5 stvari o Googlu, ki jih niste vedeli

Vemo, da je Google najbolj prepoznavna blagovna znamka na spletu ter da je tudi najboljši zaposlovalec. Naslednjih 5 stvari pa najbrž še ne veste.
5 stvari o Googlu, ki jih niste vedeli

Googler je izraz, ki ga Google uporablja za svoje zaposlene.

 1. 72 milijonov dolarjev na leto za malico zaposlenih

  Google za svoje zaposlene dobro skrbi. Za prehrano vsakega letno porabi 7.530 dolarjev, kar skupno nanese 72 milijonov dolarjev na leto. Zaposlenim v Kaliforniji dnevno pripadata dva obroka, izbirajo pa lahko med enajstimi različnimi meniji. Kot da to še ne bi bilo dovolj, imajo na voljo številne bare s prigrizki z zdravo hrano.

  Google svojim zaposlenim poleg prehrane nudi tudi številne druge ugodnosti. Ponujeno jim je brezplačno pranje avtomobila, masaža, jezikovni tečaji, ves čas jim je tudi na voljo zdravnik in frizer. Zaposleni lahko na delo pripeljejo celo svojega psa.

 2. Google se je najprej imenoval BackRub

  Google je bil najprej poimenovan BackRub, a je bil leta 1998 preimenovan v Google. Leta 2006 je bil izraz “google” vpisan v večino slovarjev.

 3. Google zaradi “klika na srečo” letno izgubi 110 milijonov dolarjev

  Google nam za iskanje ponuja dve možnosti: navadno iskanje in “klik na srečo”. Pri kliku na srečo smo avtomatsko preusmerjeni na prvi zadetek, s tem pa se izognemo oglasom. Zaradi tega Google letno izgubi kar 110 milijonov dolarjev oglaševalskih prihodkov.

 4. “Google se zna tudi pošaliti”

  Poskusite v Google vtipkati “French military victories” in pritisnite “klik na srečo”. Gre za uporabo ekstremnega SEO (optimizacije strani), seveda ne s strani Googla. Pred časom je bil podoben trik izveden za besedno zvezo “miserable failure.” Narejena je bila preusmeritev na življenjepis ameriškega predsednika Georga Busha.

 5. Google pregleduje vašo pošto na gmailu

  Vsa dobljena in odposlana pošta na gmailu je pregledana. To pa je izzvalo dvome o kršenju zasebnosti. Prav tako pa v našo zasebnost vdirata tudi Google Street in Google Earth, saj ni malo primerov, ko so bili ljudje zasačeni v neprijetnih trenutkih.

Vir: AskMen

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje