50 poslovnih idej za prosti čas – 1.del

Če želite zaslužiti kakšen dodaten evro lahko ustanovite majhno podjetje, ki ga boste vodili v prostem času. Nekaj idej je na voljo v nadaljevanju, morda pa se vam bo ob branju porodila še kakšna.
50 poslovnih idej za prosti čas - 1.del

Zanimive podjetniške ideje za prosti čas.

1. Prodaja zbirateljskih predmetov: Priložnosti za nakup in prodajo zbirateljskih predmetov je mnogo. Na izbiro imate od antičnih knjig do plišastih medvedkov, pomembno se je le seznaniti s trgom.

2. Iskanje stanovanj: Za pregled stanovanjskega trga je potrebno dosti časa, tako da lahko za stranko poiščete idealno stanovanje in tako zaslužite nekaj denarja.

3. Ocena varnosti za otroka: Mladi starši dostikrat najamejo strokovnjaka, ki preveri ali je stanovanje dovolj varno za otroka.

4. Umetnostno pisanje: Če imate lepo pisavo lahko to vnovčite za pisanje različnih vabil in voščilnic.

5. Varovanje otrok: Tudi tu se skriva način dodatnega zaslužka, saj so varuške vedno potrebne.

6. Treniranje hišnih ljubljenčkov: Mnogo ljudi za to nima časa ali ne ve kako pristopiti, tako da lahko tudi na ta način zaslužite kakšen evro.

7. Vršenje opravkov: Obstaja dosti ljudi, od starejših do zelo zaposlenih, ki bi vam z veseljem prepustili svoje opravke v zameno za plačilo.

8. Raziskovanje družinskih dreves: Ljudje dostikrat poiščejo pomoč pri raziskovanju svojih prednikov, posebno če gre za delo na terenu, kot npr. pregled in kopiranje starih dokumentov iz lokalnih cerkva in podobno.

9. Dobava drv: Če imate na voljo vir lesa ali posestvo, kjer lahko posekate nekaj dreves, lahko prodajate drva.

10. Vleka, prevoz tovora: Ker se ljudje vse bolj odločajo za majhne avtomobile, morajo za prevoz tudi manjših tovorov in vleko najeti druge.

11. Stilsko svetovanje: Svetovalci nudijo različne storitve od stilskega svetovanja do učenja pravilnega, situacijam primernega obnašanja.

12. Planiranje jedilnikov: Mnogim to povzroča probleme, zato so pripravljeni za načrtovanje zdravih in dietnih jedilnikov  plačati strokovnjakom.

13. Mini-kmetovanje: Na majhnem zemljišču lahko gojite hrano in cvetje, ki ga nato prodate.

14. Javne notarske storitve: Ponudite se lahko za pričo in avtentikacijo dokumentov.

15. Poučevanje glasbe: Če znate igrati kakšen instrument lahko nudite učne ure glasbe.

16. Skriti kupec: Skriti kupci preverijo storitve in postrežbo v trgovini ter to sporočijo vodilnim trgovine.

17. Ponudba raziskovalnih storitev: Denar lahko zaslužite tudi z raziskavo neke tematike in pripravo poročila.

18. Nakupovanje: Osebni nakupovalci navadno izbirajo darila, oblačila in druge produkte za stranke, ki bi rade prihranile čas.

19. Vzreja hišnih ljubljenčkov: Čistokrvni hišni ljubljenčki so lahko zelo dragoceni, posebno če imajo rodovnik.

20. Odmetavanje snega: Čiščenje zasneženih pločnikov in dvorišč je pozimi lahko vir dodatnega zaslužka.

21. Preverjanje ekonomičnosti porabe: Ker ljudje postajajo vse bolj okoljsko zavedni, jim lahko z nekaj preprostimi testiranji poveste kako učinkoviti so njihovi domovi.

22. Nudenje spletnega gostovanja: Ponudba strežniškega prostora je lahko donosna, posebno če strankam nudite še tehnično podporo.

23. Košnja zelenic: Košnja in vzdrževanje okolice vam lahko prineseta dodaten zaslužek v poletnih mesecih.

24. Dražbe na eBayu: Če se želite znebiti odvečnih predmetov, jih lahko prodate preko eBaya.

V drugem delu novice, čez nekaj dni, bo predstavljenih še preostalih 25 predlogov. Svojo idejo lahko dodate pod komentarji.

Vir: LifeHack

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijon evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijon evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitrorastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje