Actalogic postal registriran razvijalec iger za Nintendo

Avtor Borut Borštnik — 15.08.2009
Komentiraj!
Podjetje ActaLogic d.o.o. je postalo registriran razvijalec računalniških iger za igralne konzole Nintendo DS, Nintendo DSi in Nintendo Wii.

Poleg pridobitve registracije za razvijanje računalniških iger za igralne konzole Nintendo, je podjetje ActaLogic izdalo že drugo računalniško igro z naslovom »Bungee Jumping«. Računalniška igra je rezultat lastnega razvoja in znanja. Računalniške in video igre razvijajo na lastnem 3D pogonu – Insomnia za okolje Microsoft Windows XP/Vista. Na trg računalniških iger je podjetje vstopilo z računalniško igro Panzer Simulator, za razvoj katere so potrebovali tri mesece.

Za razvoj računalniške igre »Bungee Jumping«, ki je na voljo tudi v slovenskem jeziku, pa so potrebovali le dva meseca. Igro lahko navdušenci nad adrenalinskimi športi že kupijo v Veliki Britaniji, Nemčiji in Avstriji. Založnik UIG Entertainment se je na pobudo podjetja ActaLogic že povezal s slovenskim distributerjem računalniških iger Colby, da bi igro »Bungee Jumping« distribuirali tudi na slovenskem trgu.

Podjetje ActaLogic ima trenutno podpisano pogodbo za razvoj še šestih manjših iger in dveh srednje velikih iger. S pridobitvijo prestižne registracije za razvijanje računalniških iger za igralne konzole Nintendo (Nintendo DS, Nintendo DSi in Nintendo Wii) se podjetju odpirajo priložnosti za nova naročila in nadaljnjega razvoja na področju računalniških iger.

 

O podjetju ActaLogic

Podjetje ActaLogic d.o.o., redni član Tehnološkega parka Ljubljana, nudi programske rešitve za zabavno, igralniško, vojaško in civilno industrijo. Osnovna dejavnost podjetja je razvoj računalniških in video iger visokega kakovostnega razreda, ki temeljijo na lastnem 3D vizualizacijskem pogonu InsomniaEngine™.

 

Prijavi se na e-novice!