7 nasvetov za podjetnike

Podjetništvo je naporno, polno pasti in od posameznika zahteva popolno predanost. A hkrati prinaša veliko zadovoljstva. V kolikor ste še čisto na začetku svoje podjetniške poti, vam bo zagotovo v pomoč naslednjih 7 nasvetov.

1. Bodite strastni. Ne glede na to, ali ste sredi pomembnega sestanka z bodočimi investitorji ali pa se pogovarjate z neznancem v dvigalu. Očitno mora biti, da je podjetje za vas zelo pomembno in, da stvari počnete z užitkom. Da postanete uspešni, morate namreč imeti radi svoje delo. V nasprotnem primeru ne boste zdržali, ko bodo nastopili težki časi.

2. Pokažite, da je vaše podjetje resno. Nihče ne želi poslovati s podjetniki, ki stvari dokončajo samo na pol, niti s tistimi, ki od posla večkrat odstopijo. Dokažite, da ste resni in, da se boste držali dogovora. Šele, ko boste lahko pokazali rezultate, začnite iskati investitorje.

3. Sestavite močno ekipo. Podjetja, ki imajo enega ustanovitelja, so sicer v preteklosti že bila uspešna, a podjetnikom je veliko prihranjenega, če se v podjetniške vode podajo z nekoliko pomoči. A ne obremenjujte se, če niste našli pravega poslovnega partnerja, obdajte se z ekipo izkušenih mentorjev, ki vam bodo ponudili svoje znanje.

4. Spoznajte svoje podjetje. Nikoli ne veste, kdaj boste naleteli na pomembnega investitorja, ki vas bo nepripravljenega povprašal o ciljih vašega podjetja. Z hitrim in prepričljivim odgovorom ga boste zagotovo prepričali.

5. Ustvarite produkt, ki ga bodo vsi morali imeti. Današnja najuspešnejša podjetja so uspela tako, da so ustvarila produkt ali storitev, ki jo ljudje zares potrebujejo. Zelo težko je namreč prepričati ljudi, da bi kupili nekaj, kar ne potrebujejo.

6. Veliko načrtujte. Zavedajte se, da bo vaš prvotni poslovni načrt v roku nekaj let popolnoma drugačen, kot je bil na začetku. Zato je pomembno, da vseskozi analizirate trg in konkurenco, dodajate nove cilje in spreminjate marketinški načrt.

7. Postavite si visoke cilje. Nove tehnologije vam omogočajo, da svoj posel razširite tako rekoč po celem svetu. Razvijalci mobilnih aplikacij ali spletne trgovine lahko dosežejo skoraj vsakega uporabnika pametnih mobilnih telefonov ali tistega, ki ima dostop do interneta, zato razmislek v tej smeri ni odveč.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje