6 strategij za uspešno podjetje

V današnjem, z informacijami prepredenem svetu, podjetnik kaj hitro zaide s poti in izgubi osredotočenost na svoje cilje. Da se to ne bi zgodilo tudi vam, si lahko pomagate s šestimi strategijami, katerim sledijo številni najboljši podjetniki iz vsega sveta.
6 strategij za uspešno podjetje

6 strategij za uspešno podjetje (Vir slike: HubSpot.com)

Strategija št. 1: Preučite konkurenco

Kot podjetnik morate vedno vedeti, kdo so vaši konkurenti in kateri so tisti produkti oziroma storitve na tržišču, ki vam jemljejo zaslužek. Na ta način boste lahko bolje tržili svoje podjetje in izstopali iz množice, pri čemer boste lahko izkoriščali tudi šibkosti, ki jih boste opazili pri konkurenčnih podjetjih.

Strategija št. 2: Ne zapravljajte po nepotrebnem

Ne glede na to, da vašemu podjetju iz finančnega vidika trenutno morda ne kaže slabo, je pomembno, da z denarjem vedno ravnate pametno in varčno. V primeru, da nastopijo težki časi in nepredvidene okoliščine, boste tako lažje prebrodili težave, saj boste imeli na voljo več denarnih sredstev.

Strategija št. 3: Uporabljajte najnovejšo tehnologijo

Vprašajte se, če je tehnologija, ki jo uporabljate, zares najbolj napredna in izpopolnjena. Na ta način boste lahko svoj čas izkoristili bolj učinkovito in se lažje osredotočili na tiste projekte, ki so zares pomembni.

Strategija št. 4: Najprej se lotite manjšega tržišča

V prvih fazah ustanovitve podjetja se izogibajte širitvi na večja tržišča. Raje se osredotočite na to, da boste ponudili unikaten produkt oziroma storitev, ki bo hkrati privlačna in uporabna, ter na to, da boste napravili dobro predstavitev, ki bo pritegnila pozornost javnosti.

Strategija št. 5: Poslušajte svoje stranke

Svoje podjetje boste lahko razvijali v pravo smer le tako, da boste poslušali svoje stranke in upoštevali njihovo mnenje. Morda mnenje ene stranke resda ni tako pomembno, toda postanite pozorni, če večkrat slišite podobna opažanja. Bodite pripravljeni, da se boste morda morali prilagoditi ali celo popolnoma spremeniti svojo strategijo.

Strategija št. 6: Odzovite se na spremembe

V poslu so spremembe neizogibne in kos jim boste lahko zgolj s fleksibilnostjo in prilagodljivostjo. Bodite pripravljeni na vse, saj boste v nasprotnem primeru izgubili svoje kupce in zaslužek, morda celo podjetje! Svet se spreminja z izjemno hitrostjo, sledite spremembam!

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje