8 pravil uporabe mobilnega telefona v profesionalnih vodah

Prikladnost uporabe mobilnih telefonov danes včasih ne pozna nikakršnih meja. Karierna svetovalka Barbara Pachter svetuje upoštevanje nekaterih novodobnih pravil glede njihove uporabe v profesionalnih vodah, kar vključuje javljanje s svojim polnim imenom in še marsikaj ...
Članek: Kako zaposliti tujca?

Članek: Kako zaposliti tujca? (Vir slike: sxc.hu)

Povejte svoje polno ime

Ko se javite na telefon, uporabite ustrezen pozdrav in takoj na začetku povejte svoje polno osebno ime, saj v primeru uporabe zgolj prvega imena to lahko zveni preveč neformalno, uporaba samo priimka pa že preveč formalno.

Pazite na ustrezno glasnost govorjenja

Nekateri ljudje se preprosto ne zavedajo, kako glasni so, še posebej, če je njihova pozornost usmerjena na osebo na drugi strani linije. Pri tem bodite pazljivi tudi na vsebino povedanega, saj nikoli ne veste, kdo v pisarni bo ta pogovor slišal.

Ne oglašajte se na telefon, medtem ko sestankujete ali obedujete z drugimi

Na sestanku ali pri kosilu se ne oglašajte na telefon, svetuje Pachterjeva, saj to nakazuje, da je ta nekdo na drugi strani mobilnega telefona bolj pomemben kot tisti, s katerim obedujete. V primeru, da pa pričakujete določen pomemben klic med vnaprej dogovorjenim sestankom, dajte človeku, s katerim sestankujete, to jasno vedeti že vnaprej.

Med sestankom ne polagajte telefona na mizo

Polaganja telefona na mizo med sestankom je po mnenju Pachterjeve pravzaprav drug način, da nekomu povemo oz. mu nakažemo, da ni ravno vreden našega časa v polni meri. Tudi, če se ob klicih ne bi oglašali na svoj telefon, bi ta na vidnem mestu lahko deloval moteče.

Upoštevajte mirna okolja

Če ste prisotni na konferenci ali sestanku, je nevljudno pustiti zvoniti svoj telefon in s tem zmotiti vse v dvorani vključno z govorcem. Najboljši način: vklop vibriranja.

Izberite ustrezno zvonjenje

Bi si res želeli, da vaši kolegi poslušajo Kayne Westov zadnji hit, ki bo prekinil tišino delovne vneme? Verjetno ne. Pachterjeva svetuje ustrezno nevtralen ton zvonjenja.

Osebi, ki jo dajete na zvočnik, to tudi jasno povejte!

Če že dajete koga na zvočnik, morate slednjemu nujno dati vedeti, kdo vse ga pri pogovoru posluša. Si predstavljate, da bi vaš sogovornik začel kritizirati nekoga ob vas?

Ne puščajte dolgih glasovnih sporočil

Ne puščajte dolgih glasovnih sporočil, ampak jih oblikujte vsebinsko jedrnato in dajte osebi, ki jo kličete, jasno vedeti, v čem je problem. 

Vir: BusinessInsider

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje