7 nasvetov za boljšo informacijsko varnost v podjetju

Spletni kriminal kljub mnogim zaščitnim programom še vedno narašča in pametni mobilni telefoni so nova tarča spletnih goljufov. Glede na široko uporabo tabličnih računalnikov, pametnih mobilnih telefonov in prenosnih računalnikov je to postal še večji problem za podjetja.
7 nasvetov za boljšo informacijsko varnost v podjetju

7 nasvetov za boljšo informacijsko varnost v podjetju. (Vir slike: sxc.hu)

Velikokrat spletni goljufi ne potrebujejo veliko, da pridejo do občutljivih podatkov o strankah. Danes so tarča spletnih goljufov finančni podatki vašega podjetja, podatki o strankah, uporabniški računi in intelektualna lastnina. Predstavljamo vam sedem nasvetov, kako lahko izboljšate informacijsko varnost v vašem podjetju:

1. Vedeti morate, kaj želite zaščititi.

Preverite kje shranjujete občutljive podatke in kako jih uporabljate. V kolikor se izgubi mobilni telefon ste lahko v velikih težavah, če le-ta ni pravilno zaščiten oz. nima možnost izbrisa vseh podatkov.

2. Gesla naj bodo kvalitetna.

V podjetju uvedite politiko kvalitetnih gesel, ki naj obsegajo vsaj 8 znakov kombinacije črk, številk in simbolov (#, $, %, !, *, ?, itd.). S kvalitetnimi gesli boste goljufom otežili dostop do vaših podatkov.

Primer: Vzemite dolgo besedo, ki vam nekaj pomeni in nekatere črke znotraj besede zapišite z veliko, nekatere pa zamenjate s simboli in številkami, ki so podobne črki, ki jo menjate (npr.: črko s zamenjajte s simbolom $).

3. Imejte načrt v primeru katastrofe.

Pomembno je, da arhivirate ključne oz. občutljive podatke in redno preverjate ali je vse arhivirano tako kot mora biti.

4. Zaupne informacije zakodirajte.

Tehnologijo za kodiranje naložite na vse računalnike, pametne mobilne telefone, tablične računalnike, prenosnike in prenosne medije, kot so USB ključki. Na tak način boste zavarovali zaupne informacije pred vdorom oz. neavtoriziranim vstopom.

5. Uporabljajte kvalitetno varnostno rešitev.

Današnje varnostne rešitve ne preprečujejo zgolj virusov in blokirajo nezaželeno pošto, temveč pregledujejo vse dokumente in poročajo o nenavadnih spremembah.

6. Bodite ažurni.

Ne glede na to, kako dober sistem za varnost ste vgradili, v kolikor je minilo že nekaj mesecev ali let, morda ta sistem sploh ni več primeren za vas. Vse varnostne sisteme morate redno nadgrajevati, saj se vsakodnevno pojavljajo novi virusi, novi črvi in novi načini delovanja spletnega kriminala.

7. Izobrazite zaposlene.

Ne glede na to, kako močno se zavedate problema varnosti na spletu, vam to nič ne pomaga, če vaši zaposleni nimajo tega znanja. Redno informirajte in izobražujte vaše zaposlene o varnosti na spletu in o novih nevarnostih, ki pretijo.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje