8 pravil uporabe mobilnega telefona v profesionalnih vodah

Prikladnost uporabe mobilnih telefonov danes včasih ne pozna nikakršnih meja. Karierna svetovalka Barbara Pachter svetuje upoštevanje nekaterih novodobnih pravil glede njihove uporabe v profesionalnih vodah, kar vključuje javljanje s svojim polnim imenom in še marsikaj ...
Članek: Kako zaposliti tujca?

Članek: Kako zaposliti tujca? (Vir slike: sxc.hu)

Povejte svoje polno ime

Ko se javite na telefon, uporabite ustrezen pozdrav in takoj na začetku povejte svoje polno osebno ime, saj v primeru uporabe zgolj prvega imena to lahko zveni preveč neformalno, uporaba samo priimka pa že preveč formalno.

Pazite na ustrezno glasnost govorjenja

Nekateri ljudje se preprosto ne zavedajo, kako glasni so, še posebej, če je njihova pozornost usmerjena na osebo na drugi strani linije. Pri tem bodite pazljivi tudi na vsebino povedanega, saj nikoli ne veste, kdo v pisarni bo ta pogovor slišal.

Ne oglašajte se na telefon, medtem ko sestankujete ali obedujete z drugimi

Na sestanku ali pri kosilu se ne oglašajte na telefon, svetuje Pachterjeva, saj to nakazuje, da je ta nekdo na drugi strani mobilnega telefona bolj pomemben kot tisti, s katerim obedujete. V primeru, da pa pričakujete določen pomemben klic med vnaprej dogovorjenim sestankom, dajte človeku, s katerim sestankujete, to jasno vedeti že vnaprej.

Med sestankom ne polagajte telefona na mizo

Polaganja telefona na mizo med sestankom je po mnenju Pachterjeve pravzaprav drug način, da nekomu povemo oz. mu nakažemo, da ni ravno vreden našega časa v polni meri. Tudi, če se ob klicih ne bi oglašali na svoj telefon, bi ta na vidnem mestu lahko deloval moteče.

Upoštevajte mirna okolja

Če ste prisotni na konferenci ali sestanku, je nevljudno pustiti zvoniti svoj telefon in s tem zmotiti vse v dvorani vključno z govorcem. Najboljši način: vklop vibriranja.

Izberite ustrezno zvonjenje

Bi si res želeli, da vaši kolegi poslušajo Kayne Westov zadnji hit, ki bo prekinil tišino delovne vneme? Verjetno ne. Pachterjeva svetuje ustrezno nevtralen ton zvonjenja.

Osebi, ki jo dajete na zvočnik, to tudi jasno povejte!

Če že dajete koga na zvočnik, morate slednjemu nujno dati vedeti, kdo vse ga pri pogovoru posluša. Si predstavljate, da bi vaš sogovornik začel kritizirati nekoga ob vas?

Ne puščajte dolgih glasovnih sporočil

Ne puščajte dolgih glasovnih sporočil, ampak jih oblikujte vsebinsko jedrnato in dajte osebi, ki jo kličete, jasno vedeti, v čem je problem. 

Vir: BusinessInsider

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje