7 načinov, kako nemotivirane zaposlene spravite na noge

Avtor — 14.03.2012
Ali imate kdaj občutek, da je lažje če kar sami opravite neko nalogo, kot da jo delegirate zaposlenim? Ne glede na to, ali so vaši podrejeni redno zaposleni ali zgolj študentje – počasni in nemotivirani delavci so problem večine majhnih podjetij.
7 načinov, kako nemotivirane zaposlene spravite na noge

7 načinov, kako nemotivirane zaposlene spravite na noge. (Vir slike: sxc.hu)

Predstavljamo vam 7 načinov, kako vaše delavce motivirate, da sledijo ciljem podjetja:

1. Zaposlite prave ljudi

Zaposlite pravo osebo na pravo delovno mesto. Vse prevečkrat podjetniki najamejo znanca ali soseda, da jim ureja računovodstvo, ker se jim ne ljubi ukvarjati s številnimi prošnjami in razgovori. Nikar ne bodite leni. Dobro preverite kandidate in zaposlite tistega, ki je kvalificiran za določeno delo in se dobro ujema s kulturo vašega podjetja.

2. Jasni cilji

Vaši zaposleni morajo vedeti, kaj so cilji podjetja, vedeti morajo katere stvari so prioritetne in kakšni so določeni datumi za zaključek projekta ali naloge. Nedoločenost je velik ubijalec motivacije.

3. Hodite naokoli

Redno pregledujte napredek vaših delavcev. Lastnik večje trgovske verige s strojno opremo iz Kalifornije je redno nenapovedano obiskoval svoje trgovine. Delavci tako nikoli niso vedeli kdaj se bo pojavil in produktivnost se je dvignila.

4. Ne skrivajte finančnega stanja

Transparentnost je lahko velik plus. Nekateri podjetniki delijo finančno stanje podjetja z zaposlenimi – tako dohodke, kot tudi stroške. Delavci se počutijo, kot del podjetja in točno vedo, koliko morajo prinesti podjetju, da se bo podjetje lahko širilo.

5. Spodbujajte delavce

Obstaja veliko načinov, kako spodbujati delavce, da naredijo stvari, ki jim niso najljubše ali se jim zdijo prezahtevne. Vendar pozor! Nikar teh metod ne izkoriščajte za manj pomembne naloge, na tak način boste zgolj poslabšali situacijo. Spoznajte svoje zaposlene in jim dodeljujte naloge primerne za njih in takšne, ki jih veselijo.

6. Gradite na zaupanju

Delavci lažje delajo za vodje v katere verjamejo. Za povečanje zaupanja morate biti sposobni priznati lastne napake, pokazati skrb za delavce in iskreno govoriti o tem, kako težko bo doseči zastavljene cilje. Namesto da zgolj najavljate spremembe raje prisluhnite delavcem in upoštevajte njihova mnenja.

7. Vsak delavec je posameznik

Delavce morate spoznati, razumeti njihove strahove in upoštevati njihove želje. Resnično boste motivirali delavce zgolj, če jih boste dobro poznali.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje