8 načinov kako priti do nove poslovne ideje

Začetek leta je odličen čas, da pričnete s poslom ali novim projektom. Seveda se morate najprej domisliti odlične poslovne ideje, ki vam bo prinesla uspeh in vas rešila dolgov ali pa vam prinesla novo bogastvo. Predstavljamo vam 8 načinov, kako se domisliti nove poslovne ideje.
Vzemi prihodnost v svoje roke

(Vir slike: sxc.hu)

1. Vprašajte se: Kam je namenjen svet?

Zares uspešne poslovne ideje so tiste, ki so pred ostalimi. Razmislite o trendih za prihodnost in novi tehnologiji, ki se pojavlja ter poiščite način, kako se boste premaknili v te vode.

2. Vas nekaj resnično moti? Domislite se rešitve.

Uspešnega podjetnika Colina Barcelouxa so kot študenta zelo motile visoke cene učbenikov. Ko je zaključil s študijem je ustanovil podjetje, ki je izposojalo učbenike po 60 odstotkov nižji ceni. Z Bookrenter.com je leta 2007 pričel sam, danes pa mu pomaga kar 200 zaposlenih. »Samo pomislite kaj vas zares moti. Tam boste našli dobro poslovno idejo.« pravi uspešen podjetnik Colin Barceloux.

3. Iskati morate nove niše.

Z vašo poslovno idejo vam ni potrebno odkriti Amerike. Poglejte kaj manjka nekaterim velikim igralcem v svetovnem merilu in poizkusite zapolniti vrzel.

4. Vaše sposobnosti uporabite na popolnoma novem področju.

Razmislite ali bi lahko tehnologija ki ste jo razvili, vaše znanje ali sposobnosti uporabili v kateri drugi industriji. Dober primer je švicarsko podjetje JMC Soundboard, ki izdeluje visoko kakovostne zvočnike. Lastnik podjetja, podjetnik Jeanmichel Capt je izdeloval kitare in nato to tehnologijo prenesel na izdelavo zvočnikov, ki proizvajajo visoko kakovosten zvok.

5. Poiščite industrijo, kjer v zadnjem času ni bilo nobenih inovacij

Raziščite kateri trgi v zadnjem času niso imeli veliko inovacij. Podjetnik Key se je odločil poiskati svojo poslovno idejo na prav tak način. Pogledal je trge, kjer že dlje časa ni bilo nobenih inovacij in naletel na trg etiket za produkte. Izdelal je Spinformation etiketo, ki je namenjena vsem proizvajalcem, ki bi želeli imeti na proizvodu več podatkov, vendar za to ni prostora. Etiketa je sestavljena iz dveh plasti, zgornjo držimo in spodnjo vrtimo, na tak način lahko spreminjamo prikazane vsebine na izdelku.

6. Naredite cenejšo različico že obstoječega produkta

Veliko podjetij prične s poslom tako, da ponudi obstoječe izdelke po nižji ceni. Dober primer so štirje nekdanji učenci neke ameriške poslovne šole, ki so ustanovili optiko. Podjetje, ustanovljeno 2010 s sedežem v New Yorku prodaja očala na recept. Za tovrstna očala v Ameriki kupec odšteje približno 300 USD, mladi podjetniki pa jih prodajajo za zgolj 95 USD. Danes ima podjetje že 100 zaposlenih.

7. Pogovarjajte se s kupci

Da bi se domislili poslovne ideje, ki rešuje problem ljudi se morate pogovarjati s kupci. Če vas zanimajo gorska kolesa se zadržujte v trgovinah s tovrstno opremo in na oddelkih večjih trgovin, ki prodajajo gorska kolesa in opremo. Pogovarjajte se s kupci in jih vprašajte, kaj si želijo. V kolikor vas zanima odprtje spletne trgovine pa pošljite spletno anketo potencialnim strankam in se seznanite z njihovimi potrebami in željami.

8. Igrajte se igro kombiniranja

Sprehodite se med policami trgovine s strojno opremo in kombinirajte po dva različna proizvoda v enega. Že res, da bo večina kombinacij obupnih in prav nič praktičnih, vendar z malo vztrajnosti boste prišli do zanimive kombinacije.

Vir: Entrepreneur.com

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje