8 stvari, ki jih iPhone še vedno ne zna

Avtor — 30.07.2013
Ne trdimo, da je iPhone slab telefon, temveč zgolj, da ni popoln in ima še prostor za izboljšave. Poglejte si, katere stvari že ponujajo konkurenčni pametni mobilni telefoni ter ostale naprave, ki jih iPhone še vedno ne.
Moja kariera - moja odločitev (I modul)

(Vir slike: sxc.hu)

1. Več stvari na SD kartici

Če želite več prostora na vašem mobilnem telefonu, zunanja SD kartica na iPhoneu ne bo delovala.

2. Zahteve po dodatnem prostoru

Ko že ravno govorimo o dodatnem prostoru, naj omenimo še, da iPod Classic ponuja 160 GB prostora za glasbo in video vsebine. Veliko ljudi je z iPhonom nadomestilo iPod, sedaj pa se soočajo s problemom prostorske stiske.

3. Spremljanje video vsebin na drugem zaslonu

Na žalost iPhone uporabnikom ne dovoli spremljati video vsebin na drugem zaslonu preko HDMI kabla. Če želite prenesti video vsebino s svojega iPhona, morate uporabiti poseben adapter (ali pa kupiti Apple TV).

Za razliko od iPhona pa Kindle Fire HD in nekaj Android mobilnih telefonov uporabljajo mikro HDMI izhod, ki ga uporabnik lahko priključi neposredno na televizijo.

4. NFC tehnologija

Pri Applu v iPhone niso želeli vgraditi NFC tehnologije, zato uporabniki teh telefonov uporabljajo Passbook, ki hrani letalske karte, vavčerje, darilne bone in podobno. iPhone lahko izvaja nekatere naloge NFCja, vendar ne vse. Uporabnik iPhone telefona tako z uporabo Passbooka prijatelju ne more poslati denarja preko PayPala.

Za razliko od omenjenega pametnega telefona pa NFC že pridno uporabljajo pri Samsungu.

5. Pisanje sporočil s svetlobno hitrostjo

Swype je nekaj, kar uporabljajo pretežno Android mobilni telefoni. Namesto da tipkate sporočilo črko za črko, lahko z uporabo Swypa zgolj vlečete prste po tipkovnici – ne da bi jih sploh kdaj bilo treba dvigniti! Končni rezultat je, da sporočilo napišete veliko hitreje.

6. Uporaba standardnega kabla za sinhroniziranje

Uporabniki iPhone telefonov se že od nekdaj sprašujejo, zakaj ne morejo uporabljati standardnega USB izhoda in standardnega USB kabla za sinhronizacijo.

7. Menjava baterije je zapletena

Če želijo uporabniki iPhone telefonov zamenjati baterijo, jih ne čaka nič kaj preprosto opravilo. Že res, da je baterija pri novem iPhone 5 že zelo vzdržljiva, a za marsikaterega uporabnika to še vedno ni dovolj. Bilo bi odlično, če bi zahtevnejši uporabniki s seboj lahko nosili dodatno baterijo, ki bi jo konec dneva zamenjali.

8. Večja vzdržljivost baterije.

iPhone 5 ima boljšo baterijo od njegovih predhodnikov, vendar jo zaradi večjega zaslona in še nekaterih dodatnih funkcij tudi hitreje porabi. Zaželjeno bi bilo, če bi bil iPhone bolj vzdržljiv, kot je na primer Motorola Droid Razr Maxx.

Vir: businessinsider.com

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje