90 sekund do zaposlitve

Avtor — 28.10.2013
Katere so najpogostejše in najbolj moteče napake, ki jih lahko storimo na razgovoru za službo? Priprava na razgovor in sam razgovor ne zahtevata le izbor primerne obleke, temveč tudi ustrezno govorico telesa in poznavanje podjetja, kateremu se predstavljamo.

Povprečen razgovor za delovno mesto traja približno 40 minut. Tretjina šefov, po podatkih, ki jih je predstavil David Schepp, pravi, da že v prvih 90 sekundah vedo, ali bodo kandidata, ki se jim predstavlja, tudi zaposlilo. In kaj gre lahko tako zelo narobe v pičlih 90 sekundah?

21 odstotkov šefov je med neverbalne napake navedlo igranje z lasmi ali dotikanje obraza. Skoraj polovico moti slabo poznavanje podjetja, v katerem se kandidat želi zaposliti. Moteča je tudi odsotnost očesnega kontakta, s čimer dajemo potencialnemu delodajalcu občutek, da smo nesamozavestni, dajemo občutek nelagodja v njegovi družbi ter pomanjkanje nasmeha.

Tretjino odvrača neprimerna drža: 21 odstotkov sklenjene roke, 9 odstotkov pa prekomerno kriljenje z rokami. Pomemben je tudi stisk roke, najbolj moteč je prešibak stisk, in sicer za 26 odstotkov šefov.

Rek “obleka naredi človeka” bi lahko preoblikovali tudi v “obleka naredi dobrega kandidata”. Pri izbiri oblačil imajo šefi posebne zahteve – 70 odstotkom niso všeč kandidati, ki se oblačijo po zadnji modi – pravijo pa, da ima lahko izbira obleke tudi odločilno vlogo. 65 odstotkov šefov je priznalo, da je bila obleka odločujoči dejavnik med dvema podobno kakovostnima kandidatoma. Poudarjajo, da svetle barve odvračajo.

Zanimivo pa je, da ima izbor oblek in način hoje precej večji vpliv na presojo kot pa naša samozavest, zvok glasu, način izgovarjave in kaj pravzaprav sploh povemo. Pri slednjem je treba poudariti, da sta pomembni tako dolžina kot tudi kakovost odgovorov. Generičnim stavkom, kot na primer »sem reševalcev težav«, se je pametneje izogniti, saj so za večino delodajalcev brezpredmetni. Dobri odgovori so dolgi od 1 do 2 minuti. Če smo prekratki, delodajalec ne utegne izvedeti vseh naših kakovosti in znanj, ob predolgih odgovorih pa lahko izpademo dolgočasni ali celo zagledani sami vase. Najboljši odgovori zajemajo jasnost.

Nekatere ugotovitve vendarle kažejo, da prvi vtis (iz razgovora) ni pravi pokazatelj za nadaljnje delo kandidata oziroma njegovo uspešnost. Obstaja pa prepričanje, da lahko prvi vtis pomembno vpliva na delodajalčevo izbiro. Za tiste, ki se bojijo neuspeha ob prvem srečanju in tiste, ki jim živčnost pogosto naredi le dodatne težave,  mnogi celo svetujejo razgovor prek telefonskega klica, če vam to bodoči delodajalec lahko omogoči. Prav zato bo osebni stik kot naslednja stopnička toliko lažji.

Vir: businessinsider.com

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

MP delavnica: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje