5 stvari o Googlu, ki jih niste vedeli

Avtor — 25.06.2008
Vemo, da je Google najbolj prepoznavna blagovna znamka na spletu ter da je tudi najboljši zaposlovalec. Naslednjih 5 stvari pa najbrž še ne veste.
5 stvari o Googlu, ki jih niste vedeli

Googler je izraz, ki ga Google uporablja za svoje zaposlene.

 1. 72 milijonov dolarjev na leto za malico zaposlenih

  Google za svoje zaposlene dobro skrbi. Za prehrano vsakega letno porabi 7.530 dolarjev, kar skupno nanese 72 milijonov dolarjev na leto. Zaposlenim v Kaliforniji dnevno pripadata dva obroka, izbirajo pa lahko med enajstimi različnimi meniji. Kot da to še ne bi bilo dovolj, imajo na voljo številne bare s prigrizki z zdravo hrano.

  Google svojim zaposlenim poleg prehrane nudi tudi številne druge ugodnosti. Ponujeno jim je brezplačno pranje avtomobila, masaža, jezikovni tečaji, ves čas jim je tudi na voljo zdravnik in frizer. Zaposleni lahko na delo pripeljejo celo svojega psa.

 2. Google se je najprej imenoval BackRub

  Google je bil najprej poimenovan BackRub, a je bil leta 1998 preimenovan v Google. Leta 2006 je bil izraz “google” vpisan v večino slovarjev.

 3. Google zaradi “klika na srečo” letno izgubi 110 milijonov dolarjev

  Google nam za iskanje ponuja dve možnosti: navadno iskanje in “klik na srečo”. Pri kliku na srečo smo avtomatsko preusmerjeni na prvi zadetek, s tem pa se izognemo oglasom. Zaradi tega Google letno izgubi kar 110 milijonov dolarjev oglaševalskih prihodkov.

 4. “Google se zna tudi pošaliti”

  Poskusite v Google vtipkati “French military victories” in pritisnite “klik na srečo”. Gre za uporabo ekstremnega SEO (optimizacije strani), seveda ne s strani Googla. Pred časom je bil podoben trik izveden za besedno zvezo “miserable failure.” Narejena je bila preusmeritev na življenjepis ameriškega predsednika Georga Busha.

 5. Google pregleduje vašo pošto na gmailu

  Vsa dobljena in odposlana pošta na gmailu je pregledana. To pa je izzvalo dvome o kršenju zasebnosti. Prav tako pa v našo zasebnost vdirata tudi Google Street in Google Earth, saj ni malo primerov, ko so bili ljudje zasačeni v neprijetnih trenutkih.

Vir: AskMen

Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

MP delavnica: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje