7 smrtnih grehov poslovnega sestanka

Imate občutek, da vaši zaposleni težko pridejo na sestanek, da komaj čakajo, da bo končan in neradi sodelujejo v pogovorih? Morda delate nekatere izmed spodaj navedenih napak. Preberite si, katere so te napake in kako jih lahko odpravite.
7 smrtnih grehov poslovnega sestanka

7 smrtnih grehov poslovnega sestanka. (Vir slike: sxc.hu)

Predstavljamo vam sedem smrtnih grehov poslovnih sestankov in sedem načinov, kako se jim izogniti.

1. Sestanki, ki postanejo neuporabni in se izvajajo zgolj iz navade.

Veliko podjetij ima tedenske (ali mesečne) sestanke zgolj zato, ker so zapisani na urniku. Sestanki, ki so navada in nimajo nobene prave vrednosti (in niso nujni) so največkrat dolgočasni. Na dolgočasnih sestankih pa se sodelujoči slej ko prej »izklopijo«.

Nasvet: Ne sklicujte sestankov, če to ni potrebno. Za vsak sestanek morate vedeti točno o čem se boste pogovarjali in zakaj je to pomembno za podjetje. Pred vsakim sestankom morate pripraviti vsebino in jo razposlati vsem sodelujočim, da se na sestanek lahko pripravijo.

2. Sestanki, ki so monolog.

Prisotni na sestanku, ki je v obliki predavanj z dolgočasno PowerPoint predstavitvijo pogosto z mislimi odtavajo drugam. Enosmerna komunikacija je najslabši način izobraževanja, treningov in motivacije.

Nasvet: Spodbujajte prisotne na sestanku, da povedo svoje mnenje, ideje in da komentirajo pravkar slišane informacije.

3. Sestanki brez vodje sestanka.

Velikokrat se pri spletnih (virtualnih) sestankih dogaja, da se mnogo časa izgubi za čakanje posameznikov in se kasneje čas izgublja še za obrazložitev že povedanih stvari tistim, ki so zamudili na sestanek. Vsa ta izguba časa in potrpljenja kaznuje tiste udeležence sestanka, ki so dejansko prišli pravočasno.

Nasvet: Izberite vodjo sestanka, ki je organiziran in zna doseči svoje. Tak vodja ne bo prizanašal zamudnikom in le-ti si bodo morali sami razložiti določene stvari, ki so jih zamudili.

4. Sestanki, ki so osredotočeni na ovire in ne na strategijo.

Na sestankih se lahko hitro zgodi, da se ekipa pogovarja več kot 90 odstotkov časa o tem, zakaj določeni rezultati niso bili doseženi in zgolj slabih 10 odstotkov o tem, kakšna bo strategija v prihodnje. Zato ni presenetljivo, da na takšne sestanke ekipa hodi z odporom.

Nasvet: Uporabite pretekle rezultate za razumevanje in načrtovanje prihodnosti. Nikar ne uporabljajte preteklih rezultatov zato, da grajate vašo ekipo.

5. Sestanki, ki se organizirajo v najbolj produktivnem času dneva.

Veliko podjetij organizira sestanke zjutraj – s tem zmotijo zaposlene takrat, ko so le-ti najbolj produktivni.

Nasvet: Sestanke organizirajte v popoldanskem času, ko se bodo zaposleni veselili odmora od trenutnega dela.

6. Sestanki, ki so organizirani v pustem okolju.

Največkrat so sestanki organizirani v pustih sejnih sobah, kjer so vse oči uprte v govornika pred tablo oz. ekranom. Tovrstno okolje slabo vpliva na vzpodbujanje diskusije in ustvarjanje kreativnih idej.

Nasvet: Odpravite se na sprehod v najbližji park ali pa zgolj do sosednjega parkirišča. Ko boste hodili vzporedno s svojo ekipo boste izvedeli veliko več, kot v sejni sobi, kjer se gledate direktno iz oči v oči.

7. Sestanki, ki so preveč formalni in togi.

Zelo malo vodij sestanka ima smisel za humor. Rezultat tega je soba polna naveličanih in zdolgočasenih zaposlenih.

Nasvet: Popestrite sestanke z glasbo, video vsebinami, šalami in navdihujočimi zgodbami. V obdobju YouTube-a enostavno nimate razloga zakaj ne bi vnesli nekaj brezskrbnosti in popestritve v sestanek in si s tem pridobili pozornost ekipe.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje