5 stvari o Googlu, ki jih niste vedeli

Vemo, da je Google najbolj prepoznavna blagovna znamka na spletu ter da je tudi najboljši zaposlovalec. Naslednjih 5 stvari pa najbrž še ne veste.
5 stvari o Googlu, ki jih niste vedeli

Googler je izraz, ki ga Google uporablja za svoje zaposlene.

 1. 72 milijonov dolarjev na leto za malico zaposlenih

  Google za svoje zaposlene dobro skrbi. Za prehrano vsakega letno porabi 7.530 dolarjev, kar skupno nanese 72 milijonov dolarjev na leto. Zaposlenim v Kaliforniji dnevno pripadata dva obroka, izbirajo pa lahko med enajstimi različnimi meniji. Kot da to še ne bi bilo dovolj, imajo na voljo številne bare s prigrizki z zdravo hrano.

  Google svojim zaposlenim poleg prehrane nudi tudi številne druge ugodnosti. Ponujeno jim je brezplačno pranje avtomobila, masaža, jezikovni tečaji, ves čas jim je tudi na voljo zdravnik in frizer. Zaposleni lahko na delo pripeljejo celo svojega psa.

 2. Google se je najprej imenoval BackRub

  Google je bil najprej poimenovan BackRub, a je bil leta 1998 preimenovan v Google. Leta 2006 je bil izraz “google” vpisan v večino slovarjev.

 3. Google zaradi “klika na srečo” letno izgubi 110 milijonov dolarjev

  Google nam za iskanje ponuja dve možnosti: navadno iskanje in “klik na srečo”. Pri kliku na srečo smo avtomatsko preusmerjeni na prvi zadetek, s tem pa se izognemo oglasom. Zaradi tega Google letno izgubi kar 110 milijonov dolarjev oglaševalskih prihodkov.

 4. “Google se zna tudi pošaliti”

  Poskusite v Google vtipkati “French military victories” in pritisnite “klik na srečo”. Gre za uporabo ekstremnega SEO (optimizacije strani), seveda ne s strani Googla. Pred časom je bil podoben trik izveden za besedno zvezo “miserable failure.” Narejena je bila preusmeritev na življenjepis ameriškega predsednika Georga Busha.

 5. Google pregleduje vašo pošto na gmailu

  Vsa dobljena in odposlana pošta na gmailu je pregledana. To pa je izzvalo dvome o kršenju zasebnosti. Prav tako pa v našo zasebnost vdirata tudi Google Street in Google Earth, saj ni malo primerov, ko so bili ljudje zasačeni v neprijetnih trenutkih.

Vir: AskMen

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje