72-letnica stopa na samostojno podjetniško pot!

Danes vam predstavljamo zgodbo 72-letne Marinke Pirečnik, ki je po dvajset letih pokoja pogumno sprejela izziv in odprla trgovino z oblačili za močnejše postave. Poleg tega je podjetnica tudi investitorka in mentorica mladi ekipi.
72-letnica stopa na samostojno podjetniško pot!

72-letnica stopa na samostojno podjetniško pot!

Otvoritev male trgovinice v malem Šoštanju danes ne bi bila nič posebnega, če ne bi bila oddeta v posebno zgodbo in energijo. Prisotni na današnji otvoritvi so to močno začutili.

Država je prav pred kratkim postavila nova merila za delo upokojencev, a življenje piše svoje zgodbe in k sreči, mnogo bolj ustvarjalne in optimistične. Podjetništvo iz prisile in brez trohice poguma nima možnosti za obstoj. Podjetnost je stvar živahnega duha in ustvarjalnosti, današnji dogodek pa je bil tudi dokaz, da ni le domena mladih.

Ne bom hodila na kavo in babji čvek, ne zanimajo me toplice, niti gojenje domače solate. Rabim adrenalin, ustvarjanje lepih stvari. Želim nasmeh zadovoljne ženske in to tiste s popolnimi oblinami in ne shirane lepotne lutke“, razmišlja 72-letna Marinka Pirečnik.

Že lep čas je upokojena po uspešni podjetniški poti. Nekoč, kar davno, je bila lastnica najbolj znanega butika z oblačili za močnejše postave v Sloveniji. Danes je investitorka in mentorica mladi ekipi. Dokazati želi, da je s tekstilom možno preživeti in da lahko ponudi delo pridnim in dobrim rokam domačih šivilj.

Ocenjuje, da sodobna ženska ni tako neumna, da bo kupovala “cenenega kitajca” ali pa mnogo precenjeno blagovno znamko. Izdelki, ki jih ponuja v svoji trgovini, so unikati, kvalitetni izdelki domačih kreatork in šivilj, ki povsem dosegajo kvaliteto dragih blagovnih znamk, a nimajo tako vrtoglavih cen. Ponudba sega od tiste visoke številke 48 dalje in daje možnost popravila in prilagoditve postavi.

Marinkamo je moda plus, je moda za močnejše ženske postave. Morda bodo upoštevali tudi namig šoštanjskega župana na današnji otvoritvi, ki je povedal, da se uvršča med moške plus in se čuti prikrajšanega v zgolj ženski kolekciji.

Kolekcija jesen/zima 2013 je zanimiva, ter na vpogled v domači trgovini v Šoštanju in v spletni trgovini. Gospa Marinka preseneča s sodobnim pristopom in obvladovanjem marketinga tudi prek spleta.

Ali je njena poslovna zamisel prava in ali ji bo uspel “comeback” v posel, bo pokazal čas. Gotovo pa je lahko vzor in vzpodbuda mnogim mlajšim, ki ne najdejo poti in poguma.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje