7 načinov, kako nemotivirane zaposlene spravite na noge

Ali imate kdaj občutek, da je lažje če kar sami opravite neko nalogo, kot da jo delegirate zaposlenim? Ne glede na to, ali so vaši podrejeni redno zaposleni ali zgolj študentje – počasni in nemotivirani delavci so problem večine majhnih podjetij.
7 načinov, kako nemotivirane zaposlene spravite na noge

7 načinov, kako nemotivirane zaposlene spravite na noge. (Vir slike: sxc.hu)

Predstavljamo vam 7 načinov, kako vaše delavce motivirate, da sledijo ciljem podjetja:

1. Zaposlite prave ljudi

Zaposlite pravo osebo na pravo delovno mesto. Vse prevečkrat podjetniki najamejo znanca ali soseda, da jim ureja računovodstvo, ker se jim ne ljubi ukvarjati s številnimi prošnjami in razgovori. Nikar ne bodite leni. Dobro preverite kandidate in zaposlite tistega, ki je kvalificiran za določeno delo in se dobro ujema s kulturo vašega podjetja.

2. Jasni cilji

Vaši zaposleni morajo vedeti, kaj so cilji podjetja, vedeti morajo katere stvari so prioritetne in kakšni so določeni datumi za zaključek projekta ali naloge. Nedoločenost je velik ubijalec motivacije.

3. Hodite naokoli

Redno pregledujte napredek vaših delavcev. Lastnik večje trgovske verige s strojno opremo iz Kalifornije je redno nenapovedano obiskoval svoje trgovine. Delavci tako nikoli niso vedeli kdaj se bo pojavil in produktivnost se je dvignila.

4. Ne skrivajte finančnega stanja

Transparentnost je lahko velik plus. Nekateri podjetniki delijo finančno stanje podjetja z zaposlenimi – tako dohodke, kot tudi stroške. Delavci se počutijo, kot del podjetja in točno vedo, koliko morajo prinesti podjetju, da se bo podjetje lahko širilo.

5. Spodbujajte delavce

Obstaja veliko načinov, kako spodbujati delavce, da naredijo stvari, ki jim niso najljubše ali se jim zdijo prezahtevne. Vendar pozor! Nikar teh metod ne izkoriščajte za manj pomembne naloge, na tak način boste zgolj poslabšali situacijo. Spoznajte svoje zaposlene in jim dodeljujte naloge primerne za njih in takšne, ki jih veselijo.

6. Gradite na zaupanju

Delavci lažje delajo za vodje v katere verjamejo. Za povečanje zaupanja morate biti sposobni priznati lastne napake, pokazati skrb za delavce in iskreno govoriti o tem, kako težko bo doseči zastavljene cilje. Namesto da zgolj najavljate spremembe raje prisluhnite delavcem in upoštevajte njihova mnenja.

7. Vsak delavec je posameznik

Delavce morate spoznati, razumeti njihove strahove in upoštevati njihove želje. Resnično boste motivirali delavce zgolj, če jih boste dobro poznali.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje