ACCELMED projekt

Tehnološki park Ljubljana bo na letnem dogodku evropskega programa Mediteran – A Cruise to the MED Future, ki bo potekal med 23. in 24. oktobrom 2013 v Lizboni na Portugalskem, predstavil transnacionalni projekt ACCELMED - Acceleration for Mediterranean Companies.
ACCELMED projekt

ACCELMED projekt (Vir slike: sxc.hu)

Namen projekta, ki ga šest partnerjev iz petih držav Grčije, Italije, Slovenije in Španije, prijavilo na poziv evropskega programa Mediteran, je oblikovanje novih podpornih podjetniških storitev za mala in srednje velika podjetja na območju Mediterana. Na poziv programa se je odzvalo 35 projektnih konzorcijev s projektnimi predlogi, od teh je 13 uspešno prestalo ocenjevalni proces, med njimi je tudi projekt ACCELMED.

Projekt, ki se bo izvedel v roku 18-ih mesecev, vodi Barcelona Activa iz Španije, poleg Tehnološkega parka Ljubljana, sodelujejo še ASTER iz Italije,  PROMOS – specializirana agencija milanske gospodarske zbornice za mednarodno sodelovanje iz Italije, ANIMA – investicijska mreža iz Francije ter BIC Attica – Poslovni in inovacijski center Atika iz Grčije.

Projekt združuje rezultate in učinke uspešnih projektov spodbujanja gospodarske rasti na območju MediteranaProjektni partnerji so zaznali, da kompleksno, globalno in dinamično poslovno okolje zahteva nove pristope in orodja za podporo malim in srednje velikim podjetjem na področju dostopa do financ, do mednarodnih trgov ter specializiranih podjetniških storitev za globalno rast. 

S tega vidika bomo v okviru projekta prepoznali, preučili, vzpostavili in izvedli nabor specializiranih podpornih podjetniških storitev za enostavnejšo pridobitev finančnih sredstev in investicij za mala in srednje velika podjetja na območju Mediterana.

Transnacionalni pristop v projektu bo končnim uporabnikom storitev omogočil večji razpon in možnost za pridobitev finančnih sredstev za zagon in razvoj podjetniških podjemov ter dostop do novih poslovnih in investicijskih stikov / mrež.

Organizacija in vzpostavitev investicijskih forumov bo izvedena v Barceloni (Španiji), Marseillu (Franciji), Atenah (Grčiji) in Ljubljani. K sodelovanju na forumih bodo povabljeni mednarodni investitorji in poslovni angeli s posameznega izbranega področja (področja bodo identificirana na osnovi pregleda stanja in potreb podjetnikov na območju Mediterana).

Projektni partnerji bodo izbrali in usposobili izbrane podjetnike za predstavitev pred mednarodnimi investitorji. Usposabljanja za pripravo podjetnika na prejem investicije, kot tudi za predstavitev poslovne ideje, bodo projektni partnerji izvajali po predhodno izbrani metodologiji. 

Dodano vrednost v projektu in umestitvi podjetij na globalni trg je vsekakor sodelovanje organizacije ANIMA, investicijske mreže iz Francije, ki združuje več kot 80 agencij in organizacij, katera investirajo tvegan kapital v inovativna podjetja ter pospešujejo internacionalizacijo malih in srednje velikih podjetij v Mediteranskem območju.

Mediteransko območje predstavlja tudi odskočno točko za nadaljnji prodor na latinsko-ameriške trge ter hkrati na severno-afriške trge, saj bodo sodelujoči partnerji, predvsem Barcelona Activa in ANIMA, ponudili lastno vzpostavljeno mrežo za dostop do teh trgov.

Projekt predvideva tudi pilotno izvedbo programa in vsebino podjetniškega pospeševalnika na osnovi identificiranih potreb s strani projektnih partnerjev in malih in srednje velikih podjetij. V pilotno izvedbo podjetniškega pospeševalnika bomo vključeni vsi partnerji in na osnovi testiranja učinkov pospeševalnika bomo predlagali trajnostno vzpostavitev pospeševalnika. Storitve pilotnega pospeševalnika bodo namenjene podjetnikom iz držav projektnih parterjev.

Vir: Tehnološki park Ljubljana

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje