50 poslovnih idej za prosti čas – 1.del

Če želite zaslužiti kakšen dodaten evro lahko ustanovite majhno podjetje, ki ga boste vodili v prostem času. Nekaj idej je na voljo v nadaljevanju, morda pa se vam bo ob branju porodila še kakšna.
50 poslovnih idej za prosti čas - 1.del

Zanimive podjetniške ideje za prosti čas.

1. Prodaja zbirateljskih predmetov: Priložnosti za nakup in prodajo zbirateljskih predmetov je mnogo. Na izbiro imate od antičnih knjig do plišastih medvedkov, pomembno se je le seznaniti s trgom.

2. Iskanje stanovanj: Za pregled stanovanjskega trga je potrebno dosti časa, tako da lahko za stranko poiščete idealno stanovanje in tako zaslužite nekaj denarja.

3. Ocena varnosti za otroka: Mladi starši dostikrat najamejo strokovnjaka, ki preveri ali je stanovanje dovolj varno za otroka.

4. Umetnostno pisanje: Če imate lepo pisavo lahko to vnovčite za pisanje različnih vabil in voščilnic.

5. Varovanje otrok: Tudi tu se skriva način dodatnega zaslužka, saj so varuške vedno potrebne.

6. Treniranje hišnih ljubljenčkov: Mnogo ljudi za to nima časa ali ne ve kako pristopiti, tako da lahko tudi na ta način zaslužite kakšen evro.

7. Vršenje opravkov: Obstaja dosti ljudi, od starejših do zelo zaposlenih, ki bi vam z veseljem prepustili svoje opravke v zameno za plačilo.

8. Raziskovanje družinskih dreves: Ljudje dostikrat poiščejo pomoč pri raziskovanju svojih prednikov, posebno če gre za delo na terenu, kot npr. pregled in kopiranje starih dokumentov iz lokalnih cerkva in podobno.

9. Dobava drv: Če imate na voljo vir lesa ali posestvo, kjer lahko posekate nekaj dreves, lahko prodajate drva.

10. Vleka, prevoz tovora: Ker se ljudje vse bolj odločajo za majhne avtomobile, morajo za prevoz tudi manjših tovorov in vleko najeti druge.

11. Stilsko svetovanje: Svetovalci nudijo različne storitve od stilskega svetovanja do učenja pravilnega, situacijam primernega obnašanja.

12. Planiranje jedilnikov: Mnogim to povzroča probleme, zato so pripravljeni za načrtovanje zdravih in dietnih jedilnikov  plačati strokovnjakom.

13. Mini-kmetovanje: Na majhnem zemljišču lahko gojite hrano in cvetje, ki ga nato prodate.

14. Javne notarske storitve: Ponudite se lahko za pričo in avtentikacijo dokumentov.

15. Poučevanje glasbe: Če znate igrati kakšen instrument lahko nudite učne ure glasbe.

16. Skriti kupec: Skriti kupci preverijo storitve in postrežbo v trgovini ter to sporočijo vodilnim trgovine.

17. Ponudba raziskovalnih storitev: Denar lahko zaslužite tudi z raziskavo neke tematike in pripravo poročila.

18. Nakupovanje: Osebni nakupovalci navadno izbirajo darila, oblačila in druge produkte za stranke, ki bi rade prihranile čas.

19. Vzreja hišnih ljubljenčkov: Čistokrvni hišni ljubljenčki so lahko zelo dragoceni, posebno če imajo rodovnik.

20. Odmetavanje snega: Čiščenje zasneženih pločnikov in dvorišč je pozimi lahko vir dodatnega zaslužka.

21. Preverjanje ekonomičnosti porabe: Ker ljudje postajajo vse bolj okoljsko zavedni, jim lahko z nekaj preprostimi testiranji poveste kako učinkoviti so njihovi domovi.

22. Nudenje spletnega gostovanja: Ponudba strežniškega prostora je lahko donosna, posebno če strankam nudite še tehnično podporo.

23. Košnja zelenic: Košnja in vzdrževanje okolice vam lahko prineseta dodaten zaslužek v poletnih mesecih.

24. Dražbe na eBayu: Če se želite znebiti odvečnih predmetov, jih lahko prodate preko eBaya.

V drugem delu novice, čez nekaj dni, bo predstavljenih še preostalih 25 predlogov. Svojo idejo lahko dodate pod komentarji.

Vir: LifeHack

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 17:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje