7 nasvetov za podjetnike

Podjetništvo je naporno, polno pasti in od posameznika zahteva popolno predanost. A hkrati prinaša veliko zadovoljstva. V kolikor ste še čisto na začetku svoje podjetniške poti, vam bo zagotovo v pomoč naslednjih 7 nasvetov.

1. Bodite strastni. Ne glede na to, ali ste sredi pomembnega sestanka z bodočimi investitorji ali pa se pogovarjate z neznancem v dvigalu. Očitno mora biti, da je podjetje za vas zelo pomembno in, da stvari počnete z užitkom. Da postanete uspešni, morate namreč imeti radi svoje delo. V nasprotnem primeru ne boste zdržali, ko bodo nastopili težki časi.

2. Pokažite, da je vaše podjetje resno. Nihče ne želi poslovati s podjetniki, ki stvari dokončajo samo na pol, niti s tistimi, ki od posla večkrat odstopijo. Dokažite, da ste resni in, da se boste držali dogovora. Šele, ko boste lahko pokazali rezultate, začnite iskati investitorje.

3. Sestavite močno ekipo. Podjetja, ki imajo enega ustanovitelja, so sicer v preteklosti že bila uspešna, a podjetnikom je veliko prihranjenega, če se v podjetniške vode podajo z nekoliko pomoči. A ne obremenjujte se, če niste našli pravega poslovnega partnerja, obdajte se z ekipo izkušenih mentorjev, ki vam bodo ponudili svoje znanje.

4. Spoznajte svoje podjetje. Nikoli ne veste, kdaj boste naleteli na pomembnega investitorja, ki vas bo nepripravljenega povprašal o ciljih vašega podjetja. Z hitrim in prepričljivim odgovorom ga boste zagotovo prepričali.

5. Ustvarite produkt, ki ga bodo vsi morali imeti. Današnja najuspešnejša podjetja so uspela tako, da so ustvarila produkt ali storitev, ki jo ljudje zares potrebujejo. Zelo težko je namreč prepričati ljudi, da bi kupili nekaj, kar ne potrebujejo.

6. Veliko načrtujte. Zavedajte se, da bo vaš prvotni poslovni načrt v roku nekaj let popolnoma drugačen, kot je bil na začetku. Zato je pomembno, da vseskozi analizirate trg in konkurenco, dodajate nove cilje in spreminjate marketinški načrt.

7. Postavite si visoke cilje. Nove tehnologije vam omogočajo, da svoj posel razširite tako rekoč po celem svetu. Razvijalci mobilnih aplikacij ali spletne trgovine lahko dosežejo skoraj vsakega uporabnika pametnih mobilnih telefonov ali tistega, ki ima dostop do interneta, zato razmislek v tej smeri ni odveč.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje