7 največjih napak pri imenovanju podjetja

Imenovanje podjetja lahko primerjamo z gradnjo temeljev za novo hišo. Zato ni nič nenavadnega, da ima marsikdo občutek, da je izbira imena podjetja ključna za posel. Za lažji začetek vam zato predstavljamo sedem največjih napak, ki se jim morate izogniti.
7 največjih napak pri imenovanju podjetja

7 največjih napak pri imenovanju podjetja

Napaka #1: Vključevanje vseh

Nikar ne vključite v postopek izbire imena preveč ljudi (prijatelje, sorodnike, znance, zaposlene, stranke, poslovne partnerje, itd.), saj je imenovanje enostavno preveč pomembno. Omenjen pristop vam bo prinesel težave, kot je vpliv na odločitev ali izbor preveč generičnega imena. Zato raje izberite nekaj ključnih ljudi, ki so povezani s poslom in skupini priključite še koga, ki je zelo ustvarjalen.

Napaka #2: Združevanje besed

Velikokrat podjetniki pri izbiri imena podjetja uporabijo metodo združevanja besed (na primer, pridevnik, ki je preoblikovan v samostalnik). Rezultat takšne metode so imena, ki zvenijo čudno in nestrokovno, kot na primer: kvalitetna informacijsko-tehnološka storitev postane KvaliStoritev, ali pa SprostiSalon, ki predstavlja wellness.

Pri združevanju besed največkrat ni nič narobe ne z eno in ne z drugo besedo, vendar dani skupaj tvorita grozno ime.

Napaka #3: Izbira povprečnih imen

Ena izmed napak, ki jo naredi veliko podjetnikov je tudi ta, da izberejo ime podjetja, ki je enostavno preveč vsakdanje in ne izstopa.

Napaka #4: Uporaba zemljevida

V kolikor ime podjetja izberete s pomočjo zemljevida, vam to sprva lahko koristi, kasneje pa povzroči ne malo težav. Predstavljajte si, da svoje podjetje imenujete Lončarstvo Škofja Loka in želite razširiti svoj posel po celotni Sloveniji. Marsikatera stranka vas ne bo iskala v ostalih slovenskih mestih, misleč, da ste zgolj lokalni obrtnik.

Napaka #5: Naj, Top in Mega za ime podjetja

Ko vam enkrat zmanjka dobesednih in opisnih imen, pričnite z metaforami. Vsakdo bi rad predstavil svoje podjetje, kot najboljše, vendar je tovrstnih imen na trgu že veliko. Priporočamo vam kombinacijo pozitivne besede in metafore. Dober primer je podjetje za shranjevanje podatkov Iron Mountain (železna gora), ki z imenom izraža moč in varnost.

Napaka #6: Preveč abstraktno ime

Nikar si ne izberite imena, ki je tako abstraktno, da si nihče ne bo znal predstavljati kaj pomeni. Pri izbiri imena podjetja je priporočljivo, da izberete nekaj, kar ima poseben pomen in pove zgodbo podjetja ali predstavlja njegovo sporočilo. Pri tem bodite pozorni, da ime ne bo preveč nenavadno ali preveč zahtevno.

Napak #7: Zavračanje spremembe napačnega imena

Najhuje je, da izberete napačno ime, potem pa ga ne želite spremeniti. Včasih je, kljub tveganju, treba spremeniti ime podjetja.

Vir: entrepreneur.com

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje