BLOG MARKETING DELAVNICA

5 vprašanj Richarda Bransona povezanih s poslovno filozofijo

Predstavljamo vam 5 vprašanj, ki jih Richardu Bransonu največkrat zastavijo. Richard, priznan podjetnik opisuje svoje mnenje o nasvetih, inspiraciji, motivaciji in obžalovanju. Richard Branson je ustanovitelj Virgin Group.
5 vprašanj Richarda Bransona povezanih s poslovno filozofijo

Richard Branson je ustanovitelj mnogih uspešnih podjetij. (vir slike: http://encycl.opentopia.com/)

Richard Branson je ustanovitelj Virgin Group, in mnogih drugih podjetji, kot so: letalska družba Virgin Atlantic, letalska družba Virgin America, mobilni operater Virgin Mobile in klubi zdravja Virgin Active.

Sledi 5 najbolj pogostih vprašanj, na katere naleti Richard Branson.

1. Najboljši nasvet, ki ste ga kadarkoli dobili?

Prvi nasvet, je Richard prejel od svoje matere: Nikoli se ne obračaj nazaj z občutkom obžalovanja, raje se posveti novim izzivom. Ljudje vse preveč časa porabijo za obžalovanje napak, namesto, da bi ta čas in energijo usmerili na nove oz. druge projekte.

Drugi nasvet, ki ga je Richard prav tako prejel od svoje matere je: Nikoli ne kritiziraj drugih ljudi, saj je kritika največkrat odsev lastnih slabosti naše osebnosti.

Leta 1980 je Richard prejel nasvet v zvezi z ustanovitvijo lastne letalske družbe, od Freddie Lakera, izvršnega direktorja ene izmed Britanskih letalskih družb. Freddie Laker je Richardu povedal dvoje: “Nikoli ne boš imel dovolj oglaševalske moči, da bi zasenčil British Airways. Moral boš izkoristiti svojo podobo in se osmešiti – zgolj na tak način boš preživel.” in “Poskrbeti moraš, da bo tvoja zgodba objavljena na prvih straneh časopisov.” Richard Branson je sprejel nasvet in od takrat skrbi za svojo prepoznavnost, prav tako, kot pravi, se je od takrat že velikokrat osmešil.

2. Najslabši nasvet?

Richard Branson nikoli ne upošteva nasveta zgolj ene osebe. V kolikor potrebuje nasvet glede določenega problema se posvetuje z več ljudmi in njihove nasvete primerja. Na tak način se izogne resnično slabim nasvetom.

3. Kakšen nasvet bi dali mladim podjetnikom na samem začetku?

Brez tveganja ni posla. Virgin ne bi bilo takšno podjetje, kot je danes, če vodilni ne bi tvegali. Najvažnejše je, da verjamete v to kar počnete in se stvarem posvetite 100 odstotno. V kolikor se podate v nekaj in pričakujete poraz, se vam bo to najverjetneje tudi pripetilo. Ne pozabite pa se zabavati, saj bo vas in vaše sodelavce dobra volja motivirala za nadaljnje izzive.

4. V dosedanji karieri ste imeli veliko uspeha in nekaj porazov. Kaj ste se naučili iz porazov?

Pomembno je, da hitro ugotovite, da nekaj ni tako kot bi moralo biti in se hitro odzovete s spremembo ali z ukinitvijo. Vodje Richardovih podjetij nimajo skoraj nič opravka z birokracijo – odločitve se sprejemajo hitro, največkrat še preden imajo konkurenčna podjetja peti sestanek na isto temo.

Richard, ki zagovarja tveganje pa opozarja, da je pred vsakim projektom potrebno v naprej pregledati, kje vse se lahko zalomi in imeti rezervni načrt za odpravo možnih napak.

5. Ali kaj obžalujete?

Richard priznava, da se vedno najde kakšna stvar, ki jo obžaluje, vendar raje razmišlja o bolj pozitivnih stvareh.

Za konec Richard predstavi še eno vprašanje: Ali ste človek, ki ima veliko navad? In odgovarja: “Verjetno je to, da sem serijski podjetnik precej velika navada.”

 

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje