7 nasvetov, kako navdušiti investitorje

Zadnje čase že skoraj vsakodnevno beremo o start up podjetjih, ki so uspešno pridobila sredstva vlagateljev tveganega kapitala. Pa je res tako enostavno, kot se sliši? Ali vlagatelji res samo čakajo, da jim predstavite svojo idejo in že vam bodo nakazali milijone evrov investicijskih sredstev?
Izbran najboljši poslovni načrt natečaja Interino

Izbran najboljši poslovni načrt natečaja Interino (Vir slike: sxc.hu)

Zagotovo obstaja veliko primerov, ko so podjetniki imeli izredno srečo in naleteli na vlagatelja, ki je bil takoj pripravljen v podjetje vložiti večji znesek tveganega kapitala. A gre za izjeme, ne za pravilo. Iskanje vlagateljev, ki bi bili voljni vložiti svoja sredstva v vaše podjetje, je naporna in dolgotrajna naloga.

V nadaljevanju si preberite nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pritegniti investitorje.

1. Investitorje čimprej pridobite na svojo stran. Iskanje investitorjev vam bo vzelo ogromno časa, hkrati pa bodo tudi vaše stranke in zaposleni od vas zahtevali ogromno pozornosti, kljub temu, da boste na polno zaposleni z dogovori z investitorji. Pomembno je, da skrajšate proces prepričevanja investitorjev in jih že v začetku prepričate, da je vaše podjetje zanje primerno. Z odlašanjem se bodo investitorjem le porajala nova vprašanja in skrbi.

2. Že vnaprej ugotovite, s kom želite delati. Ko boste našli primerne investitorje, z njimi počasi začnite vzpostavljati odnos in stvari vam bodo močno olajšane kasneje, ko jih boste želeli zaprositi za sredstva, saj bodo z vašim podjetjem že seznanjeni in pogovori bodo potekali veliko hitreje.

3. Pomembno je tudi, da se o bodočih investitorjih vnaprej pozanimate. Posvetujte se s podjetniki, ki so že prejeli sredstva izbranih investitorjev in jih povprašajte o tem, kako so se do njih obnašali kot investitorji, kakšne pogoje so jim postavljali ter predvsem kako so se obnašali v težkih časih podjetja.

4. Ne iščite investitorjev, dokler niste pripravljeni nanje. Ne glede na to, kdo izkazuje interes za vaše podjetje, ste vi tisti, ki odloča o pogojih. Če na investitorje še niste pripravljeni, jih zavrnite ali pa prosite za odlog. Prehitevanje dogodkov vas lahko stane podjetja.

5. Napravite raziskave o trgu. Preden boste začeli iskati investitorja, morate natančno vedeti, koliko denarnih sredstev potrebujete in zakaj jih potrebujete. Imeti morate tudi načrt, kako bi porabili kapital, ko pa bodo pogovori z investitorji dejansko stekli, jih morate prepričati o tem, da ste resni.

6. Zavedajte se, da informacije hitro potujejo. Ko se boste enkrat dogovarjali z investitorjem, bodo vsi ostali investitorji izvedeli za vas. Kar boste povedali enemu, bo zagotovo izvedel naslednji. Ne gre za zaroto investitorjev proti podjetnikom, gre le za posvetovanje med njimi pred sklenitvijo posla.

7. Roki so pomembni, a še pomembnejša je fleksibilnost. Če želite vzpostaviti dolgotrajen odnos z izbranim investitorjem, ga ne priganjajte. Med časom, ko se odloča, poskrbite za pozitivne rezultate s katerimi boste investitorju olajšali odločitev.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje