ACCELMED projekt

Tehnološki park Ljubljana bo na letnem dogodku evropskega programa Mediteran – A Cruise to the MED Future, ki bo potekal med 23. in 24. oktobrom 2013 v Lizboni na Portugalskem, predstavil transnacionalni projekt ACCELMED - Acceleration for Mediterranean Companies.
ACCELMED projekt

ACCELMED projekt (Vir slike: sxc.hu)

Namen projekta, ki ga šest partnerjev iz petih držav Grčije, Italije, Slovenije in Španije, prijavilo na poziv evropskega programa Mediteran, je oblikovanje novih podpornih podjetniških storitev za mala in srednje velika podjetja na območju Mediterana. Na poziv programa se je odzvalo 35 projektnih konzorcijev s projektnimi predlogi, od teh je 13 uspešno prestalo ocenjevalni proces, med njimi je tudi projekt ACCELMED.

Projekt, ki se bo izvedel v roku 18-ih mesecev, vodi Barcelona Activa iz Španije, poleg Tehnološkega parka Ljubljana, sodelujejo še ASTER iz Italije,  PROMOS – specializirana agencija milanske gospodarske zbornice za mednarodno sodelovanje iz Italije, ANIMA – investicijska mreža iz Francije ter BIC Attica – Poslovni in inovacijski center Atika iz Grčije.

Projekt združuje rezultate in učinke uspešnih projektov spodbujanja gospodarske rasti na območju MediteranaProjektni partnerji so zaznali, da kompleksno, globalno in dinamično poslovno okolje zahteva nove pristope in orodja za podporo malim in srednje velikim podjetjem na področju dostopa do financ, do mednarodnih trgov ter specializiranih podjetniških storitev za globalno rast. 

S tega vidika bomo v okviru projekta prepoznali, preučili, vzpostavili in izvedli nabor specializiranih podpornih podjetniških storitev za enostavnejšo pridobitev finančnih sredstev in investicij za mala in srednje velika podjetja na območju Mediterana.

Transnacionalni pristop v projektu bo končnim uporabnikom storitev omogočil večji razpon in možnost za pridobitev finančnih sredstev za zagon in razvoj podjetniških podjemov ter dostop do novih poslovnih in investicijskih stikov / mrež.

Organizacija in vzpostavitev investicijskih forumov bo izvedena v Barceloni (Španiji), Marseillu (Franciji), Atenah (Grčiji) in Ljubljani. K sodelovanju na forumih bodo povabljeni mednarodni investitorji in poslovni angeli s posameznega izbranega področja (področja bodo identificirana na osnovi pregleda stanja in potreb podjetnikov na območju Mediterana).

Projektni partnerji bodo izbrali in usposobili izbrane podjetnike za predstavitev pred mednarodnimi investitorji. Usposabljanja za pripravo podjetnika na prejem investicije, kot tudi za predstavitev poslovne ideje, bodo projektni partnerji izvajali po predhodno izbrani metodologiji. 

Dodano vrednost v projektu in umestitvi podjetij na globalni trg je vsekakor sodelovanje organizacije ANIMA, investicijske mreže iz Francije, ki združuje več kot 80 agencij in organizacij, katera investirajo tvegan kapital v inovativna podjetja ter pospešujejo internacionalizacijo malih in srednje velikih podjetij v Mediteranskem območju.

Mediteransko območje predstavlja tudi odskočno točko za nadaljnji prodor na latinsko-ameriške trge ter hkrati na severno-afriške trge, saj bodo sodelujoči partnerji, predvsem Barcelona Activa in ANIMA, ponudili lastno vzpostavljeno mrežo za dostop do teh trgov.

Projekt predvideva tudi pilotno izvedbo programa in vsebino podjetniškega pospeševalnika na osnovi identificiranih potreb s strani projektnih partnerjev in malih in srednje velikih podjetij. V pilotno izvedbo podjetniškega pospeševalnika bomo vključeni vsi partnerji in na osnovi testiranja učinkov pospeševalnika bomo predlagali trajnostno vzpostavitev pospeševalnika. Storitve pilotnega pospeševalnika bodo namenjene podjetnikom iz držav projektnih parterjev.

Vir: Tehnološki park Ljubljana

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje