50 poslovnih idej za prosti čas – 1.del

Če želite zaslužiti kakšen dodaten evro lahko ustanovite majhno podjetje, ki ga boste vodili v prostem času. Nekaj idej je na voljo v nadaljevanju, morda pa se vam bo ob branju porodila še kakšna.
50 poslovnih idej za prosti čas - 1.del

Zanimive podjetniške ideje za prosti čas.

1. Prodaja zbirateljskih predmetov: Priložnosti za nakup in prodajo zbirateljskih predmetov je mnogo. Na izbiro imate od antičnih knjig do plišastih medvedkov, pomembno se je le seznaniti s trgom.

2. Iskanje stanovanj: Za pregled stanovanjskega trga je potrebno dosti časa, tako da lahko za stranko poiščete idealno stanovanje in tako zaslužite nekaj denarja.

3. Ocena varnosti za otroka: Mladi starši dostikrat najamejo strokovnjaka, ki preveri ali je stanovanje dovolj varno za otroka.

4. Umetnostno pisanje: Če imate lepo pisavo lahko to vnovčite za pisanje različnih vabil in voščilnic.

5. Varovanje otrok: Tudi tu se skriva način dodatnega zaslužka, saj so varuške vedno potrebne.

6. Treniranje hišnih ljubljenčkov: Mnogo ljudi za to nima časa ali ne ve kako pristopiti, tako da lahko tudi na ta način zaslužite kakšen evro.

7. Vršenje opravkov: Obstaja dosti ljudi, od starejših do zelo zaposlenih, ki bi vam z veseljem prepustili svoje opravke v zameno za plačilo.

8. Raziskovanje družinskih dreves: Ljudje dostikrat poiščejo pomoč pri raziskovanju svojih prednikov, posebno če gre za delo na terenu, kot npr. pregled in kopiranje starih dokumentov iz lokalnih cerkva in podobno.

9. Dobava drv: Če imate na voljo vir lesa ali posestvo, kjer lahko posekate nekaj dreves, lahko prodajate drva.

10. Vleka, prevoz tovora: Ker se ljudje vse bolj odločajo za majhne avtomobile, morajo za prevoz tudi manjših tovorov in vleko najeti druge.

11. Stilsko svetovanje: Svetovalci nudijo različne storitve od stilskega svetovanja do učenja pravilnega, situacijam primernega obnašanja.

12. Planiranje jedilnikov: Mnogim to povzroča probleme, zato so pripravljeni za načrtovanje zdravih in dietnih jedilnikov  plačati strokovnjakom.

13. Mini-kmetovanje: Na majhnem zemljišču lahko gojite hrano in cvetje, ki ga nato prodate.

14. Javne notarske storitve: Ponudite se lahko za pričo in avtentikacijo dokumentov.

15. Poučevanje glasbe: Če znate igrati kakšen instrument lahko nudite učne ure glasbe.

16. Skriti kupec: Skriti kupci preverijo storitve in postrežbo v trgovini ter to sporočijo vodilnim trgovine.

17. Ponudba raziskovalnih storitev: Denar lahko zaslužite tudi z raziskavo neke tematike in pripravo poročila.

18. Nakupovanje: Osebni nakupovalci navadno izbirajo darila, oblačila in druge produkte za stranke, ki bi rade prihranile čas.

19. Vzreja hišnih ljubljenčkov: Čistokrvni hišni ljubljenčki so lahko zelo dragoceni, posebno če imajo rodovnik.

20. Odmetavanje snega: Čiščenje zasneženih pločnikov in dvorišč je pozimi lahko vir dodatnega zaslužka.

21. Preverjanje ekonomičnosti porabe: Ker ljudje postajajo vse bolj okoljsko zavedni, jim lahko z nekaj preprostimi testiranji poveste kako učinkoviti so njihovi domovi.

22. Nudenje spletnega gostovanja: Ponudba strežniškega prostora je lahko donosna, posebno če strankam nudite še tehnično podporo.

23. Košnja zelenic: Košnja in vzdrževanje okolice vam lahko prineseta dodaten zaslužek v poletnih mesecih.

24. Dražbe na eBayu: Če se želite znebiti odvečnih predmetov, jih lahko prodate preko eBaya.

V drugem delu novice, čez nekaj dni, bo predstavljenih še preostalih 25 predlogov. Svojo idejo lahko dodate pod komentarji.

Vir: LifeHack

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje