6 strategij za uspešno podjetje

V današnjem, z informacijami prepredenem svetu, podjetnik kaj hitro zaide s poti in izgubi osredotočenost na svoje cilje. Da se to ne bi zgodilo tudi vam, si lahko pomagate s šestimi strategijami, katerim sledijo številni najboljši podjetniki iz vsega sveta.
6 strategij za uspešno podjetje

6 strategij za uspešno podjetje (Vir slike: HubSpot.com)

Strategija št. 1: Preučite konkurenco

Kot podjetnik morate vedno vedeti, kdo so vaši konkurenti in kateri so tisti produkti oziroma storitve na tržišču, ki vam jemljejo zaslužek. Na ta način boste lahko bolje tržili svoje podjetje in izstopali iz množice, pri čemer boste lahko izkoriščali tudi šibkosti, ki jih boste opazili pri konkurenčnih podjetjih.

Strategija št. 2: Ne zapravljajte po nepotrebnem

Ne glede na to, da vašemu podjetju iz finančnega vidika trenutno morda ne kaže slabo, je pomembno, da z denarjem vedno ravnate pametno in varčno. V primeru, da nastopijo težki časi in nepredvidene okoliščine, boste tako lažje prebrodili težave, saj boste imeli na voljo več denarnih sredstev.

Strategija št. 3: Uporabljajte najnovejšo tehnologijo

Vprašajte se, če je tehnologija, ki jo uporabljate, zares najbolj napredna in izpopolnjena. Na ta način boste lahko svoj čas izkoristili bolj učinkovito in se lažje osredotočili na tiste projekte, ki so zares pomembni.

Strategija št. 4: Najprej se lotite manjšega tržišča

V prvih fazah ustanovitve podjetja se izogibajte širitvi na večja tržišča. Raje se osredotočite na to, da boste ponudili unikaten produkt oziroma storitev, ki bo hkrati privlačna in uporabna, ter na to, da boste napravili dobro predstavitev, ki bo pritegnila pozornost javnosti.

Strategija št. 5: Poslušajte svoje stranke

Svoje podjetje boste lahko razvijali v pravo smer le tako, da boste poslušali svoje stranke in upoštevali njihovo mnenje. Morda mnenje ene stranke resda ni tako pomembno, toda postanite pozorni, če večkrat slišite podobna opažanja. Bodite pripravljeni, da se boste morda morali prilagoditi ali celo popolnoma spremeniti svojo strategijo.

Strategija št. 6: Odzovite se na spremembe

V poslu so spremembe neizogibne in kos jim boste lahko zgolj s fleksibilnostjo in prilagodljivostjo. Bodite pripravljeni na vse, saj boste v nasprotnem primeru izgubili svoje kupce in zaslužek, morda celo podjetje! Svet se spreminja z izjemno hitrostjo, sledite spremembam!

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje