6 strategij za uspešno podjetje

Avtor — 04.05.2015
V današnjem, z informacijami prepredenem svetu, podjetnik kaj hitro zaide s poti in izgubi osredotočenost na svoje cilje. Da se to ne bi zgodilo tudi vam, si lahko pomagate s šestimi strategijami, katerim sledijo številni najboljši podjetniki iz vsega sveta.
6 strategij za uspešno podjetje

6 strategij za uspešno podjetje (Vir slike: HubSpot.com)

Strategija št. 1: Preučite konkurenco

Kot podjetnik morate vedno vedeti, kdo so vaši konkurenti in kateri so tisti produkti oziroma storitve na tržišču, ki vam jemljejo zaslužek. Na ta način boste lahko bolje tržili svoje podjetje in izstopali iz množice, pri čemer boste lahko izkoriščali tudi šibkosti, ki jih boste opazili pri konkurenčnih podjetjih.

Strategija št. 2: Ne zapravljajte po nepotrebnem

Ne glede na to, da vašemu podjetju iz finančnega vidika trenutno morda ne kaže slabo, je pomembno, da z denarjem vedno ravnate pametno in varčno. V primeru, da nastopijo težki časi in nepredvidene okoliščine, boste tako lažje prebrodili težave, saj boste imeli na voljo več denarnih sredstev.

Strategija št. 3: Uporabljajte najnovejšo tehnologijo

Vprašajte se, če je tehnologija, ki jo uporabljate, zares najbolj napredna in izpopolnjena. Na ta način boste lahko svoj čas izkoristili bolj učinkovito in se lažje osredotočili na tiste projekte, ki so zares pomembni.

Strategija št. 4: Najprej se lotite manjšega tržišča

V prvih fazah ustanovitve podjetja se izogibajte širitvi na večja tržišča. Raje se osredotočite na to, da boste ponudili unikaten produkt oziroma storitev, ki bo hkrati privlačna in uporabna, ter na to, da boste napravili dobro predstavitev, ki bo pritegnila pozornost javnosti.

Strategija št. 5: Poslušajte svoje stranke

Svoje podjetje boste lahko razvijali v pravo smer le tako, da boste poslušali svoje stranke in upoštevali njihovo mnenje. Morda mnenje ene stranke resda ni tako pomembno, toda postanite pozorni, če večkrat slišite podobna opažanja. Bodite pripravljeni, da se boste morda morali prilagoditi ali celo popolnoma spremeniti svojo strategijo.

Strategija št. 6: Odzovite se na spremembe

V poslu so spremembe neizogibne in kos jim boste lahko zgolj s fleksibilnostjo in prilagodljivostjo. Bodite pripravljeni na vse, saj boste v nasprotnem primeru izgubili svoje kupce in zaslužek, morda celo podjetje! Svet se spreminja z izjemno hitrostjo, sledite spremembam!

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje