Ali bloganje vodi v prezgodnjo smrt?

Po poročanju New York Timesa o dveh prezgodnjih smrtih, ki sta morda povezani z dejavniki stresa ob bloganju, se lahko še enkrat povprašamo o smiselnosti tovrstne zaposlitve na svojem domu. Služba blogarja namreč vodi v neprestano tekmo s časom.
Ali bloganje vodi v prezgodnjo smrt?

Bloganje je lahko nevaren “šport.”

Glede na nedavno poročilo The New York Timesa, lahko bloganje uvrstimo med nevarnejše ‘poklice’. Pri bloganju je glavni dejavnik tveganja stres, ki se pojavi kot posledica neprestanega branja in zapisovanja v sedečem stanju.

V svetu bloganja hitra odzivnost pomeni vse in tisti, ki prvi najde, analizira in objavi novico, je nagrajen z največjim obiskom na svojem blogu. Večji obisk pa za mnoge profesionalne blogarje pomeni tudi več denarja.

New York Times poroča o treh blogarjih, ki so domnevno tudi zaradi stresa ob bloganju pred kratkim doživeli srčni napad. Dva od njih, Russel Shaw (60) in March Orchant (50), sta umrla, znani blogar iz sveta tehnologije, Om Malik, pa je preživel srčni napad pri komaj 41 letih.

V nasprotju s splošnim prepričanjem delo iz domačega naslonjača ni brez stresa, ampak velja prej obratno. Zelo težko se je namreč ločiti od dela, če si neprestano v svoji “pisarni”.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje