Airbnb jih je popeljal med milijarderje

Za Briana Cheskyja, Nathana Blecharczyka in Joa Gebbio bi, če bi pogledali njihovo letnico rojstva, lahko rekli, da so komajda na začetku svoje karierne poti. Podroben vpogled v njihov življenjepis pa pokaže, da bodo kaj kmalu postali milijarderji.
Airbnb jih je popeljal med milijarderje

Rekordno število nočitev so dosegli lani za silvestrovo (Vir slike: Airbnb)

Gre seveda za trojico (Blecharczyk se je Airbnb pridružil pozneje), ki od leta 2008 z idejo o začetku servisa Airbnb turizem dviguje na drugačno raven. Njihova ideja, ki je osvojila že več kot 34 tisoč mest in 192 držav sveta, je na začetku naletela na marsikatero oviro, od leta 2012 pa so zabeležili že več kot pet milijonov nočitev.

15-odstotni delež, ki se ga vrednosti na 1,5 milijarde dolarjev

Ekipa trenutno vodi pogovore o novih investicijah, po končanih pogovorih pa bo po poročanju tujih medijev njihovo podjetje vredno več kot deset milijard dolarjev. Vsak od njih ima po takšnem vednotenju več kot 1,5 milijarde dolarjev vreden lastniški delež (15 odstotkov).

Rekord padel na silvestrovo

Projekt je od leta 2012 vse bolj priljubljen, pred dvema letoma pa je ruski DST Global in še nekaj investicijskih skladov vanj vložilo kar 112 milijonov dolarjev. Sledila je hitra rast, ki ji ni videti konca. Eden od pomembnih mejnikov, ki jih je postavil Airbnb, ki ni le servis za nočitve, temveč hkrati tudi družabno omrežje, je rekordno številom nočitev zabeležilo na lansko silvestrovo, ko so našteli več kot 250 tisoč gostov v noči.

Video pogovor z Brianom Cheskyem >>

S kolesom na delo!

Ne glede na bogastvo, ki jih čaka, oziroma so ga že zaslužili, pa trojica še vedno živi skromno življenje. Chesky in Gebbia živita v skupnem stanovanju, 30-letni Blecharcyzk, ki bo v kratkem postal četrti najmlajši milijarder na svetu, pa se na delo pripelje kar na kolesu.

Vir: Forbes

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje