polni zgodb o uspehu, ki so se zgodili čez noč, vendar je to zgolj iluzija. Neverjetni uspehi, o katerih beremo so največkrat posledica več letnega trdega dela. “Če se v roku treh mesecev ne bo zgodilo nič pomembnega, imejte v mislih, da smo mi potrebovali več kot eno leto, da smo se sploh prijavili v inkubator Y Combinator.” pravi David Rusenko.

3. Gradite na preteklih izkušnjah in napakah.

Tretja točka se nanaša na predhodno, saj potrjuje, da je za uspeh potrebno trdo delo in marsikatera napaka lahko privede do nove poslovne priložnosti. David omeni podjetnika Bena Silbermanna, ki je najprej izdelal neuspešno aplikacijo Tote, potem pa se je iz tega razvil danes zelo uspešen Pinterest.

4. Naredite produkt, ki si ga ljudje želijo.

Sliši se preprosto, vendar v praksi temu ni tako. “Že zelo kmalu podjetniki preveč svojega časa posvečajo stvarem kot so naročilo uradnih ovojnic in dopisnega papirja z logotipom, izbiri odvetniške družbe, itd.” pravi David Rusenko “vendar so to stvari, ki so zelo preproste”. Še preden se lotite vseh takšnih in podobnih opravil se morate vprašati: bo kdo sploh kupil moj izdelek ali storitev?

5. Izberite soustanovitelje, ki so vam všeč.

Veliko podjetji razpade zaradi nesoglasji soustanoviteljev. David Rusenko ne predlaga, da se podate v posel z najboljšim prijateljem, temveč zgolj, da imate poleg poslovnega interesa tudi medsebojno kemijo, saj boste konec koncev s tem človekom preživeli zelo veliko časa.

Vir: entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje