7 stvari, ki jih počnejo spoštovani ljudje

Zagotovo že veste, da si je spoštovanje potrebno zaslužiti, a zaslužite si ga lahko le s svojimi dejanji. Za dobre vodje je značilno, da uživajo med svojimi partnerji, kolegi in zaposlenimi veliko spoštovanja. In za uspešno vodenje (podjetja ali le ekipe) je prav to ključnega pomena.
7 stvari, ki jih počnejo spoštovani ljudje

Za uspešno vodenje podjetja je spoštovanje ključnega pomena (Vir slike: sxc.hu)

Če želite pri drugih ljudeh vzbujati občudovanje in spoštovanje, si preberite naslednjih sedem nasvetov, ki vam bodo pomagali pridobiti spoštovanje pri drugih ljudeh.

1. Obljubite malo, naredite veliko.

Spoštovanje si lahko zaslužite le, če se držite dogovorov in izpolnite svoje obljube. Zaupanje je namreč nujen predpogoj zanj. Torej: pridobite si zaupanje in spoštovanje bo sledilo.

2. Spoštujte sami sebe.

Če se sami ne boste spoštovali, vas tudi drugi ne bodo. To ne pomeni, da morate biti popolni in brez napak. Vsi imamo napake, a za vodje in spoštovane ljudi je značilno, da se svojih pomanjkljivosti zavedajo in jih sprejemajo, le tako pa jih lahko tudi nadzorujejo. Bodite samozavestni in razumite, da nihče ni popoln.

3. Bodite vključujoči.

Tudi najboljši in najsposobnejši posamezniki izgubijo spoštovanje, če želijo vse cilje doseči sami in si nato celo jemati vse zasluge za svoj uspeh. Pomislite na nogometaša, ki želi na vsak način sam doseči zadetek in ni pripravljen žoge podati kolegom, ki so za dosego zadetka v boljšem položaju. Tudi posel je kolektiven šport, zato so spoštovani ljudje sposobni celo ekipo pripeljati do zmage.

Preberite: 7 stvari, ki jih počnejo prepričljivi ljudje >>

4. Osredotočite se na reševanje problemov, ne na iskanje krivca.

Vsak problem je potrebno analizirati, kar zahteva tudi iskanje vzrokov za nastanek problema. Toda, ko to enkrat opravite, se osredotočite na iskanje rešitev in ne na zvračanje krivde na druge. V mislih imejte skupno dobro, zato rešujte težave in ne povzročati novih.

5. Iščite in delite znanje.

Dandanes je zelo pomembno, da ste aktivni ter se nenehno izobražujete in izpopolnjujete. Ko osvojite novo znanje, ki lahko pomaga organizaciji, ga ne pozabite deliti z drugimi. Zelo pomembno je, da ima vsaka organizacija uveden sistem za upravljanje znanja. Tega ni enostavno vzpostaviti, a vendar je to pomembno tudi za podjetje samo. Spoštovani ljudje cenijo skupnostno znanje.

6. Pohvalite delo drugih.

Dobro opravljeno delo si zasluži pohvalo. Za dobrega in spoštovanega vodjo je zelo pomembno, da je sposoben pohvaliti zaposlene in njihovemu delu izkazati potrebno spoštovanje. S tem lahko pripomorete k večji samozavesti zaposlenih in jih spodbudite, da delajo uspešno še naprej. Spoštovani ljudje so ponosni na to, da so drugim pomagali uspeti.

7. Uživajte življenje.

Spoštovani ljudje so sposobni tudi najtežje ali najbolj dolgočasne dneve v pisarni spremeniti v zabavne in lepe delovne dneve. Ne jemati stvari preresno, sprostite se in naučite se poiskati radost v majhnih stvareh.

Vir: inc.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana | 7. december

07.12.2017 od 8:00 do 16:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana | 7. december

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanih tematikah. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana | 8. december

08.12.2017 od 11:00 do 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana | 8. december

Drugi dan dvodnevne konference o tehnologiji blockchain organiziramo za tiste, ki si želite določene teme spoznati bolj podrobno. Strokovnjaki bodo pokrili naslednje teme: varnost, trgovanje s kriptovalutami, davčne obveznosti in marketing. Tudi ta dan bomo preživeli v Tehnološkem parku Ljubljana. Preverite podrobnosti!
Preberite več >>

!!!BLACK FRIDAY AKCIJA!!! Predavanje: Prodajni lijak

13.12.2017 od 17:00 do 14.01.2017 12:30
!!!BLACK FRIDAY AKCIJA!!!  Predavanje: Prodajni lijak

Email marketing je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje