9 stvari v katere verjamejo najbolj uspešni ljudje

Najbolj uspešni podjetniki se posla lotijo drugače kot ostali in ne glede na vrsto posla in industrijo v kateri se nahajajo, imajo vsi skupnih nekaj prepričanj. Predstavljamo vam 9 stvari v katere verjamejo najbolj uspešni ljudje.

1. Čas me ne preganja, jaz preganjam čas.

Roki in časovni okvirji niso najboljši za učinkovitost posameznika. Povprečen človek, ki ima določen rok 14-ih dni, si bo prilagodil delo, da bo le-to trajalo celih 14 dni.

Pozabite na roke, posamezna naloga naj traja dokler ne bo dokončana. Trudite se, da vsako nalogo opravite kar se da hitro in učinkovito – to vam bo prineslo odlične rezultate.

2. Sam sem si izbral-a ljudi, ki me obdajajo.

Nekateri zaposleni vas spravljajo ob živce, nekatere stranke so preveč naporne in nekateri prijatelji so preveč egoistični.

Sami si izberite ljudi, ki so v vaši bližini. V kolikor vas določeni ljudje spravljajo v slabo voljo, to ni njihova krivda, temveč vaša. Sami ste jih zvabili v svojo bližino. Zato razmislite: s kakšnimi ljudmi si želite delati, s kakšnimi strankami želite poslovati in katere prijatelje želite imeti ob sebi. Spremenite način obnašanja in pričnite v svojo bližino privabljati ljudi, ki si jih zares želite imeti ob sebi.

3. Nikoli ne sedim na svojih lovorikah.

Ne glede na to, kaj ste dosegli v življenju, nikoli niste predobri ali preveč uspešni, da bi zavihali rokave in se lotiti dela. Nobeno delo ni ponižujoče in nobena naloga premalo zahtevna ali preveč dolgočasna.

4. Izkušnje so nič. Dosežki so vse.

Imate 10 let izkušenj kot spletni razvijalec? Pa kaj! Lahko da ste najslabši spletni razvijalec na svetu, ki to počne že zelo dolgo časa.

Pomembno je zgolj kaj ste naredili in kaj ste dosegli.

5. Za neuspeh sem si kriv-a sam-a.

Vprašajte nekoga zakaj je uspešen in ta vam bo odgovoril z besedami kot so: jaz, sam, mi, itd. Če pa človeka vprašate zakaj ni uspel, vam bo odgovoril: »Zalomilo se je pri…« in ne »Napako sem naredil, ker…«

Nikar ne krivite gospodarstva, dobaviteljev, partnerja in ostalih za svoj neuspeh. Krivdo nosite sami.

6. Prostovoljci zmagajo.

Vsakič, ko dvignete roko, se od vas zahteva da storite nekaj več. To je super, saj več dela pomeni več priložnosti, da se naučite nekaj novega, pustite močan vtis, pridobite nove spretnosti, gradite nova poznanstva in nasploh počnete nekaj novega in drugačnega.

7. Dokler sem plačan-a je vse v redu.

Ustvarjati prihodek je vedno dobro.

Karkoli kar lahko prodate za razumno ceno, prodajte. Stranke si želijo, da bi dostavili blago tudi v tujino? V kolikor vam plačajo, to storite. Želijo, da nudite storitev, ki je do zdaj niste? V kolikor so pripravljene plačati – zakaj pa ne?

8. Ljudje, ki mi plačujejo imajo vedno pravico izraziti svoje želje.

Tisti, ki vam plačujejo imajo pravico od vas zahtevati določene stvari. Nikar ne bodite fini in se ne pritožujte ter raje zavihajte rokave, če je to potrebno.

9. Storiti nekaj več je osamljeno območje z veliko priložnostmi.

Vsakdo pravi, da je za posel pripravljen storiti več kot ostali, vendar to v večini primerov ne drži. In ravno zato, ker je tako malo ljudi pripravljenih storiti nekaj več, je tam tudi več priložnosti.

Pričnite z delom zgodaj, ostanite dlje in naredite dodatno delo, opravite dodaten telefonski klic, pošljite dodatno e-pošto, opravite dodatno raziskavo in pomagajte stranki razpakirati pošiljko. Bodite tisti, ki je zares pripravljen storiti nekaj več.

Vir: inc.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje