Aktivnosti za še pestrejše podjetniško dogajanje

Avtor — 23.06.2014
Podjetništvo omogoča gospodarske spremembe, ki jih v našem okolju še kako potrebujemo. Prav zato na Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino z namenom spodbujanja te panoge organizirajo številne aktivnosti.

Po uspešno izvedenih Dnevih podjetništva so sedaj pričeli s povezovanjem s Tehnološkim parkom Ljubljana, aktivnostjo Start:up Roadshow Brežice, ki se jo je udeležilo več kot 20 mladih, ki razmišljajo o ustanovitvi lastnega podjetja.

V nadaljevanju želijo sodelovanje še razširiti v povezavi s Start:up iniciativo, sočasno izvesti že dobro utečene podjetniške aktivnosti, med večjimi prav gotovo Podjetniško obrtni in kmetijski sejem, ki omogoča promocijo tistih, ki se s podjetništvom že ukvarjajo. Prioritetno želijo delati na »kapitalu« inovativnih idej.

Posavje predstavlja velik potencial podjetniških idej in podjetnih mladih, zato si želijo še več podobnih zmagovalnih start:up ekip, kot je domača družba Enolyse, ki je v tem času na Gospodarski zbornici Slovenije prejela nagrado za najboljše storitve v »oblaku«.

Verjamejo, da bodo ideje ob kakovostni podpori zaživele in prinesle v domače okolje več optimizma in predvsem kakšno novo delovno mesto z visoko dodano vrednostjo.

Vir: ZPTM Brežice, enota CPT

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial.

Preberite več >>
Vse za podjetje