Aktualni razpisi: 2 novosti

Avtor — 21.05.2012
Na področju aktualnih razpisov vam tokrat predstavljamo dve novosti: razpis EU in razpis za nepovratna sredstva za okoljsko infrastrukturo, za razvoj urbanih naselij. Prav tako pa si lahko preberete opise še vedno aktualnih razpisov.
Aktualni razpisi: 2 novosti

Novosti na področju razpisov:

  • Do 50 % sofinanciranje projektov razvoja in komercializacije ekološko inovativnih produktov in storitev s področij gradbenih materialov, recikliranja, hrane in pijače, vode ter zelenega poslovanja. Rok za prijavo je 6.9.2012. Podrobnosti razpisa si preberite tukaj >>
  • Nepovratna sredstva za okoljsko infrastrukturo, za razvoj urbanih naselij ter za socialno infrastrukturo. Za občine! Rok za prijavo je 31.12.2012. Podrobnosti razpisa si preberite tukaj >>

Še vedno aktualni razpisi:

  • Ugodni krediti za podjetja z obrestno mero 6 mesečni EURIBOR + 1,95% ter garancijo države (P1) za mikro, mala in srednje velika podjetja. Naslednji rok je 20.6.2012.
  • Nepovratna sredstva namenjena za energetsko učinkovito razsvetljavo, za sisteme koriščenja odpadne toplote, za vgradnjo frekvenčnih pretvornikov, za napredne števce in energetsko učinkovite motorje. 30 % do 50 % sofinanciranje upravičenih stroškov. Spodnja meja investicije ni omejena. Prvi rok za prijavo je 6.6.2012.
  • Krediti za gospodarske družbe (tudi velika podjetja) z namenom ustvarjanja novih delovnih mest realizirana na območju Zasavja. Višina kredita do 626.000 EUR. Za nakup strojev in opreme, nakup, gradnja ali obnova poslovnih prostorov, nakup zemljišč, nematerialne investicije.
  • Kreditiranje okoljskih naložb za občine, gospodarske družbe in druge pravne osebe. Do 90 % delež kredita za priznane stroške naložbe. Minimalni znesek kredita je 25.000 eur. Rok za prijavo je do 31.1.2013.
  • Usposabljanje na delovnem mestu za osebe, ki so več kot 3 mesece prijavljene na Zavodu za zaposlovanje in so del ciljne skupine. Usposabljanje traja 1 ali 2 meseca, sofinanciranje pa znaša 221,00 EUR za en mesec ali 354,00 EUR za 2 meseca.

Več o še vedno aktualnih razpisih si lahko preberete tukaj >>

Vir: Kristina Kočet, Tiko Pro d.o.o.

Oznake: , ,