5 stvari o Googlu, ki jih niste vedeli

Vemo, da je Google najbolj prepoznavna blagovna znamka na spletu ter da je tudi najboljši zaposlovalec. Naslednjih 5 stvari pa najbrž še ne veste.
5 stvari o Googlu, ki jih niste vedeli

Googler je izraz, ki ga Google uporablja za svoje zaposlene.

 1. 72 milijonov dolarjev na leto za malico zaposlenih

  Google za svoje zaposlene dobro skrbi. Za prehrano vsakega letno porabi 7.530 dolarjev, kar skupno nanese 72 milijonov dolarjev na leto. Zaposlenim v Kaliforniji dnevno pripadata dva obroka, izbirajo pa lahko med enajstimi različnimi meniji. Kot da to še ne bi bilo dovolj, imajo na voljo številne bare s prigrizki z zdravo hrano.

  Google svojim zaposlenim poleg prehrane nudi tudi številne druge ugodnosti. Ponujeno jim je brezplačno pranje avtomobila, masaža, jezikovni tečaji, ves čas jim je tudi na voljo zdravnik in frizer. Zaposleni lahko na delo pripeljejo celo svojega psa.

 2. Google se je najprej imenoval BackRub

  Google je bil najprej poimenovan BackRub, a je bil leta 1998 preimenovan v Google. Leta 2006 je bil izraz “google” vpisan v večino slovarjev.

 3. Google zaradi “klika na srečo” letno izgubi 110 milijonov dolarjev

  Google nam za iskanje ponuja dve možnosti: navadno iskanje in “klik na srečo”. Pri kliku na srečo smo avtomatsko preusmerjeni na prvi zadetek, s tem pa se izognemo oglasom. Zaradi tega Google letno izgubi kar 110 milijonov dolarjev oglaševalskih prihodkov.

 4. “Google se zna tudi pošaliti”

  Poskusite v Google vtipkati “French military victories” in pritisnite “klik na srečo”. Gre za uporabo ekstremnega SEO (optimizacije strani), seveda ne s strani Googla. Pred časom je bil podoben trik izveden za besedno zvezo “miserable failure.” Narejena je bila preusmeritev na življenjepis ameriškega predsednika Georga Busha.

 5. Google pregleduje vašo pošto na gmailu

  Vsa dobljena in odposlana pošta na gmailu je pregledana. To pa je izzvalo dvome o kršenju zasebnosti. Prav tako pa v našo zasebnost vdirata tudi Google Street in Google Earth, saj ni malo primerov, ko so bili ljudje zasačeni v neprijetnih trenutkih.

Vir: AskMen

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje