Agencija Red Orbit prejela prestižno ameriško nagrado Digiday Retail Awards

Avtor — 17.02.2015
Agencija Red Orbit je za projekt From First Click to Last Conversion, ki ga je pripravila za Big Bang, prejela prestižno nagrado Digiday Retail Awards v kategoriji »Best Use of Data« in s tem dokazala, da spada v sam svetovni vrh na področju povezave spletne analitike in marketinga.
Agencija Red Orbit prejela prestižno ameriško nagrado Digiday Retail Awards

Red Orbit je prejel prestižno nagrado Digiday Retail Awards (vir: red-orbit.si)

Nagrade Digiday Retail Awards so podelili v začetku februarja v New Yorku, digitalna agencija Red Orbit pa se je z zmago v svoji kategoriji postavila ob bok svetovnim velikanom, kot sta SapientNitro in JCPenney. Slovenska agencija je zmagala v kategoriji »Best Use of Data«, ki nagrajuje najbolj inovativno uporabo podatkov v digitalnem marketingu s ciljem povečanje prodaje.

Agencija za digitalni marketing Red Orbit in slovenski trgovec na področju zabavne elektronike Big Bang sta v začetku leta 2014 pripravila podroben načrt spremljanja odločitvenega procesa potrošnikov z namenom izboljšanja učinkovitosti spletnega marketinga. Red Orbit je tako v sklopu projekta implementiral napredno spletno analitiko, ki spremlja potrošnike skozi celotni odločitveni proces ter prek različnih naprav in digitalnih kanalov. Na ta način je Red Orbit izboljšal Big Bangov digitalni nastop, Big Bang pa je na podlagi podatkov vpeljal tudi spremembe v svojih fizičnih trgovinah. Rezultati so pokazali velikansko izboljšanje spletne prodaje, konverzije na spletni strani, povprečne vrednosti nakupa in števila nakupov.

Tekmovanje Digiday Retail Awards, ki ga pripravlja eden izmed najvplivnejših medijev na področju digitalnega marketinga in oglaševanja, izpostavlja najboljše svetovne dosežke na področju digitalnega marketinga v segmentu spletnih trgovin. »Žirijo je prepričal celostni pristop k spremljanju procesa odločanja potrošnikov, inovativne povezave podatkov med različnimi digitalnimi in klasičnimi komunikacijskimi kanali ter učinkovita uporaba pridobljenih informacij v digitalnih kampanjah,« so še zapisali v Red Orbitu, kjer se med drugim kot edini v Sloveniji ponašajo s certifikatom Google Analytics Certified Partner.


Oznake: , , , ,