50 poslovnih idej za prosti čas – 1.del

Če želite zaslužiti kakšen dodaten evro lahko ustanovite majhno podjetje, ki ga boste vodili v prostem času. Nekaj idej je na voljo v nadaljevanju, morda pa se vam bo ob branju porodila še kakšna.
50 poslovnih idej za prosti čas - 1.del

Zanimive podjetniške ideje za prosti čas.

1. Prodaja zbirateljskih predmetov: Priložnosti za nakup in prodajo zbirateljskih predmetov je mnogo. Na izbiro imate od antičnih knjig do plišastih medvedkov, pomembno se je le seznaniti s trgom.

2. Iskanje stanovanj: Za pregled stanovanjskega trga je potrebno dosti časa, tako da lahko za stranko poiščete idealno stanovanje in tako zaslužite nekaj denarja.

3. Ocena varnosti za otroka: Mladi starši dostikrat najamejo strokovnjaka, ki preveri ali je stanovanje dovolj varno za otroka.

4. Umetnostno pisanje: Če imate lepo pisavo lahko to vnovčite za pisanje različnih vabil in voščilnic.

5. Varovanje otrok: Tudi tu se skriva način dodatnega zaslužka, saj so varuške vedno potrebne.

6. Treniranje hišnih ljubljenčkov: Mnogo ljudi za to nima časa ali ne ve kako pristopiti, tako da lahko tudi na ta način zaslužite kakšen evro.

7. Vršenje opravkov: Obstaja dosti ljudi, od starejših do zelo zaposlenih, ki bi vam z veseljem prepustili svoje opravke v zameno za plačilo.

8. Raziskovanje družinskih dreves: Ljudje dostikrat poiščejo pomoč pri raziskovanju svojih prednikov, posebno če gre za delo na terenu, kot npr. pregled in kopiranje starih dokumentov iz lokalnih cerkva in podobno.

9. Dobava drv: Če imate na voljo vir lesa ali posestvo, kjer lahko posekate nekaj dreves, lahko prodajate drva.

10. Vleka, prevoz tovora: Ker se ljudje vse bolj odločajo za majhne avtomobile, morajo za prevoz tudi manjših tovorov in vleko najeti druge.

11. Stilsko svetovanje: Svetovalci nudijo različne storitve od stilskega svetovanja do učenja pravilnega, situacijam primernega obnašanja.

12. Planiranje jedilnikov: Mnogim to povzroča probleme, zato so pripravljeni za načrtovanje zdravih in dietnih jedilnikov  plačati strokovnjakom.

13. Mini-kmetovanje: Na majhnem zemljišču lahko gojite hrano in cvetje, ki ga nato prodate.

14. Javne notarske storitve: Ponudite se lahko za pričo in avtentikacijo dokumentov.

15. Poučevanje glasbe: Če znate igrati kakšen instrument lahko nudite učne ure glasbe.

16. Skriti kupec: Skriti kupci preverijo storitve in postrežbo v trgovini ter to sporočijo vodilnim trgovine.

17. Ponudba raziskovalnih storitev: Denar lahko zaslužite tudi z raziskavo neke tematike in pripravo poročila.

18. Nakupovanje: Osebni nakupovalci navadno izbirajo darila, oblačila in druge produkte za stranke, ki bi rade prihranile čas.

19. Vzreja hišnih ljubljenčkov: Čistokrvni hišni ljubljenčki so lahko zelo dragoceni, posebno če imajo rodovnik.

20. Odmetavanje snega: Čiščenje zasneženih pločnikov in dvorišč je pozimi lahko vir dodatnega zaslužka.

21. Preverjanje ekonomičnosti porabe: Ker ljudje postajajo vse bolj okoljsko zavedni, jim lahko z nekaj preprostimi testiranji poveste kako učinkoviti so njihovi domovi.

22. Nudenje spletnega gostovanja: Ponudba strežniškega prostora je lahko donosna, posebno če strankam nudite še tehnično podporo.

23. Košnja zelenic: Košnja in vzdrževanje okolice vam lahko prineseta dodaten zaslužek v poletnih mesecih.

24. Dražbe na eBayu: Če se želite znebiti odvečnih predmetov, jih lahko prodate preko eBaya.

V drugem delu novice, čez nekaj dni, bo predstavljenih še preostalih 25 predlogov. Svojo idejo lahko dodate pod komentarji.

Vir: LifeHack

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje