Ali bloganje vodi v prezgodnjo smrt?

Po poročanju New York Timesa o dveh prezgodnjih smrtih, ki sta morda povezani z dejavniki stresa ob bloganju, se lahko še enkrat povprašamo o smiselnosti tovrstne zaposlitve na svojem domu. Služba blogarja namreč vodi v neprestano tekmo s časom.
Ali bloganje vodi v prezgodnjo smrt?

Bloganje je lahko nevaren “šport.”

Glede na nedavno poročilo The New York Timesa, lahko bloganje uvrstimo med nevarnejše ‘poklice’. Pri bloganju je glavni dejavnik tveganja stres, ki se pojavi kot posledica neprestanega branja in zapisovanja v sedečem stanju.

V svetu bloganja hitra odzivnost pomeni vse in tisti, ki prvi najde, analizira in objavi novico, je nagrajen z največjim obiskom na svojem blogu. Večji obisk pa za mnoge profesionalne blogarje pomeni tudi več denarja.

New York Times poroča o treh blogarjih, ki so domnevno tudi zaradi stresa ob bloganju pred kratkim doživeli srčni napad. Dva od njih, Russel Shaw (60) in March Orchant (50), sta umrla, znani blogar iz sveta tehnologije, Om Malik, pa je preživel srčni napad pri komaj 41 letih.

V nasprotju s splošnim prepričanjem delo iz domačega naslonjača ni brez stresa, ampak velja prej obratno. Zelo težko se je namreč ločiti od dela, če si neprestano v svoji “pisarni”.

Vir: The New York Times

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje