9 uspešnih ljudi, 9 definicij uspeha

V življenju velikokrat govorimo o uspehu, tudi na Mladipodjetnik.si lahko najdete veliko nasvetov, ki vam pomagajo do uspeha, toda kaj sploh je uspeh? Predstavljamo vam devet različnih interpretacij uspeha, kot jih vidi devet svetovno znanih uspešnih ljudi.
Podjetniška potrpežljivost = uspeh

Podjetniška potrpežljivost = uspeh (Vir slike: Freeimages.com)

Ustanoviteljica in odgovorna urednica Huffington Posta, Arianna Huffington

Denar in moč nista dovolj za uspeh – Medtem, ko se za mnoge uspeh meri le z denarjem in močjo, Huffingtonova meni, da pozabljamo na tretjo dimenzijo uspeha, ki se meri z dobrim počutjem, modrostjo, radovednostjo in radodarnostjo.

Slavni košarkarski trener, John Wooden

Uspeh se meri z zadovoljstvom – Za legendarnega košarkarskega trenerja Johna Woodena uspeh ni pomenil biti boljši od drugih, ampak biti zadovoljen sam s seboj, ker veš, da si naredil vse, da si postal najboljše, kar si lahko.

Izvšrni direktor Zapposa, Tony Hsieh

Uspeh je živeti v skladu s svojimi vrednotami – Kot pravi Hsieh, nas osebne temeljne vrednote opredelijo, kdo smo kot človek, temeljne vrednote podjetja pa ovrednotijo značaj in znamko podjetja.

Iščete navdih za uresničitev svoje poslovne ideje? 12 zanimivih podjetnikov bo predavalo na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Priznana pisateljica, pesnica, plesalka in pevka, Maya Angelou

Uspeh je uživanje v svojem delu  Za Mayo Angleou je bil uspeh imeti rad samega sebe, to kar delaš in način, kako to delaš.

Britanski politik, Winston Churchill

Biti uspešen pomeni biti nepopustljiv – Za najpomembnejšega državnika in Nobelovega nagrajenca je uspeh po mnogih neprijetnih letih pomenil, da človek kljub neuspehom za neuspehom ne izgubi svojega navdušenja.

Milijarder Richard Branson

Uspeh je biti polno zaposlen – Za Richarda Bransona je uspeh zaposlenost. Bolj ko je človek aktiven in polno zaposlen, bolj uspešnega se bo počutil.

Duhovni učitelj Deepak Chopra

Uspeh pomeni stalno rast – Zdravnik in pisatelj Chopra meni, da je uspešnost v življenju lahko definirana kot stalna rast sreče in postopno uresničevanje ciljev.

Izumitelj Thomas Edison

Uspeh je vsakodnevno garanje – Edison je zabeležil čez 1.000 patentov, znan pa je bil po neverjetni delavnosti, njegovemu stilu življenja pa je primeren njegov pogled na uspeh, za katerega je pravil, da je 1% navdiha in 99% znoja.

 Popularni pisatelj Stephen Covey

Definicija uspeha je zelo individualna  Covey je postal znan po svoji knjigi »Sedem navad zelo uspešnih ljudi«, ki je bila prodana v več kot 25 milijonov izvodih. Po njegovem mnenju mora vsak sam poiskati svojo definicijo uspeha: »Če skrbno razmislite, kaj si želite, da bi ljudje na vašem pogrebu povedali o vas, potem boste našli svojo definicijo uspeha«.

Vir: businessinsider.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje