6 najbolj perspektivnih mladih podjetij

Predstavljamo vam 6 podjetij, ki se potegujejo za naziv najbolj perspektivnega novega podjetja leta 2010 na Mashable Awards. Mashable vsako leto bdi nad stotinami novo nastalih podjetij - medtem ko nekatera izmed njih nikoli ne ugledajo svetlobe, druga postanejo uspešna in prepoznavna širši množici.

V tem trenutku nihče ne ve, če bo katero izmed spodaj navedenih podjetij postalo naslednji Twitter ali Facebook. Ker se leto 2010 izteka, so pri Mashable pripravili seznam šestih podjetij, ki so nominirana za letošnji naziv “Najbolj perspektivno novo podjetje”.

  1. Podjetje Instagram je na trg vstopilo šele pred 1 mesecem in je že pritegnilo pozornost uporabnikov socialnih omrežij, ljubiteljev fotografije in nekaterih velikih investitorjev. Aplikacija, ki so jo razvili za iPhone je v prvem tednu imela že 100.000 uporabnikov. Omenjena aplikacija je namenjena fotografiranju, ki na enostaven način omogoča, da posnamete zelo dobre fotografije.
  2. Podjetje Quora je ustvarilo zbirko vprašanj in odgovorov, ki se konstantno dopolnjuje in ažurira. Je nekakšna zbirka najpogostejših vprašanj, ki jih ljudje vnašajo v spletne iskalnike in spletne skupnosti, cilj projekta pa je ustvariti nabor najboljših in najbolj relevantnih odgovorov za posamezno vprašanje.
  3. Še en nominiranec, ki se ukvarja z vprašanji in odgovori, je start-up podjetje Formspring, ki ima na svoji platformi že več kot 1 milijardo vprašanj in dogovorov. Podjetje je svojo aplikacijo priredilo tudi za uporabo na Facebooku in Twitterju in ostalih socialnih omrežjih.
  4. Mobilna aplikacija Kik je ena največjih novosti leta 2010. Le-ta ima podobne funkcije kot aplikacija za sporočila na BlackBerry in je v prvih treh tednih pritegnila kar 2 milijona uporabnikov.
  5. GetGlue ni povsem novo podjetje, saj je na trgu že nekaj let, v zadnjem letu pa jim je uspel preboj v pravem pomenu besede. Podjetje ponuja aplikacijo “drugi ekran” (angl. second screen), ki omogoča uporabnikom iPhona, iPada in naprav, ki temeljijo na platformi Android, da pogledajo svojo najljubšo oddajo ali film ter prisluhnejo svoji najljubši glasbi.
  6. Shopkick je aplikacija, s pomočjo katere uporabnik nabira točke ob obisku trgovin in restavracij. S to aplikacijo so zbrali že 20 milijonov ameriških dolarjev, sodeč po odzivu trgovcev in uporabnikov pa podjetje lahko pričakuje uspešno rast.

Zaključna prireditev nagrad Mashable, kjer bo znano “Najbolj perspektivno novo podjetje” bo potekala v Vegasu, ZDA, 6. januarja 2011.

 

Vir: Ostrow, Adam. 6 Promising New Companies That Emerged in 2010 [Mashable Awards]. Mashable.com, 27.11.2010

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje