7 stvari, ki jih počnejo spoštovani ljudje

Zagotovo že veste, da si je spoštovanje potrebno zaslužiti, a zaslužite si ga lahko le s svojimi dejanji. Za dobre vodje je značilno, da uživajo med svojimi partnerji, kolegi in zaposlenimi veliko spoštovanja. In za uspešno vodenje (podjetja ali le ekipe) je prav to ključnega pomena.
7 stvari, ki jih počnejo spoštovani ljudje

Za uspešno vodenje podjetja je spoštovanje ključnega pomena (Vir slike: sxc.hu)

Če želite pri drugih ljudeh vzbujati občudovanje in spoštovanje, si preberite naslednjih sedem nasvetov, ki vam bodo pomagali pridobiti spoštovanje pri drugih ljudeh.

1. Obljubite malo, naredite veliko.

Spoštovanje si lahko zaslužite le, če se držite dogovorov in izpolnite svoje obljube. Zaupanje je namreč nujen predpogoj zanj. Torej: pridobite si zaupanje in spoštovanje bo sledilo.

2. Spoštujte sami sebe.

Če se sami ne boste spoštovali, vas tudi drugi ne bodo. To ne pomeni, da morate biti popolni in brez napak. Vsi imamo napake, a za vodje in spoštovane ljudi je značilno, da se svojih pomanjkljivosti zavedajo in jih sprejemajo, le tako pa jih lahko tudi nadzorujejo. Bodite samozavestni in razumite, da nihče ni popoln.

3. Bodite vključujoči.

Tudi najboljši in najsposobnejši posamezniki izgubijo spoštovanje, če želijo vse cilje doseči sami in si nato celo jemati vse zasluge za svoj uspeh. Pomislite na nogometaša, ki želi na vsak način sam doseči zadetek in ni pripravljen žoge podati kolegom, ki so za dosego zadetka v boljšem položaju. Tudi posel je kolektiven šport, zato so spoštovani ljudje sposobni celo ekipo pripeljati do zmage.

Preberite: 7 stvari, ki jih počnejo prepričljivi ljudje >>

4. Osredotočite se na reševanje problemov, ne na iskanje krivca.

Vsak problem je potrebno analizirati, kar zahteva tudi iskanje vzrokov za nastanek problema. Toda, ko to enkrat opravite, se osredotočite na iskanje rešitev in ne na zvračanje krivde na druge. V mislih imejte skupno dobro, zato rešujte težave in ne povzročati novih.

5. Iščite in delite znanje.

Dandanes je zelo pomembno, da ste aktivni ter se nenehno izobražujete in izpopolnjujete. Ko osvojite novo znanje, ki lahko pomaga organizaciji, ga ne pozabite deliti z drugimi. Zelo pomembno je, da ima vsaka organizacija uveden sistem za upravljanje znanja. Tega ni enostavno vzpostaviti, a vendar je to pomembno tudi za podjetje samo. Spoštovani ljudje cenijo skupnostno znanje.

6. Pohvalite delo drugih.

Dobro opravljeno delo si zasluži pohvalo. Za dobrega in spoštovanega vodjo je zelo pomembno, da je sposoben pohvaliti zaposlene in njihovemu delu izkazati potrebno spoštovanje. S tem lahko pripomorete k večji samozavesti zaposlenih in jih spodbudite, da delajo uspešno še naprej. Spoštovani ljudje so ponosni na to, da so drugim pomagali uspeti.

7. Uživajte življenje.

Spoštovani ljudje so sposobni tudi najtežje ali najbolj dolgočasne dneve v pisarni spremeniti v zabavne in lepe delovne dneve. Ne jemati stvari preresno, sprostite se in naučite se poiskati radost v majhnih stvareh.

Vir: inc.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje