8 pravil uporabe mobilnega telefona v profesionalnih vodah

Avtor — 24.01.2014
Prikladnost uporabe mobilnih telefonov danes včasih ne pozna nikakršnih meja. Karierna svetovalka Barbara Pachter svetuje upoštevanje nekaterih novodobnih pravil glede njihove uporabe v profesionalnih vodah, kar vključuje javljanje s svojim polnim imenom in še marsikaj ...
Članek: Kako zaposliti tujca?

Članek: Kako zaposliti tujca? (Vir slike: sxc.hu)

Povejte svoje polno ime

Ko se javite na telefon, uporabite ustrezen pozdrav in takoj na začetku povejte svoje polno osebno ime, saj v primeru uporabe zgolj prvega imena to lahko zveni preveč neformalno, uporaba samo priimka pa že preveč formalno.

Pazite na ustrezno glasnost govorjenja

Nekateri ljudje se preprosto ne zavedajo, kako glasni so, še posebej, če je njihova pozornost usmerjena na osebo na drugi strani linije. Pri tem bodite pazljivi tudi na vsebino povedanega, saj nikoli ne veste, kdo v pisarni bo ta pogovor slišal.

Ne oglašajte se na telefon, medtem ko sestankujete ali obedujete z drugimi

Na sestanku ali pri kosilu se ne oglašajte na telefon, svetuje Pachterjeva, saj to nakazuje, da je ta nekdo na drugi strani mobilnega telefona bolj pomemben kot tisti, s katerim obedujete. V primeru, da pa pričakujete določen pomemben klic med vnaprej dogovorjenim sestankom, dajte človeku, s katerim sestankujete, to jasno vedeti že vnaprej.

Med sestankom ne polagajte telefona na mizo

Polaganja telefona na mizo med sestankom je po mnenju Pachterjeve pravzaprav drug način, da nekomu povemo oz. mu nakažemo, da ni ravno vreden našega časa v polni meri. Tudi, če se ob klicih ne bi oglašali na svoj telefon, bi ta na vidnem mestu lahko deloval moteče.

Upoštevajte mirna okolja

Če ste prisotni na konferenci ali sestanku, je nevljudno pustiti zvoniti svoj telefon in s tem zmotiti vse v dvorani vključno z govorcem. Najboljši način: vklop vibriranja.

Izberite ustrezno zvonjenje

Bi si res želeli, da vaši kolegi poslušajo Kayne Westov zadnji hit, ki bo prekinil tišino delovne vneme? Verjetno ne. Pachterjeva svetuje ustrezno nevtralen ton zvonjenja.

Osebi, ki jo dajete na zvočnik, to tudi jasno povejte!

Če že dajete koga na zvočnik, morate slednjemu nujno dati vedeti, kdo vse ga pri pogovoru posluša. Si predstavljate, da bi vaš sogovornik začel kritizirati nekoga ob vas?

Ne puščajte dolgih glasovnih sporočil

Ne puščajte dolgih glasovnih sporočil, ampak jih oblikujte vsebinsko jedrnato in dajte osebi, ki jo kličete, jasno vedeti, v čem je problem. 

Vir: BusinessInsider

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje