7 nasvetov za podjetnike

Podjetništvo je naporno, polno pasti in od posameznika zahteva popolno predanost. A hkrati prinaša veliko zadovoljstva. V kolikor ste še čisto na začetku svoje podjetniške poti, vam bo zagotovo v pomoč naslednjih 7 nasvetov.

1. Bodite strastni. Ne glede na to, ali ste sredi pomembnega sestanka z bodočimi investitorji ali pa se pogovarjate z neznancem v dvigalu. Očitno mora biti, da je podjetje za vas zelo pomembno in, da stvari počnete z užitkom. Da postanete uspešni, morate namreč imeti radi svoje delo. V nasprotnem primeru ne boste zdržali, ko bodo nastopili težki časi.

2. Pokažite, da je vaše podjetje resno. Nihče ne želi poslovati s podjetniki, ki stvari dokončajo samo na pol, niti s tistimi, ki od posla večkrat odstopijo. Dokažite, da ste resni in, da se boste držali dogovora. Šele, ko boste lahko pokazali rezultate, začnite iskati investitorje.

3. Sestavite močno ekipo. Podjetja, ki imajo enega ustanovitelja, so sicer v preteklosti že bila uspešna, a podjetnikom je veliko prihranjenega, če se v podjetniške vode podajo z nekoliko pomoči. A ne obremenjujte se, če niste našli pravega poslovnega partnerja, obdajte se z ekipo izkušenih mentorjev, ki vam bodo ponudili svoje znanje.

4. Spoznajte svoje podjetje. Nikoli ne veste, kdaj boste naleteli na pomembnega investitorja, ki vas bo nepripravljenega povprašal o ciljih vašega podjetja. Z hitrim in prepričljivim odgovorom ga boste zagotovo prepričali.

5. Ustvarite produkt, ki ga bodo vsi morali imeti. Današnja najuspešnejša podjetja so uspela tako, da so ustvarila produkt ali storitev, ki jo ljudje zares potrebujejo. Zelo težko je namreč prepričati ljudi, da bi kupili nekaj, kar ne potrebujejo.

6. Veliko načrtujte. Zavedajte se, da bo vaš prvotni poslovni načrt v roku nekaj let popolnoma drugačen, kot je bil na začetku. Zato je pomembno, da vseskozi analizirate trg in konkurenco, dodajate nove cilje in spreminjate marketinški načrt.

7. Postavite si visoke cilje. Nove tehnologije vam omogočajo, da svoj posel razširite tako rekoč po celem svetu. Razvijalci mobilnih aplikacij ali spletne trgovine lahko dosežejo skoraj vsakega uporabnika pametnih mobilnih telefonov ali tistega, ki ima dostop do interneta, zato razmislek v tej smeri ni odveč.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje