Airbnb jih je popeljal med milijarderje

Za Briana Cheskyja, Nathana Blecharczyka in Joa Gebbio bi, če bi pogledali njihovo letnico rojstva, lahko rekli, da so komajda na začetku svoje karierne poti. Podroben vpogled v njihov življenjepis pa pokaže, da bodo kaj kmalu postali milijarderji.
Airbnb jih je popeljal med milijarderje

Rekordno število nočitev so dosegli lani za silvestrovo (Vir slike: Airbnb)

Gre seveda za trojico (Blecharczyk se je Airbnb pridružil pozneje), ki od leta 2008 z idejo o začetku servisa Airbnb turizem dviguje na drugačno raven. Njihova ideja, ki je osvojila že več kot 34 tisoč mest in 192 držav sveta, je na začetku naletela na marsikatero oviro, od leta 2012 pa so zabeležili že več kot pet milijonov nočitev.

15-odstotni delež, ki se ga vrednosti na 1,5 milijarde dolarjev

Ekipa trenutno vodi pogovore o novih investicijah, po končanih pogovorih pa bo po poročanju tujih medijev njihovo podjetje vredno več kot deset milijard dolarjev. Vsak od njih ima po takšnem vednotenju več kot 1,5 milijarde dolarjev vreden lastniški delež (15 odstotkov).

Rekord padel na silvestrovo

Projekt je od leta 2012 vse bolj priljubljen, pred dvema letoma pa je ruski DST Global in še nekaj investicijskih skladov vanj vložilo kar 112 milijonov dolarjev. Sledila je hitra rast, ki ji ni videti konca. Eden od pomembnih mejnikov, ki jih je postavil Airbnb, ki ni le servis za nočitve, temveč hkrati tudi družabno omrežje, je rekordno številom nočitev zabeležilo na lansko silvestrovo, ko so našteli več kot 250 tisoč gostov v noči.

Video pogovor z Brianom Cheskyem >>

S kolesom na delo!

Ne glede na bogastvo, ki jih čaka, oziroma so ga že zaslužili, pa trojica še vedno živi skromno življenje. Chesky in Gebbia živita v skupnem stanovanju, 30-letni Blecharcyzk, ki bo v kratkem postal četrti najmlajši milijarder na svetu, pa se na delo pripelje kar na kolesu.

Vir: Forbes

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje