6 najbolj perspektivnih mladih podjetij

Predstavljamo vam 6 podjetij, ki se potegujejo za naziv najbolj perspektivnega novega podjetja leta 2010 na Mashable Awards. Mashable vsako leto bdi nad stotinami novo nastalih podjetij - medtem ko nekatera izmed njih nikoli ne ugledajo svetlobe, druga postanejo uspešna in prepoznavna širši množici.

V tem trenutku nihče ne ve, če bo katero izmed spodaj navedenih podjetij postalo naslednji Twitter ali Facebook. Ker se leto 2010 izteka, so pri Mashable pripravili seznam šestih podjetij, ki so nominirana za letošnji naziv “Najbolj perspektivno novo podjetje”.

  1. Podjetje Instagram je na trg vstopilo šele pred 1 mesecem in je že pritegnilo pozornost uporabnikov socialnih omrežij, ljubiteljev fotografije in nekaterih velikih investitorjev. Aplikacija, ki so jo razvili za iPhone je v prvem tednu imela že 100.000 uporabnikov. Omenjena aplikacija je namenjena fotografiranju, ki na enostaven način omogoča, da posnamete zelo dobre fotografije.
  2. Podjetje Quora je ustvarilo zbirko vprašanj in odgovorov, ki se konstantno dopolnjuje in ažurira. Je nekakšna zbirka najpogostejših vprašanj, ki jih ljudje vnašajo v spletne iskalnike in spletne skupnosti, cilj projekta pa je ustvariti nabor najboljših in najbolj relevantnih odgovorov za posamezno vprašanje.
  3. Še en nominiranec, ki se ukvarja z vprašanji in odgovori, je start-up podjetje Formspring, ki ima na svoji platformi že več kot 1 milijardo vprašanj in dogovorov. Podjetje je svojo aplikacijo priredilo tudi za uporabo na Facebooku in Twitterju in ostalih socialnih omrežjih.
  4. Mobilna aplikacija Kik je ena največjih novosti leta 2010. Le-ta ima podobne funkcije kot aplikacija za sporočila na BlackBerry in je v prvih treh tednih pritegnila kar 2 milijona uporabnikov.
  5. GetGlue ni povsem novo podjetje, saj je na trgu že nekaj let, v zadnjem letu pa jim je uspel preboj v pravem pomenu besede. Podjetje ponuja aplikacijo “drugi ekran” (angl. second screen), ki omogoča uporabnikom iPhona, iPada in naprav, ki temeljijo na platformi Android, da pogledajo svojo najljubšo oddajo ali film ter prisluhnejo svoji najljubši glasbi.
  6. Shopkick je aplikacija, s pomočjo katere uporabnik nabira točke ob obisku trgovin in restavracij. S to aplikacijo so zbrali že 20 milijonov ameriških dolarjev, sodeč po odzivu trgovcev in uporabnikov pa podjetje lahko pričakuje uspešno rast.

Zaključna prireditev nagrad Mashable, kjer bo znano “Najbolj perspektivno novo podjetje” bo potekala v Vegasu, ZDA, 6. januarja 2011.

 

Vir: Ostrow, Adam. 6 Promising New Companies That Emerged in 2010 [Mashable Awards]. Mashable.com, 27.11.2010

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje