6 najbolj perspektivnih mladih podjetij

Predstavljamo vam 6 podjetij, ki se potegujejo za naziv najbolj perspektivnega novega podjetja leta 2010 na Mashable Awards. Mashable vsako leto bdi nad stotinami novo nastalih podjetij - medtem ko nekatera izmed njih nikoli ne ugledajo svetlobe, druga postanejo uspešna in prepoznavna širši množici.

V tem trenutku nihče ne ve, če bo katero izmed spodaj navedenih podjetij postalo naslednji Twitter ali Facebook. Ker se leto 2010 izteka, so pri Mashable pripravili seznam šestih podjetij, ki so nominirana za letošnji naziv “Najbolj perspektivno novo podjetje”.

  1. Podjetje Instagram je na trg vstopilo šele pred 1 mesecem in je že pritegnilo pozornost uporabnikov socialnih omrežij, ljubiteljev fotografije in nekaterih velikih investitorjev. Aplikacija, ki so jo razvili za iPhone je v prvem tednu imela že 100.000 uporabnikov. Omenjena aplikacija je namenjena fotografiranju, ki na enostaven način omogoča, da posnamete zelo dobre fotografije.
  2. Podjetje Quora je ustvarilo zbirko vprašanj in odgovorov, ki se konstantno dopolnjuje in ažurira. Je nekakšna zbirka najpogostejših vprašanj, ki jih ljudje vnašajo v spletne iskalnike in spletne skupnosti, cilj projekta pa je ustvariti nabor najboljših in najbolj relevantnih odgovorov za posamezno vprašanje.
  3. Še en nominiranec, ki se ukvarja z vprašanji in odgovori, je start-up podjetje Formspring, ki ima na svoji platformi že več kot 1 milijardo vprašanj in dogovorov. Podjetje je svojo aplikacijo priredilo tudi za uporabo na Facebooku in Twitterju in ostalih socialnih omrežjih.
  4. Mobilna aplikacija Kik je ena največjih novosti leta 2010. Le-ta ima podobne funkcije kot aplikacija za sporočila na BlackBerry in je v prvih treh tednih pritegnila kar 2 milijona uporabnikov.
  5. GetGlue ni povsem novo podjetje, saj je na trgu že nekaj let, v zadnjem letu pa jim je uspel preboj v pravem pomenu besede. Podjetje ponuja aplikacijo “drugi ekran” (angl. second screen), ki omogoča uporabnikom iPhona, iPada in naprav, ki temeljijo na platformi Android, da pogledajo svojo najljubšo oddajo ali film ter prisluhnejo svoji najljubši glasbi.
  6. Shopkick je aplikacija, s pomočjo katere uporabnik nabira točke ob obisku trgovin in restavracij. S to aplikacijo so zbrali že 20 milijonov ameriških dolarjev, sodeč po odzivu trgovcev in uporabnikov pa podjetje lahko pričakuje uspešno rast.

Zaključna prireditev nagrad Mashable, kjer bo znano “Najbolj perspektivno novo podjetje” bo potekala v Vegasu, ZDA, 6. januarja 2011.

 

Vir: Ostrow, Adam. 6 Promising New Companies That Emerged in 2010 [Mashable Awards]. Mashable.com, 27.11.2010

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje