Aktualni razpisi v maju

Avtor — 22.04.2011
Predstavljamo vam razpise, objavljene v tem tednu, še vedno aktualne razpise in prihajajoče razpise, ki bi vas utegnili zanimati. Pred nedavnim sta bila objavljena: razpis za pomoč socialnemu podjetništvu v Pomurski regiji in razpis za sofinanciranje aktivnosti organizacij podpornega okolja.
Aktualni razpisi v maju

Aktualni razpisi v maju (slika: tiko-pro.si).

Novi razpisi, objavljeni v tem tednu:

 • Projekti socialnega podjetništva v Pomurski regiji – sofinanciranje zaposlitve težje zaposljivih oseb in dela inštruktorjev oz. mentorjev, ki so že zaposleni.
 • Financiranje aktivnosti organizacij podpornega okolja (OPO), ki spodbujajo in krepijo inovacije – uvajanje novih izdelkov, postopkov in storitev oziroma tehnoloških in netehnoloških inovacij.

Še vedno aktualni razpisi:

 • Podpora Pomurski regiji – sofinanciranje nakupa strojev in opreme ter nematerialnih naložb.
 • P1 TIP – ugodni krediti za tehnološko inovativna podjetja. Do sredstev so upravičena mikro, mala in srednje velika podjetja.
 • Ukrep 121 – podpora za naložbe mladih prevzemnikov kmetij. Sofinancira se naložbe v lastno primarno pridelavo kmetijskih proizvodov ter naložbe, namenjene izvajanju storitev s kmetijsko mehanizacijo.
 • P1 – ugodni krediti s subvencijo obrestne mere. Do sredstev so upravičena mikro, mala in srednje velika podjetja.
 • Mentorski vavčer – sofinanciranje pomoči podjetju v obliki mentorstva.
 • Povečanje učinkovitosti rabe električne energije v gospodarstvu. Nepovratna sredstva v višini 30 – 50% za sofinanciranje operacij se dodelijo za naložbe v vgradnjo novih učinkovitih električnih naprav in regulatorjev ter krmilno regulacijske opreme. Prijavijo se lahko podjetja.
 • Sofinanciranje storitev svetovalcev in zunanjih izvajalcev pri prijavi patenta, modela ali znamke. Japti sofinancira do 50% upravičenih stroškov.
 • Raziskovalno-razvojni projekti, sofinanciranje do 50% slovenskega deleža projekta. Na razpis se lahko prijavijo podjetja, raziskovalno-razvojni centri, univerze in inštituti.
 • Lastnik je tuje podjetje – sofinanciranje investicij ter razvoja in raziskav.

Razpisi, ki prihajajo:

 • Novi razpisni roki za DOLB in KNLB (daljinsko ogrevanje in individualni sistemi ogrevanja na lesno biomaso).
 • Podpora ustanavljanju in razvoju mikro podjetij na podeželju.

Infopika nudi članom SŠGZ in članom Štajerske gospodarske zbornice brezplačno svetovanje na temo pridobivanja nepovratnih sredstev. Za dodatne informacije se lahko obrnete na info@ssgz.si ali info@stajerskagz.si.

Vir: Kristina Kočet, Tiko Pro d.o.o.

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje