Aktivnosti za še pestrejše podjetniško dogajanje

Podjetništvo omogoča gospodarske spremembe, ki jih v našem okolju še kako potrebujemo. Prav zato na Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino z namenom spodbujanja te panoge organizirajo številne aktivnosti.

Po uspešno izvedenih Dnevih podjetništva so sedaj pričeli s povezovanjem s Tehnološkim parkom Ljubljana, aktivnostjo Start:up Roadshow Brežice, ki se jo je udeležilo več kot 20 mladih, ki razmišljajo o ustanovitvi lastnega podjetja.

V nadaljevanju želijo sodelovanje še razširiti v povezavi s Start:up iniciativo, sočasno izvesti že dobro utečene podjetniške aktivnosti, med večjimi prav gotovo Podjetniško obrtni in kmetijski sejem, ki omogoča promocijo tistih, ki se s podjetništvom že ukvarjajo. Prioritetno želijo delati na »kapitalu« inovativnih idej.

Posavje predstavlja velik potencial podjetniških idej in podjetnih mladih, zato si želijo še več podobnih zmagovalnih start:up ekip, kot je domača družba Enolyse, ki je v tem času na Gospodarski zbornici Slovenije prejela nagrado za najboljše storitve v »oblaku«.

Verjamejo, da bodo ideje ob kakovostni podpori zaživele in prinesle v domače okolje več optimizma in predvsem kakšno novo delovno mesto z visoko dodano vrednostjo.

Vir: ZPTM Brežice, enota CPT

Oznake: , ,