Osebnostne lastnosti uspešnega vodje

Uspešen vodja je oseba z močnim karakterjem, ki v svojih zaposlenih vzbuja zaupanje in iz njih izvablja najboljše lastnosti. Dobrega vodenja se ne da naučiti čez noč, saj gre za proces, ki traja več let. Vsekakor je za to potrebno veliko časa, energije in izobraževanj.
Osebnostne lastnosti uspešnega vodje

Katere so lastnosti uspešnega direktorja? (sxc.hu)

Da lahko vodja podjetje učinkovito vodi, mora biti motiviran in hrepeneti po usmerjanju drugih. Prav tako je pomembno, da ves čas razvija sledeče osebnostne lastnosti.

  1. Samozavedanje. Vodja z visoko stopnjo samozavedanja venomer razmišlja o sebi, svojem življenju in notranjih motivih ter se osebnostno razvija. Taka oseba sprejema odgovornost za svoje življenje in preseže vlogo žrtve, ko bi za svoja ravnanja krivil zaposlene. Ker zaupa v svoje sposobnosti in se zna soočati z izzivi, sprejema pravilne odločitve in spodbuja zaposlene, da mu sledijo.
  2. Komunikacijske sposobnosti. Uspešen vodja bo poskrbel za učinkovito komunikacijo s svojimi podrejenimi, partnerji in strankami. Komunikacijske sposobnosti se razvijajo ves čas, zato mora temu področju posvetiti veliko pozornosti. Sporočilo se mora naučiti prenašati razumljivo in povezano, poleg tega pa mora zaupati v svoje besede in verjeti v to, kar je pravkar povedal.
  3. Optimizem. Posedovanje sposobnosti, da oseba v težki situaciji nadzoruje svoje obnašanje in ostane optimistična, je ena izmed najpomembnejših osebnostnih lastnosti dobrega vodje. Optimisti se znajo soočati z napakami in svoje razmišljanje usmerjati v sedanjost in prihodnost. Ne ukvarjajo se s problemi, ampak z rešitvami.
  4. Asertivnost. Asertivna oseba se zaveda svojih občutkov, interesov in potreb ter jih zna jasno izraziti. Pri tem pa zna upoštevati tudi druge ljudi in najti kompromis, ko pride do konflikta. Asertivne osebe izražajo samozavest, odločnost in nepopustljivost, zato so take osebe odlični voditelji.
  5. Fleksibilnost. Sposobnost za hitro odločanje in prilagajanje na spreminjajoče se poslovno okolje, je v današnjem svetu izredno pomembna, saj se le fleksibilni voditelji uspešno soočajo s spremembami v načinu dela. Ker se kar najhitreje prilagajajo trenutni situaciji, tudi hitro raziščejo najboljše možne rešitve in jih uresničijo.
  6. Strateško razmišljanje. Le postavljanje pravih vprašanj vodi do koristnih odgovorov, ki izboljšujejo strategijo vodenja podjetja.
  7. Reševanje problemov. Slej ko prej podjetje naleti na težave in od voditelja podjetja je odvisno, kako jih bo rešil. Podjetnik mora biti sposoben takoj zaznati težave, jih analizirati in narediti načrt, ki bo te težave razrešil.

 

Vir: Task.fm

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje