Ali bloganje vodi v prezgodnjo smrt?

Po poročanju New York Timesa o dveh prezgodnjih smrtih, ki sta morda povezani z dejavniki stresa ob bloganju, se lahko še enkrat povprašamo o smiselnosti tovrstne zaposlitve na svojem domu. Služba blogarja namreč vodi v neprestano tekmo s časom.
Ali bloganje vodi v prezgodnjo smrt?

Bloganje je lahko nevaren “šport.”

Glede na nedavno poročilo The New York Timesa, lahko bloganje uvrstimo med nevarnejše ‘poklice’. Pri bloganju je glavni dejavnik tveganja stres, ki se pojavi kot posledica neprestanega branja in zapisovanja v sedečem stanju.

V svetu bloganja hitra odzivnost pomeni vse in tisti, ki prvi najde, analizira in objavi novico, je nagrajen z največjim obiskom na svojem blogu. Večji obisk pa za mnoge profesionalne blogarje pomeni tudi več denarja.

New York Times poroča o treh blogarjih, ki so domnevno tudi zaradi stresa ob bloganju pred kratkim doživeli srčni napad. Dva od njih, Russel Shaw (60) in March Orchant (50), sta umrla, znani blogar iz sveta tehnologije, Om Malik, pa je preživel srčni napad pri komaj 41 letih.

V nasprotju s splošnim prepričanjem delo iz domačega naslonjača ni brez stresa, ampak velja prej obratno. Zelo težko se je namreč ločiti od dela, če si neprestano v svoji “pisarni”.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje