7 načinov, kako nemotivirane zaposlene spravite na noge

Ali imate kdaj občutek, da je lažje če kar sami opravite neko nalogo, kot da jo delegirate zaposlenim? Ne glede na to, ali so vaši podrejeni redno zaposleni ali zgolj študentje – počasni in nemotivirani delavci so problem večine majhnih podjetij.
7 načinov, kako nemotivirane zaposlene spravite na noge

7 načinov, kako nemotivirane zaposlene spravite na noge. (Vir slike: sxc.hu)

Predstavljamo vam 7 načinov, kako vaše delavce motivirate, da sledijo ciljem podjetja:

1. Zaposlite prave ljudi

Zaposlite pravo osebo na pravo delovno mesto. Vse prevečkrat podjetniki najamejo znanca ali soseda, da jim ureja računovodstvo, ker se jim ne ljubi ukvarjati s številnimi prošnjami in razgovori. Nikar ne bodite leni. Dobro preverite kandidate in zaposlite tistega, ki je kvalificiran za določeno delo in se dobro ujema s kulturo vašega podjetja.

2. Jasni cilji

Vaši zaposleni morajo vedeti, kaj so cilji podjetja, vedeti morajo katere stvari so prioritetne in kakšni so določeni datumi za zaključek projekta ali naloge. Nedoločenost je velik ubijalec motivacije.

3. Hodite naokoli

Redno pregledujte napredek vaših delavcev. Lastnik večje trgovske verige s strojno opremo iz Kalifornije je redno nenapovedano obiskoval svoje trgovine. Delavci tako nikoli niso vedeli kdaj se bo pojavil in produktivnost se je dvignila.

4. Ne skrivajte finančnega stanja

Transparentnost je lahko velik plus. Nekateri podjetniki delijo finančno stanje podjetja z zaposlenimi – tako dohodke, kot tudi stroške. Delavci se počutijo, kot del podjetja in točno vedo, koliko morajo prinesti podjetju, da se bo podjetje lahko širilo.

5. Spodbujajte delavce

Obstaja veliko načinov, kako spodbujati delavce, da naredijo stvari, ki jim niso najljubše ali se jim zdijo prezahtevne. Vendar pozor! Nikar teh metod ne izkoriščajte za manj pomembne naloge, na tak način boste zgolj poslabšali situacijo. Spoznajte svoje zaposlene in jim dodeljujte naloge primerne za njih in takšne, ki jih veselijo.

6. Gradite na zaupanju

Delavci lažje delajo za vodje v katere verjamejo. Za povečanje zaupanja morate biti sposobni priznati lastne napake, pokazati skrb za delavce in iskreno govoriti o tem, kako težko bo doseči zastavljene cilje. Namesto da zgolj najavljate spremembe raje prisluhnite delavcem in upoštevajte njihova mnenja.

7. Vsak delavec je posameznik

Delavce morate spoznati, razumeti njihove strahove in upoštevati njihove želje. Resnično boste motivirali delavce zgolj, če jih boste dobro poznali.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje